Last news in Fakti

18 Април, 2024 15:41 3 535 32

Пореден протест на енергетици: Има блокирани пътища

  • протест-
  • енергетици

Има вероятност за автошествие и утре, но този път насочено към столицата

Пореден протест на енергетици: Има блокирани пътища - 1
Снимка: bTV

Пореден протест на миньори и енергетици от комплекса „Марица Изток“. Те отново организираха автошествие, като стигнаха до изхода на Стара Загора и блокираха пътя и за АМ „Тракия“, и за Димитровград, и за Хасково, съобщи БТВ.

Те се противопоставят на зелената политика и като резултат от протестите им се вижда, че се правят стъпки напред към изпълняването на исканията им.

Внесе се законопроект в енергийната комисия за отлагането на либерализацията на пазара за електричество за 1 година. Основните мотиви са, че все още няма готовност за пълното отваряне на пазара, въпреки че то трябваше да се случи още преди близо 10 години.

Така крайният срок се измести от 1 юли 2024 г. за 1 юли 2025 г. Това означава, че на 1 юли КЕВР отново ще трябва да се произнесе за цената на тока за бита по регулирани цени.

Очаква се законопроектът да бъде разгледан от комисията днес, 18 април, а утре да влезе и в пленарна зала.

Въпреки това не са удовлетворени всички техни искания. Има вероятност за автошествие и утре, но този път насочено към столицата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    35 15 Отговор
    В Марица Изток уволниха тайно една трета от хората.Г@дове!

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    19 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тагарев ще ги преквалифицира в армията.
  • 3 Тато Кратуню

    11 18 Отговор
    На тези не им ли е скъп дизелу
  • 4 Буквоядец

    24 25 Отговор
    Сигурно са с по две - три висши образования!
    Това,че са богати е ясно! Те винаги протестират,возейки се! Значи и пари имат! Ние им плащаме безумно скъпия ток

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тато Кратуню

    16 7 Отговор
    На китарата, Румен Боташа.
    Той ще свири. Само са тях.
  • 7 Да затвориш

    33 11 Отговор
    Държавна ТЕЦ2, базова мощност, с изцяло завършен цикъл на производство, с ресурси за 90 г. напред е национално предателство. Особено зимата, когато фото и перки за с ниско КПД, и също толкова вредни за околната среда, мръсно производство батерии, тонове смазочни масла, тонове желязо и бетон, промяна въздушни течения, вредни вибрации и шумове, убиване птици и промяна миграция птици. Унищожена земя. Невъзможност за рециклиране, заравяне в земята. Безработица. В пъти по-скъп ток, субсидиран от нашите данъци.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мнение

    24 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да затвориш":

    Всичко което казвате е точно така!
    За съжаление има едни индивиди, които първо гледат новините на мисирките, а после отиват до тоалетната!
    Хората които не могат (и не искат) да мислят по-далече от носа си, са загубена кауза!
    Именно поради това има разни тролоподобни същества ,драскащи срещу подаяния от посолството, без да осъзнават, че примката около нашия народ ще включва и тях, плюс техните близки!

    За съжаление българина се учи и променя възгледите си само по трудния начин!
    Много жалко!

    Коментиран от #20

  • 10 Баш Батка

    12 1 Отговор
    Каквото ковачки му кажат тъй стаа.
  • 11 Нагъзи

    5 4 Отговор
    ДОНОСНИЦИ ДС ЕЛХОВО
  • 12 Нагъзи

    3 3 Отговор
    ДОНОСНИЦИ ДС ЕЛХОВО
  • 13 оня с коня

    10 12 Отговор
    В статията се описва Маршрутът на Протеста,накъде евентуално ще се Насочи и че бил под формата на "Автопоход".ПО ТРАДИЦИЯ обаче не се казва най-важното:КАКВО ИСКАТ Енергетиците и защо изобщо протестират?И да - казва се че били "Против" Зелената енергия,което е Несериозно!А цялата работа е,че предвидената от 1.Юли ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ на Енерг. Пазар по всяка вероятност ЩЕ СЕ ОТЛОЖИ с 1 Година по настояване на редица Партии и точно там ги стяга Обувката тия Енергетици щото Първо че ще им се диктува Цената от КЕВР на която да продават Тока,Второ - че НОЩНАТА ТАРИФА /близо 2 пъти по ниска от Дневната/ и т.н.Всъщност и това е Идеята на Протеста,режисиран от шефовете на Протестиращите- "По-голямо ДРАНЕ на Потребителите,По-високи заплати за Енергетиците от най-малкия до Най-големия"!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БгТопИдиот🇧🇬

    15 5 Отговор
    Пореден протест на енергетици: Има блокирани пътища.

    Одете за гъби или гласувайте за убавци кат гнясен Кир и мравоядРистю или Пекинезик !

    След дъжд качулка е протестЪт !
  • 16 КОЮ

    22 3 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Ти ненормален ли си??? Тец3 не работи , ТЕЦ АЕС не работи ТЕЦ 2 е на собствени нужди, ТЕЦ Брикел най мръсния и вреден на Ковачки - РАБОТИ. България ВНАСЯ ток !!!!!!. Рудниците са пред закриване, затова протестират хората.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Нагъзи

    2 0 Отговор
    МРЪСНИЦИ ДС ДОНОСНИЦИ ЕЛХОВО СПИСЪК ЧАКАМ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Абе яяя

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "КОЮ":

    Хората протестират за тлъстите си заплати. Искат да си работят на загуба с раздут щат и държавата да им плаща загубите. Внасяме ток не защото тук няма производство,а защото вносният е по-евтин.
  • 20 Ами всъщност

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мнение":

    Много си прав! Положението е много изтървано и ни чакат много трудни времена, но типично по български можем да се израдваме че скоро и в много други държави нещата ще станат просто катастрофални и в сравнение с тях ще бъдем по-добре. Българите сме свикнали да преодоляваме трудностите и въпреки всички усилия на западналите да ни ограбят до шушка и да ни ликвидират като народ и държава, с Божията Помощ все още ни има.............и само с НЕГОВАТА подкрепа ще оцелеем в тези все по-тежки времена! Разбира се важно е да останат живи и здрави достойните българи на които може да се разчита че ще работят за едно по-добро бъдеще, а "мръсната кръв", която толкова години трови България трябва да бъде източена за да не пречи повече на правилното развитие и възход на нашата наистина прекрасна страна! БОЖЕ, пази България! АМИН.

    Коментиран от #26

  • 21 Майтап им се струваше

    11 2 Отговор
    Глупаци, ще останат на улицата без работа. Сега ще видят какво е да работиш за частник. Толкова време не се хванаха и направиха един сериозен протест..
  • 22 Адрес 4000

    10 1 Отговор
    Сега главчо главчев ще ги оправи
    Ликувай народе
    Бочето и Шиши
    Се върнаха (официално) на власт
    Не че някога са я изпускали
    Но,
    за всичко са виновни
    Киро
    Христо
    И Кокорека
    които ги изпраха
    Нали така
    Няма как да не е така
    Нали
  • 23 Вражалец

    11 1 Отговор
    Закрихме блокове на АЕЦ. Нямаше шествие!.Нови блокове на АЕЦ -по евтин ток и по- голяма сигурност!
  • 24 нашия

    9 2 Отговор
    при предишния протест- когато влязоха в парламента умните хора им казаха да не се съгласяват на пазрлъци с Шиши и Денков,а да си отстояват СРАТЕГИЧЕСКИТЕ интереси,но те се навиха да се пазарят с измамниците....ииии....етого резултата...дадоха им по някой лев тогава ,за да им вземат сега прехранат за цял един живот...
  • 25 Васил

    3 4 Отговор
    Протестират защото началната заплата нето там започва от 3,500 а държавата всяка година ги субсидира и тези пари са от джобовете на данъкоплатеца а даже и половината пари не заработват месечно.
  • 26 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ами всъщност":

    Това с приемането на 40% снижение на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове