Last news in Fakti

30 Април, 2024 06:38 1 345 34

Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт

  • хазарт-
  • парламент-
  • реклама

Народните представители се събират извънредно

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе днес, предаде БНТ.

Депутатите ще гледат на второ четене промените в Закона за хазарта. Преди това поправките ще бъдат обсъдени на заседание на бюджетната комисия.

С промените се предвижда забрана на рекламата във всички видове медии - телевизия, радио, печатни издания, включително и сайтове. Разрешава се реклама само върху билбордове и то далеч от училища и други обществени заведения. Забранява се реклама върху обществени сгради. Остава върху спортна екипировка и то такава, която не е предназначена за малолетни и непълнолетни, в спортни зали. Предвижда се и хазартни зали да има само в населени места с над 5000 жители, при лицензирани 1100 зали у нас.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    38 0 Отговор
    Дано да забранят рекламите по ТВ

    Коментиран от #11, #20

  • 2 плюс минус

    26 1 Отговор
    Хазартът психически разболява този, който играе, играе и пак играе.
    Колкото повече играеш, толкова повече изхарчваш парите си, които отиват ТАМ !

    Коментиран от #18, #21

  • 3 Хазартът

    30 1 Отговор
    не е измислен , за да печелят балъците !
  • 4 Миладинчо

    4 0 Отговор
    Лунната да му мисли
  • 5 Само едно

    17 0 Отговор
    Браво!
  • 6 Ицата

    13 3 Отговор
    Който не играй, не пичели.
    Съмтайс УИН, съмтайс люн
  • 7 Свободен

    17 1 Отговор
    А някой замисли ли се за Рачков?
    Сега ще трябва да рекламира бело, ама онези рекламодатели са трудни за плащане, а и побийнуват!
  • 8 Край

    27 1 Отговор
    Как хубаво пищят телевизиите. Щяло да им пречи на независимостта. Като че ли зависимостта от хазартните босове е нещо прекрасно. В страни с голямо социално неравенство като нашата хазарта не просто не трябва да се рекламира. Хазарта трябва да е ограничен - само в Слънчака Златни пясъци и Банско. Кварталните ротативки и пр бандити трябва да изчезнат.
  • 9 Варна

    20 1 Отговор
    Ако може да забранят и рекламите на Кауфланд
  • 10 Ицо-хазарта 2

    6 2 Отговор
    Ама безработен ли ши мъ праити? Аз Ко ши ям? Симеисво имам нуците мен чакат за залака!! Как да им кажа чинсъм бизработин?
  • 11 Лин

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Да го забранят напълно.
  • 12 Ицето и Рачков две напред

    6 0 Отговор
    Хора излезте и ни защитете. Защитете Балъчето и Галена. Косъма също. Нека ударим срещу несправедливостта. А Киро Гела ще се наложи да дава пари само в Азия вече за драмите с Крумовград
  • 13 Особен поглед

    7 0 Отговор
    Могат също да разгледат и рекламата на търговията с оръжие и твърди дроги.
  • 14 Смърт за мафията

    12 0 Отговор
    Хазарт и наркотици да искаш в тая пародия на държава.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 4 Отговор
    Демо-кра ци-я и Забрана????Според мен,това не е правилно.ако ви бях.....Щях да наредя или пълна забрана или да наложа данък на всеки залог в размер ...до 5% от залога или 0,05 лв на 1лв.....И аз доволен и хазарта също.Не разбирате Същноста на хазарта,а налагате нещо на хартия........тези ви решения ще постигнат една огромна НУЛА!!!
  • 16 Дрога

    13 1 Отговор
    Казината никнат като гъби училищата закриват паралелки.пълно е с деца по тези дупки.

    Коментиран от #17

  • 17 Ицо Депутата

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Дрога":

    Продължаваме Промяната, брат. Свиквай
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    залозите и Борсите са едно и също!!! Затваряйте и борсите!!!Аз съм вероятно човек,който най-много разбира от Теория на вероятностите!Винаги съм играл срещу ,Банката и много обичам да таовам-Баровците ви!!!Най голям смисъл ми доставя да се направя на мишка ...да вляза в капана им и да изляза като си хапна сиренце за тяхна сметка.като не разбирате същноста на процеса-Теория на вероятности и като не сте готови да се борите срещу -Банката просто не играйте,а "баровците" оставете на такива като мен!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Джон

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти май не знаеш къде се намираш.разходи се малко из тези кенефи е ще видиш каква огромна социална вреда нанасят.

    Коментиран от #23

  • 20 SDEЧЕВ

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Медиите и хазартната мафия са големите печеливши,но парите идват от разбитите човешки животи на губещите от хазарт,а медийните кръвопийци карат яхти.Цинично. ЦЕЛИЯ ръст на БВП се дължи на оборота от хазарт.Парите вместо да се харчат за уроци и банички за децата заминават в медийните и хазартни дупки. Народа оскотя заради Шарлатаните и техните хай тек фокуси чрез медиите. Браво на закона най сетне,само в Африка съм виждал такова безобразие от сутрин до вечер

    Коментиран от #22

  • 21 Не мога

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "плюс минус":

    Да разбера,Вие зависими ли сте от хазарта че,искате да забраните рекламите.Тези които са комарджии,пак ще играят.Лошото е че,ще пострада спорта,който и без това едва оцелява…

    Коментиран от #24

  • 22 Край

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "SDEЧЕВ":

    Абсолютно си прав брат. Отчитат милиони за бюджета и телевизиите от хазарта а не казват че тези милиони са изцедени от хората, които са на социалното дъно. Одират се най- бедните хора. Защо в така любимият им Израел е направо забранен хазарта. В Турция е забранен. Изградихме гнусно общество в което наглеца тарикат е цар. Най- слабият е наврян в калта.
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Джон":

    Хората не са се "Развили" за да играят хазарт.Тях ги привлича-Победата и лъскавите Неща от живота.Те не са се пребоили със себе си със слабостите си ,но смятат като всеки живо-роден,че те са избраници !Криво-ляво някой от тях са стигнали дори до пропорциите,и смятат,че единственни владеят..нещата от живота.при Други е зависимост,колкото и да са умни "гадоста-Хазарт" ги влече като магнит!Има строги правила,които вероятно са измислни много преди мен,които трябва да се спазват!първо правило.Хазарт не се играе не се залага,ако си употребил Алкохол или модерните ви дроги!!!Имам опит и с хазартно зависими.когато ми се обадят за парии ще ги върнат......НЕ Давам,но ако са гладни ще ги нахраня,ако не им хареса това,което аз ям ще ги заведа в магазин и ще купя каквото поискат,но пари не!когато те не очакват ще отида ,особенно ако са фенове на футбол...Преди голям турнир сега Европейското в Германия ще ги извикам и ще им дам сума ,която съм отписал да си пробват късмета.За мен хазарта е почти ежедневие през зимата,но го разглеждам като работа и никога не броя пари,а смятам ПРОценти!Второ правило.Залогът ви винаги трябва да е ПОСТОЯННА Величина!Никога не се играе в прогресия.Имате много човешки слабости и дори да ви го ....Бутам доброто яко у ......няма да се промените,но все пак имате 1во и 2-ро правило!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ами да

    1 0 Отговор
    отворим пак Лафките и да продаваме изтъркващи се на място билетчета. Не е нужна реклама, някои пенсионери си даваха цялата пенсия.
  • 26 Булба67

    2 0 Отговор
    А, кога ще забранят рекламите на Бързите кредити, лекарствата, И Политическите Партий!
  • 27 Ко каза

    1 0 Отговор
    Който не слушка няма да папка.
  • 28 Горски

    2 0 Отговор
    Хазарта вече няма нужда от реклама. Те вече само децата, които не са тръгнали на училище не знаят за efbetq winbetq sesame и.т.н. Понеже вече нови лапни шарани вече не се очертават - който иска да играе се е пробвал. Големи проценти от фирмите за залози на хора са от парламента, макар че не се признава публично. Така се отървават елегантно от големите разходи за реклама и при това без да плащат неустойки за прекъснати договори за реклама. Интересно сега Ристьо, бандит Методиев Борисов (Барселонски) и Димитър Пачков ще си вадят хляба от сега нататък.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове