Last news in Fakti

8 Май, 2024 09:02 1 588 46

"Алфа рисърч": При избори днес ГЕРБ-СДС получава 25.4% от гласовете, ПП-ДБ - 17.5%

  • алфа рисърч-
  • избори

Третото място е позиция, за която до последно ще има напрежение. "Има такъв народ" има шанс да бъде представена, посочи още Геновева Петрова

"Алфа рисърч": При избори днес ГЕРБ-СДС получава 25.4% от гласовете, ПП-ДБ - 17.5% - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Има смисъл да се гласува. Как ще постъпят хората на вота, може да намери решение на няколко интриги. Едната е свързана с избирателната активност. Другата интрига: има възможност да намери решение е възможността за управление. Това заяви социологът Геновева Петрова от "Алфа Рисърч" в ефира на БНТ.

Това, което наблюдаваме около 40% от избирателите изявяват желание да гласуват на предсрочните избори за Народно събрание. Двата вида избори събрани в едно мобилизира гласуването на евроизборите. В евроизборите право на гласуване нямат наши съграждани в страни извън ЕС. Това прави разлика от близо 5 пункта, обясни тя.

Очаквано ГЕРБ - СДС влизат с очаквани позиции. Те влизат с много висока мобилизация на своите симпатизанти. ПП-ДБ влиза с по-отслабени позиции в този вот. Към момента запазват втора позиция. ДПС и "Възраждане" са с изравнени позиции. Третото място е позиция, за която до последно ще има напрежение. "Има такъв народ" има шанс да бъде представена, посочи още Геновева Петрова.

Относно Евроизборите, тя коментира: ГЕРБ - СДС ще запазят същия брой евродепутати. Към този момент "Възраждане" има шанс да има три евродепутата.

Данните са от последно проучване на "Алфа рисърч", проведено в периода 25 април - 2 май, реализирано със собствени средства сред 1000 пълнолетни граждани.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 4 Отговор
    Колкото щракне на клавиатурата, петоразрядния чиновник, втория етаж, кабинета в дъното на кородиро, Департамента, след като приключи с изборите на Буркина-Фасо и не щото ви дискриминира, а щото кара по азбучен ред.
  • 2 Пич

    48 8 Отговор
    Тези стъкмистици са устойчиви кретени !!! Отново се опитват да ни влияят , като ни пробутват това , което ще бъде нагласено с машините - същата сглобка !!!

    Коментиран от #31

  • 3 Брюксел

    43 8 Отговор
    Герберастка агенция. Винаги слага Баце на първо място и не познава.
  • 4 ЕвроАтлантическа проказа

    30 8 Отговор
    Местната нашенска престъпна и незаконна политическа сглобка на посолствоТО редовно използва за фалшификация на незаконните избори над един милион умрели наши сънародници. Нямат свян дори от умрелите. Преди само с бюлетини бе по-трудно, но сега с машините е безпроблемно. За това в Европа няма машинни и ел. гласуване. За това Сглобката когато бе на власт отхвърли предложението на Централната избирателна комисия (ЦИК) - софтуерът за машините за гласуване да бъде разработен от БАН, така че държавата, а не чужда фирма да има контрол над него.
  • 5 Гласувайте!!!

    37 12 Отговор
    За да опровергаем лъжливите подкупни агенции!Никога повече герб пп дб!НИКОГА!!!
  • 6 "Алфа рисърч" = Герб-ДПС

    34 10 Отговор
    На 9 юни! Да се отървем от двата шопара и копейката им.
  • 7 Ако преброяващите

    23 11 Отговор
    не се намесят под давление на посолството тпд бетата ще отидат на трето или четвърто място.
  • 8 Омикрон рисърч

    18 2 Отговор
    Да пуснат и проучване кой ще спечели тлъстия джакпот от тотото.
  • 9 Риболовеца

    36 2 Отговор
    Тези социологически проучвания трябва да бъдат забранени поне три месеца преди изборите.
  • 10 Хаирсъзина

    27 10 Отговор
    Е поради тези нагласени резултати от Козяк, хората не ходят да гласуват.
  • 11 флипп

    41 3 Отговор
    Колко директно си ни казват, че ще фалшифицират изборите
  • 12 един

    13 2 Отговор
    Дай 20 000 и ще ви се чува думата/и класацията/!
  • 13 ШАРЛАТАНИ !!!

    35 16 Отговор
    ПП/ДБ - 17.5 % ???!!! Ако такова нещо се случи и на изборите , то това ще е неопровержимо доказателство , че същите са тежко манипулирани ! ПП/ДБ , ако изборите са честни , НЯМА КАК да влезнат в следващо НС !

    Коментиран от #15

  • 14 горски

    16 5 Отговор
    Аз ще докажа че това проучване е манипулация,като гласувам различно...дори за партия която много не харесвам.
    А за тези дето се сглобяват, да предават и крадът,да гласуват тези които мислят само за себе си......
  • 15 Да ама

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    А герб ще са на трето или четвърто място, да са отървем от Герб-ДПС.

    Коментиран от #19

  • 16 Ванко 2

    13 28 Отговор
    Ако от онези 60%, които не гласуват, 40% излязат и гласуват за ПП, те ще имат пълно мнозинство и ще освободят България от мафията. Толкова е лесно. Но Ганьо е голямата работа и няма да им прави кефа да гласува. От глупост и инат ще прецака бъдещето на децата си.

    Коментиран от #20, #22

  • 17 Напротив!

    8 16 Отговор
    Към настоящия момент НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ да се гласува.След 6 избора в рамките на 3 години резултатите са сходни и статуквото е едно и също с незначителни колебания! Твърдите електорати са все така мобилизирани, партията на Доган винаги гласува по един и същи начин каквото и да се случва, дори и света да е пред изчезване! ДПС има избиратели, които не гласуват за политики, а по етнически принцип и по това, което им се спусне отгоре, като стадо овце! НЯМА СМИСЛЕН ПОЛИТИЧЕСКИ СУБЕКТ на хоризонта, който да привлече избиратели и да промени статуквото.НЯМА ЯРКА ЛИЧНОСТ, нова и неизвестна, а поради това и неопетнена зад която да застанат хората.Поради всичко това няма абсолютно НИКАКЪВ СМИСЪЛ да се гласува, изборите пак ще бъдат купени и нагласени, избирателите още по-омерзени, държавата още по-корумпирана и слаба.И не ни вменявайте вина, на нас тези които НЯМА да гласуваме.На пазар се ходи да ИЗБЕРЕШ, ако има само гнили зеленчуци не си купуваш НИЩО!
  • 18 провинциалист

    16 7 Отговор
    Че сме чалдисан народ - чалдисан сме , ама чак толкова много не сме чалдисани , та да гласуваме за шарлатанчетата от (ужким) Харвард отново !!!!!!!!!!! Ако Кики/Коко/Ици/Джуджи вземат не 17 ами 7 процента - пак ще е лъжа и ала-бала и пак ще е нагласено !!!!!!!!!!! Тези крадливи ,неграмотни ,лъжливи и криминални айдуци не трябва да прескочат 4те процента ,ако искаме да хартиса нещо от държавицата ни .
  • 19 смешко

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Да ама":

    Ми на първо и второ кои ще са според тебе ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    11 3 Отговор
    Първите 3 "партии" са абсолютно клиентелистки котерии. Техните хора т.н. "твърди ядра" гласуват с надеждата да докопат някоя службичка от високите до най-ниските етажи на властта за да захапят държавния кокал. Пък после - ЕЛАТЕ НИ ВИЖТЕ!
  • 22 зачуден

    16 12 Отговор

    До коментар #16 от "Ванко 2":

    Защо трябва да гласуват за ПП ??? За да могат ПП да продължат с грабежите , разрушенията , кражбите , фалшификациите , лъжите , продажничеството и унищожаването на България ли ?!
  • 23 Козяк рисърч

    13 5 Отговор
    Отрано ви подготвяме, да си знаете кои ще са вождовете. Пък вие ако щете гласувайте, ако щете не гласувайте. Важното е, че прабаба ви, която почина преди 30 години ще гласува. И баба Илийца ще гласува, и баба Тонка Обретенова и цар Самуил, и Захари Стоянов, и войните на цар Калоян ще гласуват, и Хан Аспарух заедно с коня си ще гласуват. Защо? Защото са съвестни и отговорни граждани, загрижени за юроатлантическото ни бъдеще!
  • 24 Абсурд

    12 2 Отговор
    Платена статистика между платени статисти......
    Предварително започват шушуканията, за да плашат верюищите и слабоволеви-амбициози.
  • 25 Шкембе Войвода

    10 3 Отговор
    Пълни глупости... Партия "Величие " ,ще бъде новата изненада за крадливите управляващи досега.

    Коментиран от #29

  • 26 Без партии!

    8 2 Отговор
    Кой колкото платил толкова проценти!
  • 27 Знаете ли,

    15 2 Отговор
    че ДПС имат % твърд електорат и е лесно да се изчисли, че при 80 % вот в страната ДПС няма да влезнат в парламента
  • 28 8001

    8 5 Отговор
    Хаирсъзин, споделям мнението ти. Банкянския за това даде три милиарда уж за аероплани, а то винаги да е пръв на избори наредени от Козяк.
  • 29 оня с коня

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Шкембе Войвода":

    не съм чувал за такава Партия "Величие" но ако съществува,добре е да посочиш не закво се бори,а НАЙ-ВАЖНОТО:ОТ КОИ Партии ще привлече гласове в желанието си да влезе в НС

    Коментиран от #37, #38

  • 30 Питали били

    10 2 Отговор
    Не слушайте, ЛЪЖАТ ВИ! Мен се опитаха да ме анкетират, но условията им не ми харесаха и отказах. Колко други са го направили, докато стигнат заветните 1000 балъка?
  • 31 Дааа

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Абсолютна стъкмистика! Спомнете си само преди месеци, когато алфа рисърч и другите агенции, даваха сигурен балотаж между Терзиев и Хекимян!?!? А се оказа, че са лъгали сериозно, защото Ваня се класира с много по висок резултат от Хекимян! Направете си сами изводите!!!!
  • 32 Ако тези

    10 3 Отговор
    проценти са верни, това означава че народът ни е малоумен!!!
  • 33 България е

    8 2 Отговор
    България е Държава на Малоумието!
  • 34 Реалист

    11 1 Отговор
    Има ли изследване до сега през последните 15 г. в което Герб да не е на първото
  • 35 дядото

    7 3 Отговор
    подигравка е,че тези прогнози,както става в последните години,стават факт.да не би агенциите да съгласуват прогнозите си с посолствата.
  • 36 Емо

    6 2 Отговор
    При 30% гласували тия 25% на ГРОБ се разделят на 3.3 и се получава 7.6% от избирателите. От тях 1/3 са купените и 1/3 са хрантутниците. Така че, ако искате 2.5% да определят кражбите на еврофондовете, продължавайте да си стоите в къщи и да не гласувате.
  • 37 Шкембе Войвода

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    В тези номенклатурни сайтове, няма как да чуеш за тях. В България, всичко е затишие пред буря.
  • 38 Оня с катъра

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    Пиши нещо ласкаво за Б.Борисов, любовника ти.
  • 39 Алфа рисърч??? Голяма Стъкмистика!!

    4 1 Отговор
    Но поне ви плащат за това!!
  • 40 Мъдрият

    6 4 Отговор
    Продължават измислените и неверни социологически манипулации, наречени "проучвания"!

    ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО С ИСТИНАТА!

    А реалните резултати ще бъдат приблизително следните:

    1. Възраждане: 20%

    2. герп: между 10 и 15%

    3. Ваня Григорова: 10+%

    4. дпс 7-11%

    5. итн: 7-10%

    6. бсп: 6-8%

    7. подмяната 4-8%

    8. левица -5-6%

    9. полковника(Марков) - 4-5%

    Така, че стига заблуждавахте хората!

    И призовавам всички българи да гласуват! За който и да е, но без разглобените и дпс! По ваша преценка!

    Ако гласуваме 90% от българите - дпс ще имат само 4-5%, а подмяната може и да не влязат в парламента! И да отидат където им е мястото!

    Така, че да излезем и да гласуваме!

    Коментиран от #42, #43

  • 41 Ком

    4 1 Отговор
    Продължава надуването на балона ПП ДБ. Клиентилистите партии пазят своите избиратели. Най-вероятни са нови избори през септември.
  • 42 Най-мъдрият

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Мъдрият":

    Да те поправя и кажа, че партия "Величие ",ще бъде с най-много гласове.
  • 43 Голям смях

    2 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мъдрият":

    Като гледам колко си мъдар на съседите магарето е по умно от теб!
  • 44 Горски

    3 1 Отговор
    Според резултатите в проучването най - сериозна национална щета на изборите ще получи ПП-ДБ. Губят около 200 000 гласа спрямо последните парламентарни избори, имаха малко над 600 000 гласа, а сега са около 400 000 - разпиляват се към Възраждане и ИТН. ПП-ДБ се явява донор на избиратели към други партии, но почти не привлича избиратели от други партии.
  • 45 Яяяяяя

    1 1 Отговор
    Щом Галя така казва, така ще е, дори ако никой не гласува
  • 46 Цънцарова

    2 1 Отговор
    Престанете с тия нагласени резултати. Който няма пипе в картуната, а семки, ще гласува за първите три в тук посочената класация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове