Last news in Fakti

24 Април, 2024 22:26 1 477 17

Важните новини във ФАКТИ на 24.04.2024 г.

  • украйна-
  • избори-
  • георги киряков-
  • хазарт-
  • симеон дянков-
  • румен овчаров-
  • земеделци-
  • росен желязков-
  • румен радев-
  • цик-
  • журналист-
  • герб-
  • татяна дончева-
  • пловдив-
  • глория-
  • ф-16 блок70-
  • борова процесионка-
  • магнитски-
  • асен василев-
  • мая манолова

България обмисля алтернативни газови доставки за Киев

Важните новини във ФАКТИ на 24.04.2024 г. - 1
Снимка: Министерство на енергетиката

Украйна договаря продажбата на части от оборудването на АЕЦ "Белене"

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната ѝ инфраструктура. Задълбочаването на сътрудничество в сферата на енергетиката е от взаимен интерес и за двете страни. Това каза министър на енергетиката Владимир Малинов. Днес той разговаря с посланика на Украйна Н. Пр. Олеся Илашчук.

Геновева Петрова очаква люта битка за второто и петото място

Очаква се интересна кампания, но вероятно със същите резултати. Това каза пред bТВ социологът Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“.

Политолог: Много по-вероятно е да няма сглобка след 9 юни

След 9 юни ще се опитат да ни предложат нова песен със стари беквокали. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Георги Киряков.

По думите му преди това е много важно политиците да се обърнат към избирателите си: "Всяка една партия трябва да се обърне към всички избиратели, не само към своите И да им каже какво възнамерява да прави след изборите. Как възнамерява да управлява тази държава?

Предлагат тотална забрана на хазарта в медиите

ДПС и ГЕРБ-СДС предлагат затваряне на хазартните зали в малки населени места и забрана за реклами. Двете партии внесоха предложение за изменение в Закона за хазарта.

Симеон Дянков: За мен най-добрата коалиция след изборите би била тази между ГЕРБ и ПП-ДБ

За мен най-добрата коалиция след изборите би била тази между ГЕРБ и ПП-ДБ. Сега може и да не си говорят много, но очаквам, че след вота отново ще седнат да преговарят. Втори вариант за коалиция, поне според мен, би бил между ГЕРБ, ДПС и ИТН. Това коментира бившият финансов министър Симеон Дянков в ефира на NOVA NEWS.

Румен Овчаров: България няма никакъв интерес от договора с "Боташ"

България няма абсолютно никакъв интерес от договора с турската компания "Боташ". Дори и да приемем тезите на президента, че този договор създава условия за диверсификация, тези условия вече приключиха и Турция си ползва връзката с Румъния и Молдова и изнася газ още от средата на миналата година за тези две държави и то доста повече, отколкото ние сме резервирали. Това коментира в студиото на "Още от деня" по БНТ Румен Овчаров, бивш министър на икономиката и енергетиката и член на НС на БСП.

Служебното правителство ще изплати обещаната на земеделците "украинска помощ"

С 20 дни закъснение от предварителния срок, държавата ще изплати обещаната на земеделците "украинска помощ". Тя е в размер на близо 300 милиона лева и ще обхване 50 хиляди земеделци. Парите са събрани от преструктуриране на бюджета на ДФ "Земеделие", както и съфинансиране от държавния бюджет, уточни БНТ.

След БСП и ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ внася искане за предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на тази институция.

Румен Радев: Подкрепям депутатите за повишаването на заплатите за армията ни ВИДЕО

Вече заявих, че напълно ще подкрепя премиера Главчев в неговия избор, за който и да е министър, защото той носи отговорност. Това каза президентът Румен Радев.

23 партии и 11 коалиции са подали в ЦИК заявление за регистрация за участие в изборите през юни

Общо 23 партии и 11 коалиции са подали в Централната избирателна комисия (ЦИК) заявление за регистрация за участие в изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от Република България и/или за народни представители. Това съобщиха за БТА от ЦИК.

Шефът на СДВР: Пистолетът на журналиста Димитър Стоянов е законен

Журналистът Димитър Стоянов е заявил пред колегите от Пето РПУ, че ще дойде да даде обяснения, след като се освидетелства в "Пирогов". Доста време се е забавил и след направената справка, че такова лице не е било прегледано до момента, колегите са се насочили към спешната болница, за да проверят на място дали има такъв пациент. След намесата на служителите на СДВР лицето е установено и му е дадена възможността да се освидетелства при дежурен лекар в "Пирогов" и след това е задържано. Това заяви на брифинг пред журналисти директорът на Столичната дирекция на полицията Любомир Николов по казуса с обвиненията в хулиганство и закана с убийство, повдигнати на журналиста от BIRD.BG Димитър Стоянов.

Политическите компромати скараха проф. Коларова и Асен Григоров

Кампанията може да понесе още компромати преди изборите, докато хората – не. Има една точка на пречупване, след която ти става безразлично. Аз си задавам въпроса кога българските политици ще си дадат сметка, че когато говорят един срещу друг, това е в тяхна вреда и от него всички губят. Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Татяна Дончева: Ваня Григорова поиска еднолично да ръководи "Левицата"

Лидерът на "Движение 21" съобщи, че Ваня Григорова е била поканена да участва в коалиция "Левицата", но е поставила неизпълними условия.

Частна къща се срути в Стария град на Пловдив

Къща в съседство с експозицията "Енчо Пиронков" и срещу "Нишанян" се е срутила в Стария град. Сградата е частна и има входове откъм две улици - "Хан Омуртаг" и "Васил Кънчев". Срутената част е откъм ул. "Васил Кънчев", съобщи trafficnews.bg.

Тежка катастрофа с певицата Глория в Кресненското дефиле

Певицата Глория е претърпяла тежка катастрофа в района на Кресненското дефиле.

Първите ни два изтребителя F-16 кацат в България до месец април 2025 година

Първите два изтребителя F-16 ще ни бъдат предадени от САЩ тази година, каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

Отровна гъсеница вкара в "Пирогов" бременна

Борова процесионка вкара в "Пирогов" млада жена от душнишко село. Токсичната гъсеница, за която "Труд" неотдавна ви съобщи, докара тежка алергична реакция на бременната Марина Туйова.

Кольо Парамов: Предстои обявяването на нови 20 човека по схемата на Глобалния акт "Магнитски“

За огромно съжаление това е голямата истина от последните две-три години, че сме възможно най-тежката корупционна схема на света. Това каза пред Агенция "Фокус" Кольо Парамов, бивш главен ревизор на БНБ.

Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови не са посещавали МФ. Вратата е с пропуск, има и камери

Асен Василев отрече докато е бил министър на финансите при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на изслушване на бившия министър на финансите във Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници", съобщават от Dariknews.bg.

Мая Манолова: Защо отивам на избори с Ваня Григорова?

Защо отивам на избори с Ваня Григорова? На този реторичен въпрос отговаря в официална позиция лидерът на "Изправи се!" Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    6 0 Отговор
    Владимир Малинов = Меглена Кунева. Но сега е само да се избяга магнита на Боко.
  • 2 така така

    11 0 Отговор
    Правителството явно стяга военните ни да ходят на война!
  • 3 Зелен Чорап-Радев

    4 2 Отговор
    НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
  • 4 Ширин А Чатлъ

    3 1 Отговор
    Ще гласувам когато има избори на 19.06. и само на такава дата.
  • 5 Иван

    3 0 Отговор
    Никой няма да се върже на военни мероприятия - хората са умни - сега - стой - да гледай.
  • 6 ПАЛЯЧОВЦИ

    5 0 Отговор
    МЪРШИ , ПАРАЗИТИ, КРАВАРСКИ СЪЗДНИЯ ЗА СЛУГИНАЖ ! ПРИЛАСТЕНИ,ОБЕЗЛИЧЕНИ, ОМЕРЗЕНИ!НИЩОЖЕСТВА!
  • 7 Гай Турий

    3 0 Отговор
    Тоя служебен мухльо защо се докарва на крокодилката от наркозависимата хунта?! Тоя има ли пипе в тиквето или само семки??! Никакво разбиване на Белене, АЕЦът да се строи. Всеки който посегне за разибването на на този стратегически национален проект - на разстрел!
  • 8 .,.,.,.,.,.,

    1 0 Отговор
    еми ако го бяха построили , нямаше да подаряваме , да де , да продаваме, споко, Европата ще ни кръцне и ТЕЦ-овете и тогава сме супер 6+

    Коментиран от #9

  • 9 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от ".,.,.,.,.,.,":

    и тогава ще налапате на коча дрънгоча
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол