Last news in Fakti

30 Април, 2024 10:03 3 730 10

Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD

  • mercedes-benz-
  • byd-
  • denza-
  • z9 gt
Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD - 1

Състоя се световен дебют на луксозния флагмански автомобил Denza Z9 GT, който е оборудван с „революционната“, както декларира производителят, технологична платформа Yi Sanfang.

Външният вид на новия автомобил е замислен от Волфганг Егер, дизайнерски директор на BYD Group. Предната част е наречена "Корона", а задните светлини - "Пясъчен часовник на времето".

Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD

Автомобилът официално е позициониран като возило от клас D с размери 5180 x 1990 x 1500 мм и междуосие 3125 мм. Любопитно е, че новият автомобил ще бъде оборудван с технология за интегриране на батерии CTB.

В арсенала на колата са налични още множество лидари и интелигентна система за подпомагане на шофирането от висок клас „Божието око“, която работи по време на градско шофиране, високоскоростни магистрали и сложни пътни възли.

Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD

Жао Чангджианг, генерален мениджър на продажбите на Denza, каза, че за първи път новата кола ще бъде оборудвана с технологичната платформа Yi Sanfang , която е първата в света технологична платформа, позволяваща независимо задвижване с три двигателя.

Минималният радиус на завой е в рамките на 5 метра, максималната мощност достига 1000 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 2 секунди. Автомобилът ще бъде оборудван с аеродинамичен пакет, електрическо задно крило и система за спортно шаси с "уникални тайни". Новото творение на Mercedes-Benz и BYD ще бъде пуснато в продажба през юли.

Това е луксозният флагман на Mercedes и BYD


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клонинг

    11 2 Отговор
    Сигурно дизайнера е японец или китаец .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пилотът Гошу

    19 1 Отговор
    Няма причина средностатистическият шофьор да има нужда от по 1000 кс и 2 секунди до 100... и без това новите шофьори често нямат усещане за тези сили .... Напълно достатъчно са им 300-400 и да минават 1000км.
    Надпреварата май върви в грешната посока....

    Коментиран от #5

  • 4 Пилот на Ферари

    13 0 Отговор
    Къде отидоха немските "народни автомобили" ? С тия луксозни каляски ще фалирате . Истината е в едросерийното произвидство .
  • 5 Много си т@п,

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пилотът Гошу":

    "Луксозният флагман" не е за "средностатистическия шофьор"!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Балъмурник

    5 1 Отговор
    Но най якото е че пробега му е 200км което го прави градска кола а тва ускорение няма къде да го ползваш в града

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 голем дизайн

    3 0 Отговор
    Почти мяса на Реното на комшията...
  • 10 Китаец

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Балъмурник":

    Ка де пише , че пробега му е 200 км. ?