Last news in Fakti

29 Април, 2024 11:45 1 295 9

BMW инвестира допълнителни над 2.5 млрд. евро в Китай

  • bmw-
  • neue klasse-
  • китай
BMW инвестира допълнителни над 2.5 млрд. евро в Китай - 1

BMW възнамерява да инвестира допълнителни 20 милиарда юана (2,57 милиарда евро) в производствената си база в Шенян. Тази значителна инвестиция увеличава общия размер на инвестициите в завода до приблизително 105 млрд. юана.

Наливането на средства ще проправи пътя за производството на линията Neue Klasse за електрически превозни средства. Тази амбициозна инициатива, чийто старт е планиран за 2026 г., представлява ангажимента на BMW да затвърди позициите си в бързо развиващия се автомобилен пейзаж.

В изявление главният изпълнителен директор Оливер Ципсе изрази увереност в представянето на BMW в Китай, като се позова на впечатляващите постижения на компанията през последните три десетилетия и оптимистичните ѝ перспективи за бъдещето.

При засилващата се ожесточена конкуренция в китайския автомобилен сектор, пример за която е неотдавнашното изтъкване на местни съперници, стратегическата инвестиция на BMW подчертава ангажимента на компанията да поддържа конкурентно предимство.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали бмв

    2 1 Отговор
    Са зле.......
  • 2 Ем ко пък...

    5 1 Отговор
    Скоро Бае ви Китаец ше го купи и ...те тика ше си дойде сичко на местотоооо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Другаре възрожденци

    0 0 Отговор
    Верно ли БМВ затворил производството си в Германия....да не верваш.....

    Коментиран от #5

  • 5 Трифонов

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Другаре възрожденци":

    Най-големия завод на БМВ в Европа, един от най-големите им заводи и най-модерен в света, е в Германия - гр. Динголфинг. Около 250 хил. автомобила излизат годишно от този завод. Там се произвеждат само няколко модела - 4, 5, 7, 8 серия и iX (единственият SUV, който се прави в този завод). Като единствено 8 серия и iX се правят ексклузивно само в този завод. Там работят преимуществено потомствени служители на БМВ, общо взето е рядкост да видиш "нови" чужденци. Също така се произвеждат компоненти за електрическите им модели, както и каросериите на Ролс-Ройс. Автомобилите от този завод нямат нищо общо с останалите им модели, които се правят по другите страни, както като качество на изработката, така и като надеждност. Уверил съм се от личен опит и винаги избирам модели, които се правят в този завод.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.