Last news in Fakti

27 Април, 2024 14:45 1 532 28

Един от основателите на ПП в Пловдив се отказва от политиката

  • росен костурков-
  • основател-
  • пп-
  • политика

Росен Костурков обяви, че няма да участва на парламентарните избори през юни

Един от основателите на ПП в Пловдив се отказва от политиката - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Росен Костурков, един от основателите на "Продължаваме промяната" в Пловдив и член на нейното ръководство, обяви, че няма да участва на парламентарните избори през юни.

"Приятели,

Взех решение да не участвам в изборите за 50-то НС, а най-вероятно и за никое друго.

За близките ми роднини, приятели и колеги това решение не е изненадващо, защото заедно го обмислихме още преди няколко месеца.

Влизането ми в политиката не беше случаен процес. Беше дълго обмисляно. Беше дошло времето да дам своя дан за това да направим мястото, в което живеем по-добро, да променим нещата, които смятаме за нередни, да начертаем правилния път на развитие на държавата ни, на икономиката ни, на битието ни.

За съжаление, за да си ефективен в политическите среди в България трябва да владееш лицемерието, трябва да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да си готов във всеки един момент да забиеш нож в гърба на съратника си, както и да си готов даполучиш такъв, трябва да можеш безскруполно да лъжеш и да очерняш, трябва да се разделиш с представите си за категории като морал, етичност, честност... човечност е непозната дума.

Ние дойдохме в политиката за да променим тази среда. И за радост малко по малко, зрънце по зрънце успяваме. Но за съжаление, скоростта с която тази среда променя нас е много по-голяма.

Въпреки всичко се събрахме прекрасни и изцяло отдадени на каузите личности. Хора, които загърбват кариери и семейства, рискуват здравето си, а по някога и това наблизките си, работят денонощно до пълно изтощение за да не позволим надеждата за промяната да изчезне.

И с много от тях, събрала ни преди само 30 месеца една кауза, станахме близки приятели, станахме семейство. И зная, че всеки един от нас ще продължи да работи в полза на обществото, не зависимо дали в Народното Събрание, в Министерски съвет, в местната власт или в сферите, където можем да бъдем най-ефективни, дори в квартала в който живеем. Всеки един от нас е увлякал десетки, всеки един от тях още толкова и т.н. И това ми дава надежда, че промяната вече е необратима. Бавна, дълга, трудна, но необратима.

Няма и да се опитам да правя отчет за свършеното от мен за тези 30 месеца в активната политика, както правят някои колеги, защото постиженията са плод на колективна визия, колективни усилия, на напрегнати дни и безсънни нощи на цели екипи, а не на един човек", написа Росен Костурков във фейсбук.

Но, ако съм успял да дам надежда за промяна към добро на хората, ако съм успял да помогна дори само на 2 села, на 2 семейства, на 2 деца..., а те са много повече, си е заслужавало.

П.п.

Така и не си направих профил във фейсбук на "политик", защото никога не се възприех като такъв. Това е личният ми профил. И ще продължа да го ползвам като такъв. Ако има хора в приятелската ми листа или такива които ме следват само заради политическите новини, коментари и анализи, може да останат разочаровани в бъдеще. Както и тези, които ме следват само за да ме плюят за политическата ми принадлежност.

Всеки е свободен да избира дали да продължава да ми е "приятел" или да ме следва във фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 14 Отговор
    Мишките напускат потъващия кораб.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гербер

    26 9 Отговор
    То май никой не остана при тези мошеници?!

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Росен Топурков

    21 6 Отговор
    Авантата свърши , обирам си крушите.
  • 5 мдаа

    19 4 Отговор
    С нищо не го запомних.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 същото

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гербер":

    И при вас така - отлив.
  • 9 Язовец

    17 5 Отговор
    Корабът се пълни с вода и плъховете започнаха да възират. Нищо особено.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мечокът Миша

    9 5 Отговор
    Електоратът на ПП улете при Ваня и плъховете взеха да се спасяват. Така стана и с чалгите на Учиндолския специалист.

    Коментиран от #15

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не, бе

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мечокът Миша":

    Електоратът на Баце улете натам, ама отчасти.
  • 16 Майора

    5 5 Отговор
    Нищо вярно за хора , искащи овладяване на службите и цялата власт в страната , още повече в контекста на аферата пудела и пачките!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 между другото

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Майора":

    Казаха, че аферата е ваша измислица.
  • 18 Иван

    3 0 Отговор
    Това е загуба, ние сме в катастрофа, сега - след като се разбра - че ГЕРБ за нищо не стават, започват и съмнения относно ПП.

    Този човек - аз съм "физиономист", има някакъв извънреден интелект и - това е огромна загуба за човечеството - ако не ни "осведоми" за вътрешната, външната политика и здравеопазването.
  • 19 Така така

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Майора":

    Я, кажи, като си толкова честен и справедлив, защо те уволниха - дисциплинарно от армията? Знам,кой си и ще ти подскажа! Спипаха те, че крадеш бензинец от камионите! Ама е лесно да се криеш и да критикуваш! Първо погледни себе си!
  • 20 Исторически парк

    3 2 Отговор
    Хванало го е гнус от това как се молят на колене на боко и му дърпат ципа...
  • 21 хммм

    3 1 Отговор
    Желаещи за политиката - бол !
  • 22 само питам

    2 1 Отговор
    като вижда с какви хора има вземане даване прав е човека
  • 23 Зелен Чорап-Радев

    2 1 Отговор
    Борбата срещу мафиотския тумор ГЕПП не трябва да спира!
  • 24 007

    2 1 Отговор
    "Хората, които влизат в политиката и са лице на държавното управление стават все по- калпави...", цитат от новините днес. Да, качествените бягат от тази сбирщина от ПП и ПП, у нас и за съжаление важи и за ЕС.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове