Last news in Fakti

28 Април, 2024 15:43 15 108 57

Делян Добрев: ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз", за да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев

  • делян добрев-
  • фалит-
  • булгаргаз-
  • пп-дб-
  • сашо дончев

"Промяната" са източи 1.2 млрд. от комплекса "Марица Изток" в последните три години"

Делян Добрев: ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз", за да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз", за да може бизнесът да се вземе от Сашо Дончев. Това заяви пред БНР Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

"През последните седем години на управление на ГЕРБ "Булгаргаз" винаги е бил на печалба. При "Промяната" това дружество генерира загуби всяка година.

Официален спонсор на ПП е най-големият конкурент на "Булгаргаз" – Сашо Дончев. Той им е направил дарение от 500 хиляди лева".

"Промяната" са източи 1.2 млрд. от комплекса "Марица Изток" в последните три години, посочи още Добрев.

"Прибраха ги от парите, които имаха за рекултивация, за бъдещето на комплекса и т.н.

Решението на НС от тази седмица връща поне частично справедливостта, като възстановява един милиард, за да се осигури работата на хората през следващите четири години и да се позволи рекултивация и възстановяване на площите на мини "Марица Изток".

Подпомагането с 250 млн. лв. годишно на държавните "Мини Марица-изток" с решение на Народното събрание вероятно няма да бъде одобрено от Европейската комисия, тъй като ще се приеме като непозволена държавна помощ, коментираха лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и зам.-председателят на енергийната комисия Радослав Рибарски.

Гласуваните от Народното събрание средства като помощ на мините за рекултивация на терени няма да е достатъчна за финансовото укрепване на държавното дружество, посочи още Петков. По думите му това е поредната пиратка, която се хвърля от ГЕРБ и ДПС предизборно.

Това не зависи от ЕК. България сама може да взима такива решения. Ако не ги бяха взели, нямаше да има нужда да гласуваме, посочи още Добрев и обясни, че "всички държавни дружества бяха източени от Асен Василев и от "Промяната".

"Само от енергетиката в последните три години Асен Василев прибра 5.4 милиарда.

За три години имаме едва 4% усвоени средства от ЕС, отбеляза още Добрев.

"Трябваше да се сме усвоили 50%. Програмният период е седем години.

Когато България не се управлява от ГЕРБ, а от тези аматьори, ето това се получава.

През последните три години единственото, което направиха, е да изтеглят 20 млрд. кредити, да ги раздадат на пенсионерите и да не усвоят нищо от европейските фондове".

За първи път чувам Кирил Петков да говори толкова агресивно, коментира Делян Добрев участието в днешното предаване "Неделя 150" на политическия му опонент.

"Струва ми се, че те са отчаяни. Може би се страхуваше от въпроса за фалшивите документи, които Лена Бориславова е произвела. Хората, които са се подписали, казват, че това не е техният подпис. Как може в един и половина вечерта да се създадат фалшиви документи, да се подправят подписите на десетки хора, да се внесе този документ в Търговския регистър и после да казваш, че това е компромат?!

Не мога да разбера как с лека ръка в тази държава се нарушават законите. Те не били корумпирани, не били техни каналите. Всичко сочи в обратната посока!"

При управлението на ПП и ДБ купуваме три пъти повече руски нефт, а те не спират да говорят за "Турски поток" и заобикалянето на Украйна, подчерта Добрев.

"Това е една тяхна опорка. Шест милиарда долара са платили ПП и ДБ за руски нефт.

"Пет пъти предлагах да се отмени дерогацията на руски нефт и Денков тичаше с оставката във вътрешния джоб.

Тяхната борба да продължаваме да купуваме руски нефт не е била, за да се защитят потребителите, а да се запазят някакви финансови интереси".

Членовете на борда на НЕК така са си увеличили заплатите, че за една година взимат по 70 хиляди лева, посочи още Добрев.

"Сигурно имат по десет заседания. По наше време бяха ограничени. Те си бяха назначили калинките във всички бордове".

Аз с тези хора не бих направил нищо, заяви той в предаването „Неделя 150“.

"Надявам се без ДПС да ни стигнат гласовете. Ако на изборите хората ни подкрепят по-сериозно и имаме 90 народни представители, може да управляваме сами. Имаше кабинет на ГЕРБ с 97 народни представители. "Промяната" ни управлява с по 30-40 депутата.

Единствено Конституцията и съдебната реформа се приема с мнозинство от две трети в НС. И сега една много малка част от регулаторите. Девет месеца ни заблуждаваха, че в НС трябват две трети.

Всеки път когато съм ходил на среща с Пеевски, Асен Василев беше там.

Пеевски ме канеше, за да ме агитират и убеждават. Те бяха постоянно заедно. На тези срещи не е присъствал Бойко Борисов.

Делян Добрев обяви, че ще води листата на ГЕРБ в Хасково и Разград.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На вниманието на гласуващите за ЕП

    19 5 Отговор
    7 от общо 17 български евродепутати подкрепиха резолюция с призив за освобождаването на двама български моряци, намиращи се в плен на хусите в Червено море почти от половин година.
    Във вота не са участвали Асим Адемов, Радан Кънев, Андрей Новаков и Емил Радев от Европейската народна партия (ЕНП), Искра Михайлова от либералнага група „Обнови Европа“ (ОЕ) и социалистите Иво Христов, Цветелина Пенкова и Сергей Станишев.

    „Консерваторите“ Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков са гласували „против“.
  • 2 Красимир Петров

    59 86 Отговор
    ПП и ДБ се оказаха най-бруталните измамници и крадци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 реру

    72 16 Отговор
    "ПП умишлено водиха към фалит "Булгаргаз"..."


    Да... Така е, когато разбираш от газови дружества...

    Коментиран от #49

  • 5 Наско

    84 14 Отговор
    Ахъм! Точно ППДБ съсипаха Булгаргаз, въпреки че са управлявали 9 месеца, а директорите на Булгаргаз са одобравани и назначавани само и единствено с решение на Газпром. Цял Аскьой е на това мнение!

    Коментиран от #12

  • 6 Обещавам

    62 3 Отговор
    Циркаджия много се радвам че само 4 процента сте могли да откраднете..след изборите ще напиша писмо до ЕК да спрат фондовете защото финансират само и единствено мафията в България
  • 7 Софийски

    49 5 Отговор
    Магнитски пак се изока, ви … у русоробите
  • 8 Между

    26 39 Отговор
    Вас и ПП, ДБ, СДС, ДПС няма никаква разлика. Вашата калинка от КС забрани законен реферевдум. Ти с Мирчев внесе законопроект за перки в Черно Море. И сега търсите начин чрез промени в 3 закона, да прокарате "далаверата" Перки. На вас дължим борса газ, закриване Белене 12 милиарда и ЮП. За да дадете 60 милиарда лева за един реактор, проблена технология. От вас започна инфлацията с 30%. Още мини и Концесии злато дадохте. Безобразен дърводобив. Предписване Концесия вода. Набутване в еврозона Горанов без референдум. Нацвъкахте цяла България с неефективни, тровещи земята, скъпи фото и перки. Нямате наяждане. Систематично унищожавате земята, водата, въздухът на България с другарчетата ви от ПП, ДБ, СДС, ДПС. Та отровихте и храната на българите, зърно Украйна, завод Лозен мухи, внос на ниско качество храни в България.
  • 9 Българка

    79 22 Отговор
    Българите трябва да сме мазохисти, за да подкрепим ОПГ ГЕРБ-ДПС. ИЛи в България има стотици хиляди корумпета и тяхни съучастници. И да не забравя мамин Делянчо, че не ПП-ДБ участваха в подписването на договора с Боташ,който нанадя всекодневна щета близо 1 милион лева, а шефът на Булгаргаз, който сега е в правителството на ГЕРБ министЕр

    Коментиран от #14, #19, #51

  • 10 име

    28 25 Отговор
    Преди няколко години едни същества на хранилка ни обясняваха как нямаме нуждаот нови ядрени мощности, губещи проекти, опасно било и т.н. Сега същите мълчат като комунисти на разпит отностно американските реактори, които са с отворен бюджет, без гаранция и краен срок и поне зва пъти по-скъпи. Сега едни другипсъщества на хранилка ни обясняват как ТЕЦовете нямат бъдеще, след някоя година, като ги продадат на офшорки и ТЕЦовете продължат да си работят, същите пак ще мълчат като комунисти на разпит. До преди 2г едно ококорено същество на хранилка пискаше колко сме зависими от руския газ, после сключи договори със "случайни" посредници да ни доставят същия руски газ. И сега това ококореното существо на хранилка уреди "случайните" посридници, кухи търговски фирми без активи, отийто фалит нищо страшно няма да стане, с 260 милиона лева за компенсация че се били набутали при спекулата със руския газ преди 2г и имала загуби!
  • 11 един

    60 5 Отговор
    А твоят авер от Хасково/Николай Павлов мисля че беше/ като беше шеф на Булгаргаз,какво правеше,отказа да внася цялото договорено количество с Азърбейджан /и дори подписа анекс за това/,измисли си причината че няма откъде да го внася/а можеше през Сидерокастро-Кулата/,и внасяше далеч по-скъпият газ от Русия!Газпром печелят ние които потребяваме газ губим,Павлов дали не е спечелил,как мислите?
  • 12 име

    31 39 Отговор

    До коментар #5 от "Наско":

    А кой уреди да се откажем от договора с Газпром и да си напълним Чирен със същия руски газ, но на супер скъпи цени? ПП-ДБ го уредиха това, а сега цената е многократно по-евтина и Булгаргаз търпи загуби. Но пък асанчо хариза 260мириона на разни спекуланти, напомпали и те газ в Чирен на скъпи цени, сигуно не ги познава, случайно е това,а?!

    Коментиран от #24

  • 13 Ти кой беше

    49 3 Отговор
    Тоя криминала е безмислено да го коментираме

    Шефчето му нарочно не строеше интерконектора с Гърция и като започна войната го завършиха за 2 месеца извънредно
  • 14 име

    15 36 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Договора с Боташ ни дава възможност да купуваме на пазарни цени газ. Не се използва целия заявен обем, щото иначе скъпия газ с който ни уредиха ПП-ДБ няма да върви? Старите договори, които те сключиха с разни кухи фирми за доставка на газ, какво да ги правим? Ти ли ще извадиш пари да платиш неустойки? Ти ли ще дадеш от своите пари 260-те милиона, коита асанчо им даде за компенсация?

    Коментиран от #18

  • 15 Тома

    63 10 Отговор
    Ако бяхме бяла държава сега делянчо щеше да пише от затвора.

    Коментиран от #34

  • 16 Месец Май

    12 7 Отговор
    е много важен по отношение на СЗО, лекарствена политика ЕС, и два здравни Регламента ЕС4. Нещо по въпроса. Мълчите като партизани с ПП, ДБ, СДС, ДПС. В Африка, в растояние на месеци, починаха внезапно 4 лидера, критикуващи СЗО. В Хаити, също. В Беларус, заради отказ от мерки СЗО имаше опит за преврат. Естония и Словакия категорично отказват споразумението СЗО. Вие какво правите? Готвите се за пореден път да продадете българите, този път завинаги?
  • 17 За Булгаргаз

    25 1 Отговор
    и Сашо Дончев ясно,и като си тръгнал в този ред на мисли,на кого щяха да са държавните ММИ и ТЕЦ 2?
  • 18 един

    38 1 Отговор

    До коментар #14 от "име":

    Като не си наясно недей пиши глупости,газът който е договорен с Боташ е повече от това което България може да консумира!Освен единият милиард от Азърбейджан България е съакционер в терминала за ВПГ в Александропулис от където като инвеститори би трябвало да получаваме по-евтин газ просто за си върнем инвестицията!На практика оставяме вложените си пари и ходим да помагаме на Русия и Турция,от какъв зор,или щото някой трябва да се гуши с нашите пари!

    Коментиран от #22

  • 19 бай благой

    23 12 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    България е на загуба от боташ благодарение на шефовете ти центовче защото наместо да внасят евтина газ от АФРИКА те внасяха руска газ от посредници
  • 20 нннн

    29 9 Отговор
    А за всичките тия безобразия ГЕРБ активно помагаше. Довчера - на семейни начала живяхте, от една паница сърбахте, в едно легло спяхте .. Б.kлyци! И едните, и другите.
  • 21 Шопар

    46 12 Отговор
    Тоя много почна да квичи, щото ПП-ДБ му врътнаха кранчето.
  • 22 бай благой

    13 11 Отговор

    До коментар #18 от "един":

    Евтината газ от боташ можеше да я продадем на Македония Сърбия Австрия и др

    Коментиран от #26

  • 23 А ТИ КЪДЕ БЕШЕ БЕ ИНФАНТИЛ , ДОКАТО ПП

    33 4 Отговор
    ИЗТОЧВАХА БУЛГАРГАЗ , КЪДЕ КРАДЕШЕ , ТА МЪЛЧЕШЕ ??
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    35 2 Отговор
    Говори нещо - но какво точно. не е ясно.

    Сигурно е нещо засегнат - май беше временно министър.
  • 26 един

    26 2 Отговор

    До коментар #22 от "бай благой":

    Е ми като е евтин газа от Боташ,защо тогава Булгаргаз не го продават ами трупат загуби на държавата т.е. на нас?Защо Малинов отиде в Турция да предоговаря съществуващият договор?
  • 27 Газпром Прекрати Доставки ГАЗ ЗАЩО

    15 22 Отговор
    Кой блокира сметките и материалните активи на Газпром? Кой изключи Русия от системата за международни разплащания? Кой??? Или искахте безплатен газ? Кой прекъсна дългосрочните договори с Русия за газ? Кой след протестите в Германия взриви и отрови Европа, СП и СП2. Кой според думите на Ердоган се опита да направи същото с Турски Поток. Кажете за оскъпяване на ремонт хранилище чрез вертикални, а не хоризонтални работи. Кой налагаше санкции на държави разплащащи се в рубли? Не искали били евтин газ,искат,но Господарите не дават.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 6нтщ5ж

    40 9 Отговор
    Делян Добрев или е некомпетентен, или е жалък лъжец...

    Коментиран от #30

  • 30 реру

    33 2 Отговор

    До коментар #29 от "6нтщ5ж":

    Едното не изключва другото... едното по рождение, а другото заради главата...
    Комбинацията явно е голяма работа...
  • 31 Пич

    14 1 Отговор
    не си добре
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай Дан

    32 6 Отговор
    Хасковски каун в Магнитски 3 си , дерзай..
  • 34 Ако бяхме бяла държава

    34 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тома":

    Пеевски вероятно щеше да е в най-добрия случай кондуктор, Боко щеше да е пазвантин на някой бостан, а Делян Добрев щеше да фърга кюмюр в някой парен локомотив. И до затвора нямаше да стигнат тия некадърници, по простата причина, че никой нямаше и да си помисли да гласува за някой от тях.
  • 35 Иванчо

    32 5 Отговор
    Туй злобно толупско мекеренце се беше оляло пред еднокнижника и сега с повод и без повод квичи срещу опонентите.
    Важното е да лъжеш на едро, пък те нека доказват, че нямат сестра.
    Щом професионалните крадци от герб квичат, значи ПП и ДБ са на прав път.

    Коментиран от #48

  • 36 КИРО ЖЪРТЪ

    21 5 Отговор
    Делян. Добрев защо. Прокуратурата. Не. Те. РАЗСЛЕДВА щото. Си. Един
    От. Мошениците. В. ГЕРБ.
    Да. Ти. Проверят фирмите. За. Слънчеви. Колектори. А. Още
    Колко. Бакии. Ще. Излязат
  • 37 Българка

    20 4 Отговор
    Леке мамшно синче подлого стига си си показвал мазната физиомутра ти си да затвора а не по екраните и студиата но ти си нагъл и нахален мазник подлога на тиквата!!!
  • 38 Цеци

    23 3 Отговор
    Тоя енергиен експерт с икономическо образование, като всички експерти на Бойко неграмотен, прост, нагъл и т.н.
    Просто няма какво да се коментира.

    Коментиран от #54

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Коко

    12 2 Отговор
    Прост като шефа си
  • 41 Божеее

    13 0 Отговор
    Не се навземайте, не се натъпкахте ! Кой на кого взел бизнеса, кой на кого взел, кой на кого има да дава...Ега ти материалния свят. Взехте всичко от държавата и вместо да се пълни държавната хазна, пълним на отделни паразити джобовете. И все не им стига, все ненаяли се. Аман !
  • 42 К...УРЧО

    8 2 Отговор
    ГЛУПАЦИТЕ СИ ИЗБИРАТ ПО ГЛУПАВИ ОТ ТЯХ НОМАЛНО Е ЗА ТЪПАТА ДЪРЖАВА КРАДЛИВА
  • 43 ВАСИЛ

    14 2 Отговор
    ВСИЧКОТО ГАНЬО Е ПРОСТО ПЛЕМЕ Е ГЛУПАВО И КРАДЛИВО ДОЛНО

    Коментиран от #45

  • 44 Нагъзи

    7 1 Отговор
    ЕХ КРАДЛИВО ТЪПО ПЛЕМЕ КОЙ ВИ Е ПРАЯЛ БЕ АХМАЦИ ПРОСТИ ПРОСТАЦИ СЕЛЯНДУРИ
  • 45 Болярин

    7 2 Отговор

    До коментар #43 от "ВАСИЛ":

    Себе си имаш предвид, а не народа - че и си неграмотен !
  • 46 Петър

    7 10 Отговор
    Вмера Асена Василева каза ,че Боко не е в позиция определя каквото и да е .Искам да питом Асено вие ще минете ли 3 място буахахаха
  • 47 ?!?!?!

    10 1 Отговор
    КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА????

    Коментиран от #53

  • 48 скорпи

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Иванчо":

    Да Ванчо, да фалират държавата!
  • 49 това от ли4ният профил

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "реру":

    на Кир4о Простото ли го сваали за да му се любуват от Партията на пудела ли?
  • 50 ПРОСТА СТАТИСТИКА

    7 4 Отговор
    Месец януари 2021 г. , все още Правителство на ГЕРБ-ОП премиер Бойко Борисов, цена на природен газ за мегават/4ас - 27.00 лева. Месец август 2022 г. Правителство на ПП-ДБ-БСП-ИТН, премиер Кирил Петков, ве4е в оставка ни завещава цена на природен газ за мегават/4ас от 390.00 лева. Т.е. цената при Петков е с 1400% по висока, или казано по друг на4ин при Борисов газът е 14 пъти по-евтин. Затова при Борисов имаше цяла ежедневни протести, а при Петков протестираха само привържениците на ПП-ДБ и то протестираха срещу Опозицията в Парламента! Тогава какво искате?
  • 51 До Циганка Либералка

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Месец януари 2021 г. , все още Правителство на ГЕРБ-ОП премиер Бойко Борисов, цена на природен газ за мегават/4ас - 27.00 лева. Месец август 2022 г. Правителство на ПП-ДБ-БСП-ИТН, премиер Кирил Петков, ве4е в оставка ни завещава цена на природен газ за мегават/4ас от 390.00 лева. Т.е. цената при Петков е с 1400% по висока, или казано по друг на4ин при Борисов газът е 14 пъти по-евтин.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Съдията

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "?!?!?!":

    Виж у жабката на ,,Пасато ,, ти .
    И виж за две години Киро и метър магистрала
    Да ти е направил .
    Първо овладяват службите , после бизнесите .
    На теб какво ти обещаха ?
  • 54 Вецин

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Цеци":

    Брей ,,катамаран,, по изпечен от него .
    Боташ , комисионата за Киро наш.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове