Last news in Fakti

4 Май, 2024 15:28 1 505 28

Борислав Гуцанов: За БСП е важно Зелената сделка да бъде категорично преосмислена

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • зелена сделка-
  • преосмисляне

Не смятам, че хората ще са съгласни това, което ни се поднесе по време на управлението на акад. Николай Денков заедно с ПП-ДБ, ГЕРБ и любезното съдействие на ДПС, да продължава по този начин, посочи водачът на листата на БСП във Варна 

Борислав Гуцанов: За БСП е важно Зелената сделка да бъде категорично преосмислена - 1
Снимка: БНТ

За БСП е важно Зелената сделка да бъде категорично преосмислена, защото в настоящия ѝ вид държавата ни ще загуби две базови мощности - въглищните централи, а хиляди хора ще останат без работа. Това каза днес водачът на листата на коалиция "БСП за България" във Варна Борислав Гуцанов при регистрирането на листата за вота на 9 юни, предават от БТА.

Като приоритет за коалицията той посочи реформи в сферата на здравеопазването и образованието. Гуцанов уточни, че би трябвало да се преустанови практиката частни медицински заведения да вземат ресурс от здравната каса. Според него е наложително да се промени и правилото, че парите следват ученика, което води до занижаване на качеството на образованието у нас.

За предстоящия вот той каза още, че се надява да се повиши избирателната активност. Не смятам, че хората ще са съгласни това, което ни се поднесе по време на управлението на акад. Николай Денков заедно с ПП-ДБ, ГЕРБ и любезното съдействие на ДПС, да продължава по този начин, посочи Гуцанов. За Варна той отбеляза, че е бил направен опит да се прокара закон за ветропаркове в морето, което би унищожило туризма и рибарството. Това безумие бе спряно благодарение на БСП и активната гражданска позиция на рибарите и туристическия бранш, каза Гуцанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    18 6 Отговор
    Зелената сделка е една огромна далавера на зелените талибани.
  • 2 Красимир Петров

    14 8 Отговор
    Гуци гуци,какво е това БСП
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мда

    13 8 Отговор
    И защо народът да издържа въглищните централи и да плаща, за да могат те да работят?

    Коментиран от #24

  • 5 Връщаме се към

    9 3 Отговор
    лък и стрела
    и на..... пояса
    няколко зелени листа.
  • 6 Град Козлодуй

    8 3 Отговор
    Моля започна се Предизборното Лъготене

    Коментиран от #20

  • 7 Преосмислител

    10 5 Отговор
    Пари имаш ли?? НЯМАШ
    какво ще ми преосмисляш тогава
    Ако смятате че ще плащате санкции на ЕС за да поддържате едно умиращо производство си много далеч от истината мой
  • 8 аритметика, 3 клас

    7 5 Отговор
    На хилядите хора работа може да се намери, като се пратят да копаят вместо въглища, два нови ПАВЕЦ-а. Така ще се изполват оптимално фотоволтаиците, а финансирането можеше да дойде от ЕС. Ама ГЕРБ предпочетоха д аим дадат 1 млрд от бюджета, за да се откажем от 6 млрд от ЕС.
  • 9 Гуцана бейби

    8 2 Отговор
    Тоз мишка бачка за оня Ковачки..тия много добре знаят че затворят ли държавните тецове те са следващите
    защото не отговарят на екологичните стандарти и са пералня за пари
  • 10 атом

    5 5 Отговор
    Никъква зелена сделка,породена от зелен шанташ подплатен със зелени банкноти.Следим добре и клекнете ли на зелените салати дооста ще ви горчи салатата.

    Коментиран от #21

  • 11 Абе

    5 4 Отговор
    какво ще ги правят тези сотици фотоволтаици като се повредят?!

    Коментиран от #14

  • 12 ХаХаХа

    7 2 Отговор
    За безумието на "зелената сделка" съм съгласен с варненското мекотело. Но подобни изказвания на бесепарите са кукичка за ловене на наивници, преди изборите.
  • 13 Гушан Гушанов: За Гроб

    4 3 Отговор
    е важно чекмеджената сделка да бъде категорично преосмислена
  • 14 Някой

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Абе":

    Ще ги ремонтират, бре...ти какво правиш като ти се счупи колелото?! 100% търсиш някой виновен

    Коментиран от #17

  • 15 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    Гепията кинти по темата нема да има Виновни да Връщат!
  • 16 ФЕЙК

    6 3 Отговор
    Гуци, Гуци с Курни сте големи боклуци и докато не загробите БСП-то няма да рахатясате !
  • 17 Да бе

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Някой":

    Те ПАВЕЦ ЧАИРА ремонтираха и за малко да бутнат планината
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 3 Отговор
    ГУЦО , ТИ ГЛЕДАЙ ВЕТРОГЕНЕРАТОРИТЕ В МОРЕТО ........,...... ДА НЕ ТИ ПРЕЧАТ НА ЗРЕНИЕТО ............ ЩУРИ ПАРЛАМЕНТАРИСТИ И КРИВИ ДЪРВЕТА , КОЛКО ЩЕШ .............. ФАКТ !
  • 19 Питане

    9 0 Отговор
    Каква бе причината другарката ПРЪМОВА /след 90-та вече Кунева/ да затвори реакторите на Козлодуй ?
    Който не знае кой бе др. Пръмов да пита чичко Гугле. А тя му беше горда снаха с името на свекър си. След промяната това име и стана неудобно и се пръкна като г-жа Кунева.
    Типично по партизанско-комунистически...!
  • 20 Типично

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Град Козлодуй":

    В стила на Нури.
  • 21 Да мен

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "атом":

    Ракията, а ти рупай салата с въглищен черен прах.
    Мисли за каста нетните, че ще ти почернеят.
  • 22 Зелената Сделка е един Параван на

    7 1 Отговор
    Зелената мафия да присвоява милиарди!!Зелените Идиоти успяха да счупят Икономиката и на Германия! Политици Недоразумения нарекли се Зелени влезаха да Управляват държави и им нанесоха Голями Щети!! Голями далавери с тея Емисии, всичко е една Схема за Крадене измислена от Зелената Мафия!!
  • 23 Знаменосец

    3 1 Отговор
    За Нас - НАРОДА на България е важно да влезеш в затвора и да изгниеш ТАМ!
  • 24 Краси

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    Вземи та погледни Германия. Всичките им въглищни централи работят.
    В България се унищожават плодородни земеделски площи за фотоволтаици.
    Или за тях може, за нас и такива като нас въглищни централи не.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 25 Иванчо

    3 2 Отговор
    Гуци, гуци гуцанчо, на курни пръв подмазванчо, за ко са хабиш да дрънкаш по въпроси дето не интересуват нито варненци, нито шуменци.
    Тия нищо не работещи "енергетици" със средни заплати от 3500 лв за наша сметка, а и пенсиите им първа категория, пак за наша сметка да заработват само за сметка на продадения ток и да видим ще искат ли да работят за честно изкарани пари. Да не говорим, че ако работят ще тровят семействата си.
    А така - будалите ще плащаме.
  • 26 .......

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Краси":

    За периода октомври – декември 2022 г., за да бъде гарантирана енергийната сигурност след спирането на доставките на руски газ, 26 блока на общо 22 въглищни централи в Европа са получили разрешение да се върнат или да останат на пазара. 19 (73%) от тези централи се намират в Германия. Средната експлоатация на 26-те блока между октомври 2022 г. и декември 2022 г. е само 18%.За предстоящата зима обаче Германия ще запази активни едва общо 3 свои въглищни централи и то в непълен капацитет. Страната не се е отказала от пълното закриване на въглищните си централи до 2038 г., а електропроизводителят RWE е поел ангажимент да затвори всички свои въглищни мощности още през 2030 г.
  • 27 Загрижен

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Краси":

    Пълни глупости!!!
    Дали не се научихте да си проверявате твърденията - Германците дори си затвориха атомните централи!
  • 28 аритметика

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Краси":

    И колко плодородна земя е унищожена от фотоволтаиците? Щото проста сметка показва, че ако цялата електроенергия в България се произвежда само и единствено от фотоволтаични панели, то площта им ще е половината от площта на Марица изток.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове