Last news in Fakti

27 Април, 2024 21:00 1 266 45

Кирил Петков: Гласуваните пари за мините са предизборна пиратка от ГЕРБ и ДПС

  • кирил петков-
  • пари-
  • средства-
  • мини

Преди всички избори идват едни хора и опитват да залъгват миньорите и хората от региона, ние действаме за реални неща, които действително могат да се случат

Кирил Петков: Гласуваните пари за мините са предизборна пиратка от ГЕРБ и ДПС - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните „Мини Марица-изток“ с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ. Това коментираха лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски в Стара Загора, съобщи БНР.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, коментира в Стара Загора Кирил Петков. По думите му това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно.

„Преди всички избори идват едни хора и опитват да залъгват миньорите и хората от региона, ние действаме за реални неща, които действително могат да се случат. Това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС с една единствена задача да кажа- ето ние се грижим. Въпросът е да подлъжат хората преди изборите. Те много добре знаят за нотификацията на Европейската комисия. Ние действаме принципно, няма да правим неща, които не могат да се изпълнят и това е единственият начин да движим напред. В противен случай хората непрекъснато ще се разочароват, независимо колко избори има.“, каза Петков

Радослав Рибарски, зам.-председател на енергийната комисия в Народното събрание прогнозира, че Европейската комисия няма да позволи това подпомагане.

„Тези 250 млн. са предизборни трохи, виждаме това постоянно и на местните избори и сега се разправяме кой ще спасява мини и тецове. Ние сме единствените, които казваме какво реално се случай и се очаква. Искаме да има дългосрочност и именно това се предоставя с парите, които трябва да дойдат по териториални планове по плана за възстановяване и устойчивост. Но ние не вярваме, че европейската комисия ще позволи едно такова решение да бъде изпълнено от Министерство на финансите. Предложението най-вероятно ще се окаже непозволена държавна помощ и вероятно министерство на финансите няма да получи нотификация от Европейската комисия.“, каза Рибарски

По повод допълнителните средства за миньори и земеделци Асен Василев коментира, че средства в държавния бюджет има, но ако се правят допълнителни разходи извън планираните трябва да стане ясно от кое друго перо се вземат парите.

Дупка в бюджета няма. Бюджета е на излишък към в края на март. Тези допълнителни разходи трябва да бъдат направени или на база резерви в бюджета или на база намаление на други разходи. Ако се правят разходи от типа 200 млн. за земеделците, 300 млн. за заплати допълнително от предвидените – това означава, че трябва ада се вземат от други пера.“, коментира бившия финансов министър.

Лидерите на „Продължаваме промяната“ се срещнаха с граждани в Стара Загора, като стана ясен и водачът на листата в региона за предстоящите избори- това отново ще е Радослав Рибарски.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А хората

    15 29 Отговор
    докарани под конвой в София са жертви на гнусните им гербави чорбаджии , ортаци с кмета им , в чиито ръце ще отиде четвърт милион !
  • 2 Селянин

    42 15 Отговор
    А песента за ПП-ДБ е вече изпята, при това фалшиво. Моля напускайте сцената вече.
  • 3 Дякон Унуфрий Араллампиев

    42 11 Отговор
    За пореден път се убеждавам че Кирчо хабер си няма от нищо

    Коментиран от #32, #42

  • 4 тъпичкуту

    29 6 Отговор
    препил съм с мазно кафенце
  • 5 обективен

    16 27 Отговор
    Въглищата ще са минало ,но боко иска да удължи агонията на миньорите , за да гласуват за него !!!

    Коментиран от #8, #43

  • 6 Петков, Василев и Бориславова

    33 5 Отговор
    Са дребни криминални престъпници и измамници, които по едрите мошеници набутаха във властта. Ама лекетата не слушат и почнаха да папкат от лапачката на батковците. Време ви е за затвора, щото може и да е по лошо.
  • 7 Последния Софиянец

    39 9 Отговор
    ПП гласуваха против Великденските добавки за пенсионерите,против Мини Марица Изток и против земеделците.Най антинародната партия.
  • 8 Последния Софиянец

    25 8 Отговор

    До коментар #5 от "обективен":

    По време на война всеки разчита на собствени ресурси.Нашия ресурс са въглищата.

    Коментиран от #19

  • 9 По-голям тАпак

    30 4 Отговор
    От Киро Про💯то няма!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 просто Киро

    26 5 Отговор
    Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи и фактическа измама, представени на Агенцията по вписванията. Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

    Коментиран от #14

  • 12 Иво

    28 6 Отговор
    Тоя наркоман от бандата на ППДБетата по добре да не си показва лигавата мутра. Розовите джендъри на боклука това е спасението на България от бандитите.
  • 13 Ама спрете да давате дума

    27 5 Отговор
    на това жалко, гнусно лъжливо нищо! Това е тотално дъно в обществото!
  • 14 7те козякливи джуджета:

    7 12 Отговор

    До коментар #11 от "просто Киро":

    Ма6ината за л@jна на Нидялко влезе в действие!

    Коментиран от #16, #18

  • 15 ХаХа

    19 3 Отговор
    Кирю е канадец кокорю й тралалаец аре у канада

    Коментиран от #20, #31

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тизе

    9 3 Отговор
    Си толко праззз , Киро , че нема да те земем за овен на офците ! Защо офците сакат яздене , не сакат кретене !
  • 18 бай Ставри

    15 2 Отговор

    До коментар #14 от "7те козякливи джуджета:":

    Те л@йната са ПП-ейски. На Недялко е само вентилатора.
  • 19 Дългия

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Там вече няма ресурси всичко е пепел и пръст, от много време не се произвеждат брикети защото от кал не стават!

    Коментиран от #24

  • 20 Тираджия

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "ХаХа":

    Да обаче там ще е никой!
  • 21 Васил

    4 11 Отговор
    Крайно време е да разберат че с въглищният сектор нещата са приключили.
  • 22 Му ха ха ха

    4 2 Отговор
    Киркукор💩
  • 23 Българин

    10 4 Отговор
    Енергетиката на България принадлежи на Русия и за това само ДПС решава как ще е и кой какви пари ще получава! А тоя тъпак хубаво че го показвате, да не се излъжи да гласува някой за него!
  • 24 Факт

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дългия":

    Щом го изнасят за Сърбия,тя прави ток от калта и го внасяме пак у нас,значи не е кал.

    Коментиран от #34

  • 25 007

    8 1 Отговор
    Нещо много объркано има в умниците от ПП. Искат заради самото искане, капризничат по принцип, тропат с краче като млада булка, само така, да им се усети присъствието. Тези, на които слугуват, заради своите цели могат да ги изтрият със замах, да не говорим, че го правят и в по-големи мащаби в свой интерес, опасно е за държавата. ББорисов вече управлявя и ще продължи още колкото иска с безкрайни избори и свое служебно правителство. С промяната в конституцията и промяната на отношението на президента към ПП ПП и по специално новото отношение към БОЙКО БОРИСОВ, страната ще се управлява от двамата поне докато ПП и други се сринат до нищожни и има защо да го направят, както за държавата, така и за себеси. После, мисля, мястото на ПП ще се заеме от ПР (партия на Радев) и ще векуват с ББ - това е само за шега и заяждане, но другото си е реалност, дори вече факт. А Пеевски, ако не сте разбрали, е важен само с размерите си и служи за политическо замерване с парцалена кукла, скоро ще се скъса и ще се разпадне.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 А50

    4 2 Отговор
    А пък ППДБ предизборно изгубиха митниците, какъв ужас, каква политическа драма
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 А50

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "А50":

    Посолството е попритегнало редиците на НПОшниците, каква активност, какво себераздаване и отрицателен ефект
  • 31 Империя

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "ХаХа":

    Кирчо е с двойно гражданство. Това по международното право и законите в двете страни му дава право да гласува в двете страни. Но няма право да заема държавни и правителствени постове никъде. Единствено има право да бъде съветник на правителствата. Ако беше в две Европейски държави можеше да заеме пост в Европейския Парламент но уви. Вече Англия не е част от ЕС но е част от Европа и сигурно със това се оправдават като част от Британското семейство Канада е част и от Европа и от Америка, също като Австралия и Нова Зеландия. Както задокеанските територии на Франция и други държави.
  • 32 Даскала

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Какво ли е учил като се има предвид, че американското образование е на степени. В Харвард има не само университет, и много колежи. Към университета има и колежанско образование, та въпроса е къде е бил и до коя степен е стигнал. Да не би да е Първа степен 2 годишен колеж който ти дава право да заемаш дребни чиновнически постове но не Дъжавни. За да продължиш трябва да се запишеш отново и да вземеш втора степен което е още 2-3 години. Или ако има 3 степен още 1 - 2 години което се равнява на нашето полувише. Или както е там прието Технически или Икономчески, а и Правен Колеж. И това ти дава предпоставка да продължиш в университета. Нека да доуточнят докъде е стигнал.

    Коментиран от #41

  • 33 Мда

    2 2 Отговор
    ДБ (кандидат за ЕНП, където е и герб) и христо лодкарят направиха контитуционни промени, като дадоха 100 процента шанс на герб. ПП/ДБ ги гласуваха в сглобката. Е?
  • 34 Приятел

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Факт":

    Нищо не изнасят , правят по 3-4влака на смяна колкото да се запишат горят отпадъци с мазут .......
  • 35 Петков

    2 2 Отговор
    Защо се излагате да се занимавате с Борисов и Пеевски.Те се подиграват с вас.Седнете си на задника и бъдете една стабилна опозиция.С патологични лъжци да се прегръщате ни дойде в повече.Стига ламтежи,те ви побъркаха с ДС,с ДАНС да ви правят номера.Съсипахте го това ПП.И Христо Иванов се крие само като мишка зад гърба ви и гледа сеира.Всички негативи събрахте ПП.Тревожно е,че съмишленици ви напущат.Стига ламтежи да се прегръщате с Толупа.Не разбрахте ли,че това не се прощава както и да го обличате..
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Че са с ниско качество

    0 0 Отговор
    е вярно. Но ресурсите са за 90 г. напред. Себестойност на ток без измамата "зелени квоти" е 30-70 лв. с ДДС за мегаватчас, борсови цени средно зима пикови часове 230 лева, без ДДС. Василев по ПВУ, за да вземе няколко милиарда подаяния от ЕС, унищожи държавна ТЕЦ2 с изцяло български затворен цикъл на производство. Вместо да отстоява квотите да паднат. Защото спрямо пиковете през 90-те години, България е намалила "замърсяванията" със 46%. За сравнение в ЕС най-висок процент намаляване е 32%. Сега даваме въглища на Сърбия и купуваме от тях по-скъп ток. Каква е логиката? Проблемите в енергетиката дойдоха от закриване Белене 12 милиарда лева за 2 реактора и спиране ЮП. Сега за един реактор 60 милиарда лева, гьолът Козлодуй. Нямахме политици, които да отстояват българските интереси. И тогава спокойно щяхме да закрием ТЕЦ-овете, само че в частните горят боклуците на ЕС, превърнаха ни в сметището на Европа. Увеличиха мините в България, ЕС ни потупа по рамото. И концесии злато. Дърводобив. Унищожена земеделска земя фото и перки. Тези двойни стандарти на ЕС са подкопават доверието в него. Знаете ли какъв беше слоугънът на СИФ тази година януари, "да върнем доверието", а то е тотално загубено.
  • 38 абе

    2 0 Отговор
    тоя наркоман, защо навсякъде ни го навирате... Бита карта са ПП ДБ
  • 39 Да бе

    0 0 Отговор
    Лицето Петков

  • 40 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Нашите политици по лъжа трябва да са рекордьори в книгата на Гинес.
  • 41 Академик

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Даскала":

    В харвард е 8 или 6 месечен платен бизнес учене / както в Франция Фонтенбло където българин е шеф Канне замин председател и фин минисър / Та си плащаш и те обучават Него са го завършили над 150 българи с пари Нещо като Благоевградския университет
  • 42 Да е само Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    ППДБ ИМАТ 6-7 лидера Един казва че в правителството има членове на ГЕРБ Други казват нашего правителство направи много На кои да вярваш Ако има гербаджии значи общо са работали трите партии ГЕРБ ППДБ ДПС и успеха е общ Ако няма някои лъжи Щом постоянно се оправдават по телевизиите значи са некъдърни
  • 43 Като не са важни

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "обективен":

    За Ники които иска да пътува се скри зад Пеевски Защо не дадоха парите на земеделците Защо свалила Росен Желязков /които украинския парламент посреща на крака ЗА ДА УГОДАТ НА РУСКИЯ ЕЛИТ ОТ КОИТО ЧАКАТ ПОДКРЕПА СЛЕД КАТО САЩ ГИ ОТСВИРИ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове