Last news in Fakti

18 Април, 2024 21:42 1 134 33

Цветанов: Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца

  • цветан цветанов-
  • отговорност-
  • управление-
  • 9 месеца

Да загубиш пари по ПВУ е престъпно като политическо деяние, коментира бившият вътрешен министър

Цветанов: Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Безпринципните договорки ще продължат и след изборите. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в „Делници“ по телевизия "Евроком".
„Ние виждаме какъв е зарядът и обещанията, които се дават преди провеждането на избори и какво се случва след като преминат. Основното, за което хората гласуваха и повярваха на ПП-ДБ беше, че ще се противопоставят на модела от протестите, които имаше 2020 г. В момента такава вълна на отстояване на принципна позиция няма, а се влезе в една не коалиция или сглобка и то договорена извън българските институции. Надявам се, че ако бъде направена нова сглобка ще има някакви принципи“.
Цветанов изрази мнение, че в момента основното желание на участниците в изборите и по специално е големите, водещи формации ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да нямат 121 депутати, и да бъде включена трета формация.
Лидерът на Републиканци за България попита, защо когато се говори за енергийни проекти и ангажименти на страната, БСП не са така принципни както за договора „Боташ“ да излезе истината за „Турски поток“.
Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца и да се каже защо корупционният натиск е достигнал почти до размерите на управлението на кабинета „Орешарски“ през 2014 г., сега е 35, а тогава беше 39% по данни от доклада на Център за изследване на демокрацията. Трябва да се говори защо не се концентрира политическата енергия и ползотворното законодателно действие, което трябваше да има българския парламент, точно за тези приоритети, които дават възможност на страната ни за развитие. Да загубиш пари по ПВУ е престъпно като политическо деяние и да не дадеш възможност да се възползваш от оперативните програми, които също са на една кота – минимална съпоставима с други европейски държави от ЕС“, добави Цветанов.
По думите му Калин Стоянов остава министър на вътрешните работи, защото е важен за предстоящите парламентарни избори. Бившият вътрешен министър уточни, че познава отдавна бившият вече главен секретар на МВР Живко Коцев, с когото са работили заедно. Той посочи, че впечатленията му от Коцев са като за професионалист, но допълни, че няма как да застане на 100% зад него към настоящия момент, тъй като не е запознат с дейността му през последните 10 години. Цветан Цветанов коментира промените в Конституцията и каза, че с измененията се е стигнало до това да се създава законодателство, което няма как да бъде устойчиво.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа, цветанът на мисълта се изказА

    26 0 Отговор
    Абе Цецероне, трябва за последните 15 години бе, наглец!
    Всичко това стана благодарение на 12-те години на твоя бивш началник.
  • 2 Яшар

    25 0 Отговор
    Ти пък щот си много убав
  • 3 цвъки

    19 0 Отговор
    те се от твоите с молитвените закуски
  • 4 Има бол

    18 0 Отговор
    Ама пък безсрамници дал бог по тая зема .
  • 5 Град Симитли

    24 0 Отговор
    И на снимка да видиш Цветан Цървула--
    Наплюй го !!!!
  • 6 Цецо Апартаменто

    19 0 Отговор
    Мене няма кой да ме накаже,язе съм физкултурник.
  • 7 Последния Софиянец

    7 9 Отговор
    Уважаеми сънародници! Тази вечер в Лондон се случи нещо невероятно!
    Лидерите на новата патриотична про-руска партия Кирил Кирилов -Киро брейка ,Ивелин Людмилов Михайлов от Исторически парк и полковник Николай Марков бяха наели зала
    Роял Албърт Хол
    в Лондон за среща с Българите в Английската столица! Над 4 хиляди наши сънародници там ги посрещнаха с възгласи "Величие - победа" станали на крака! Въпросите бяха предимно - "Нали няма да ни подведете и излъжете като Слави от лятото на 2021 година за който тук масово гласувахме тогава " и "Искаме ревизия на предишните управления "....Хиляди станали на крака ги изпратиха с възгласи " Велики сме заедно"

    Коментиран от #13

  • 8 цецо

    16 1 Отговор
    защо ти е тоя асансьор в хола . ?
  • 9 Бащата

    12 0 Отговор
    Цецкооо,где е ПАСКАЛЧО,целата държава го търси!
  • 10 Съвет

    15 0 Отговор
    Цецо, окрадохте милиарди и български и европейски пари за 12 години безвремие. Имайте поне малко срам.
  • 11 Гост

    12 0 Отговор
    Не от последните 9 месеца, а от последните 35 години!
  • 12 Вражалец

    13 1 Отговор
    Този,с образование от ВИФ ,заради когото България плати огромни суми,е най- добре да се скрие

    Коментиран от #17, #18

  • 13 Ей скъперник ей 🤡

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Не ти ли омръзна цял ден да ревеш като вдовица за краставица? Крадеш и лъжеш персонала а тук ми се явяваш като девица.
  • 14 Гост

    10 0 Отговор
    Тоя защо не е в Затвора?
  • 15 дон

    10 0 Отговор
    Никой няма срам в днешно време. Тази гербараска гад вместо да се скрие в някой от шестте апартамента и да не се показва, излиза и ръси милиционерски мисли.
  • 16 А от теб ,

    6 0 Отговор
    лифт бой , както и от Банкянския ти другар да не се търси , нали ? Безсрамие !
  • 17 То от

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вражалец":

    там кой ли няма тапия ? Все такива извън закона "спортисти" !
  • 18 То от

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Вражалец":

    там кой ли няма тапия ? Все такива извън закона "спортисти" !
  • 19 Отбор дебили

    2 1 Отговор
    Но и тоя евриатлантизъм и русофобия е в повечко, преиграха
  • 20 мен няма кой кса ме накаже

    4 0 Отговор
    бе цв цв
    от БНТ да те сринат до евроком
    Вместо пари за асансьор
    да беше дал за манастира в село Шума

    Ама оня дето ще го махат от образованието беше написал


    ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА

    Без ББ -Летера през крив запушен макарон
  • 21 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Отговорност за разсипията на Държавата през последните 414 месеца би трябвало да се потърси от всички нашенски, тъй наречени, политици !! Естествено, че отиваме от лошо , към още по-лошо.......
    Всичко в държавната машина е така сътворено, че все едни и същи , всеки ден и час да доказват своята некадърност като ръководители ....." И няма край на длъж и шир....."
    Харвардци и разни адвокати сложиха "черешката на тортата" като ремонтираха Конституцията !! То, не че някой я спазваше, ама и тези в жаждата си за власт и безчинственост, бяха върха.
    Впрочем, моля, кой ще дойде да ни краде след тези идващи извънредни избори !? Пас същите.....Честито – от днес ! Цветанов нещо се усуква и ще се изкара "ни лук ял, ни лук мирисъл" Ко два го прайш-нашенец..........
  • 22 Име

    2 0 Отговор
    Трябва да се търси отговорност на управлявалите през последните 35 години, Цецо! Лустрация!
  • 23 Комай

    0 0 Отговор
    Комай от всички тези управлявали през последните 34 години! - Тази работа не е от Вчера!
  • 24 Сашко

    1 0 Отговор
    Ашаншоре
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол