Last news in Fakti

7 Май, 2024 12:31 1 045 3

Брайън Мей и Жан-Мишел Жар се събират на фестивал в Братислава

  • брайън мей-
  • жан мишел жар-
  • фестивал-
  • концерт-
  • братислава-
  • словакия

Фестивалът ще се проведе на 12 май и обединява науката и изкуството

Брайън Мей и Жан-Мишел Жар се събират на фестивал в Братислава - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Концерт в словашката столица Братислава събира на една сцена китариста на "Куин" Брайън Мей и изпълнителя на електронна музика Жан-Мишел Жар, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Събитието е на 12 май, а поводът е откриването на тазгодишния, седми поред фестивал Starmus, който събира в едно науката и изкуствата. Брайън Мей, който по образование е астрофизик, е един от основателите на фестивала, информира БТА.

Публикация, споделена от STARMUS Festival (@starmus)

Концертът под надслов Bridge from the Future ще се състои на брега на Дунав и ще бъде с безплатен достъп.

"Нашата планета има нужда от учени, от артисти и от предприемачи, способни да инвестират познанията, визията и ресурсите си, за да позволим на следващото поколение да се развива в рамките на едно позитивно бъдеще", каза Жан-Мишел Жар пред АФП.

В продължение на пет дни в Братислава студенти и широката публика ще имат възможност да се срещнат с нобелови лауреати, учени, музиканти. Срещите са под егидата на антрополога и приматолог д-р Джейн Гудол.

Жан-Мишел Жар е посланик на добра воля на ЮНЕСКО. Сътрудничи в рамките на своите възможности за прогрес в областта на образованието, науката и културата, това е мисията ми като активен гражданин и жител на нашата планета, коментира музикантът.

Бъдещето на планетата е главната тема на тазгодишното издание на фестивала Starmus, което ще се проведе от 13 до 17 май. Конференциите и дебатите ще засегнат теми като околната среда, изкуствения интелект, киберсигурността и космоса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    1 3 Отговор
    Бесни Страшни Пенсии...
  • 2 Вчера Жан-Мишел Жар

    0 3 Отговор
    го видях с жена си на приема на Си Дзинпин в Елисейския дворец, заедно с макарон и бабата.
    Надали много много други хора могат да бъдат поканени на такива събития.
  • 3 Леон

    1 0 Отговор
    Супер