Last news in Fakti

7 Май, 2024 14:40 3 454 4

Разкриха колко струва електрическата G-Klasse у нас (БГ ЦЕНИ)

  • mercedes-
  • eqg-
  • eq-
  • g-klasse

Базовата цена е 288 хиляди лева

Разкриха колко струва електрическата G-Klasse у нас (БГ ЦЕНИ) - 1

По-малко от две седмици след дебюта на електрическата G-Klasse на Mercedes, ръбатия офроуър вече се предлага у нас. Новата версия с името G-Klasse 580 с EQG технология допълва гамата на популярния у нас модел като се позиционира ценово между бензиновите G500 и G63 AMG със стартова цена от 288 хиляди лева.

Разкриха колко струва електрическата G-Klasse у нас (БГ ЦЕНИ)

На външен вид може да я отличите единствено по промените в решетката, която е осветена и почти изцяло „затапена“, както и по очевидните липси на ауспухови накрайници. Друг стилистичен елемент е липсата на резервна гума, която е заменена от квадратна кутия за зареждащите кабели.

Задвижването е поверено на четири електромотора с мощност от 579 конски сили, които позволяват ускорение от 0 до 100км/ч за само 4.7 секунди. Ограничената максимална скорост е 180км/ч, като изглежда от Mercedes са заложили повече на офроуд способностите, отколкото на високата производителност. Батерията е с капацитет 116 кВтч, което позволява пробег от 475 километра с едно зареждане .

Разкриха колко струва електрическата G-Klasse у нас (БГ ЦЕНИ)

Електрическият G580 с EQ технология може да се похвали с 24,9 см просвет и ъгъл на заход от 32,0 градуса. Допълнителните офроуд функции включват „бавни“, активирани от двустепенна трансмисия с възможност за смяна на предавките, функция за изкачване и възможност за "G-Turn", която му позволява да се върти на място.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    17 6 Отговор
    Всеки с G класа в Белене!

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    В Белене няма нищо интересно, само един земетръсен гьол, в който червените затриха сума ти милиарди народна пара. За много по-малко пари от тези, някой с повече интелект може да си купи страхотно употребявано порше, а да сравняваш порше с мерцедес е като да сравняваш Павароти с Любо Киров.
  • 3 Буха ха

    17 4 Отговор
    Очаква се най-популярната екстра да е генератор за ток, като клиентите ще могат да избират между дизелов и бензинов агрегат с автограф на Грета Тунберг
  • 4 Един

    3 0 Отговор
    Що бе ? Тайна ли беше цената?