Last news in Fakti

24 Април, 2024 12:25 2 739 16

Mitsubishi обнови ASX

  • mitsubishi-
  • asx-
  • renault-
  • captur

Фейслифтът идва след този на Captur

Mitsubishi обнови ASX - 1

Mitsubishi „изненада“ автомобилния свят с обявяването на обновения ASX, който се появява малко след дебюта на последното му поколение. ASX остава тясно свързан с корените си, продължавайки да бъде Renault Captur със сменени емблеми.

Докато страничният профил е минимално променен, ASX вече разполага с обновени джанти, предлагани в размер 17 или 18 цола. В задната част вниманието привличат отличителните LED светлини с форма на буквата "С", и обновените светлини в предната част, заедно с новата решетка.

Стъпвайки във вътрешността, ASX взема пример от обновения Captur, предлагайки избор между 7- или 10-инчови цифрови инструментални панели в зависимост от нивото на оборудване и централен 10-инчов портретно ориентиран дисплей. Информационно-развлекателната система се захранва от Android Automotive 12, която интегрира различни услуги на Google с възможност за актуализация по въздуха.

Под капака гамата ASX на Mitsubishi се задвижва изключително от бензинови двигатели. Като начало е налице двигателят 1.0 Turbo с мощност 91 к.с. и въртящ момент 160 Нм, съчетан с 6-степенна механична трансмисия. Придвижвайки се нагоре, вариантът с 1,3 мек хибрид предлага 140 к.с. и 260 Нм въртящ момент с 6-степенна механична скоростна кутия, докато изборът на 7-степенна трансмисия с двоен съединител увеличава мощността до 157 к.с. и 270 Нм.

За шофьорите, които се грижат за околната среда, Mitsubishi представя варианта за пълен хибрид със 143 к.с., включващ 1,6-литров бензинов двигател с атмосферно пълнене, допълнен от два електромотора и автоматична трансмисия без съединител.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    25 1 Отговор
    Рено каптур с др емблема
  • 2 Мустафа

    11 4 Отговор
    Много искам една такава, ама няма мъни !
  • 3 някойситам

    16 13 Отговор
    Когато митсубиши са правили велики икони в автомобилестроението, рено са се продавали единични екземпляри по целия свят, като всеки смяташе тази марка за второсортна. Второсортност на марката останала до ден днешен, макар че цените са тройни за това, което правят, но защо за бога митсубиши тръгнаха да копират от най-долната марка на пазара (в соотношение цена-качество) - незнам. Лека им пръст на ниссан и митсубиши, преди 30 години са били мили пред смотаното рено.

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Смешник

    8 3 Отговор
    "Лека им пръст на ниссан и митсубиши, преди 30 години са били мили пред смотаното рено."
    А ти къде беше преди 30 години, че плещиш дивотии?! Чети, не дрънкай опорки...
  • 5 Смешно

    6 5 Отговор
    Това рено в коша. Срам за великата марка Мицубиши.
  • 6 До някой си

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "някойситам":

    Винаги съм уважавал Митсубиши, за разлика от Рено, но си наплещил 1000 глупости. Преди да пишеш, прочети малко. Така няма да ти четем дрънканиците. Потърси инфо кой е бил конкурента на Рено до преди ВСВ, виж тогава какво са произвеждали Митсубиши, после поразсъждавай. А как Нисан купи Митсубиши за без пари също можеш да намериш лесно. И за последно - ако не бяха Рено и Карлос Гон, може би днес нямаше съществуват… това оставям сам да се сетиш.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Смешно

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "До някой си":

    Карлос Гон- оня дето бяга в куфар през японската граница за да не го арестуват и вкарат в затвора в Япония? Той се оказа велик мениджър,.затова бяга от Япония да не го хванат,че много го ценят!
  • 8 някойситам

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "До някой си":

    А по време на динозаври защо да не споменеш кой е бил конкурент на Рено?
    И да, знам че ниссан за безпари са купили митсубиши, както и рено, за безпари изкупи 50% от акциите на ниссан, но какво общо има с това, което аз написах? Преди 30 години, когато (предполагам) и двамата с теб бяхме малки, рено са били ширпотреба, докато японските марки са показвали на целия свят как се прави. А това, какво е било преди 100 години мен не ме касае, нито съм виждал нито съм фен на древните кошници. И последно: митсубиши произвеждат всичко, от огромни кораби и тежка механизация, до телевизори... ще ми кажеш ли какво прави великото рено, освен кошници?
  • 9 Ренобиши

    1 0 Отговор
    ренобиши каптурсх
  • 10 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "някойситам":

    четене му е майката
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.