Last news in Fakti

15 Май, 2024 11:28 828 1

Огромният успех на "Фантомът на операта" го връща извънредно в България през август

  • фантомът на операта-
  • мюзикъл-
  • представление-
  • бродуей

Заради големия интерес към мюзикъла екипът му се завръща за още 9 вечери у нас

Поради огромния успех на първото си гостуване, напълно разпродадени представления и нестихващ интерес от страна на българската публика, „Фантомът на операта” изнася девет извънредни представления в зала 1 на НДК през август и септември преди да продължи с турнето си в Европа.

За тези, които не успяха да видят мюзикъла през април и за всички, които нямат търпение да го видят отново, BGSoundStage организира 9 допълнителни представления от 29-ти август до 5-ти септември 2024г.

За 45 000 зрители, в 14 напълно разпродадени представления през април, новата продукция на „Фантомът на операта” на Андрю Лойд Уебър се превърна в едно най-вълнуващите музикални преживявания, които са имали. Някои зрители споделят, че са гледали спектакъла няколко пъти и нямат търпение да го видят отново. Други са разочаровани и съжаляват, че не са успели да си закупят билети навреме. Това накара организаторите от BGSoundStage да направят всичко възможно „Фантомът на операта” да дойде отново у нас за допълнителен, извънреден сезон в края на лятото.

 

Огромният полилей от един тон, тежките завеси, пищните декори, пресъздаващи атмосферата на Парижката опера от миналия век, и въртящата се сцена отново ще гостуват в зала 1 на НДК. 230-те красиви костюма и реквизит, натоварен в 15 тира, се завръщат в София.

В ролите отново ще видим вече познатите и любими на българската публика актьори – Надим Нааман в образа на Фантома, Хариет Джоунс и Джорджия Уилкинсън като Кристин, Дъги Картър - Раул, Лара Мартинс като Карлота, Валери Кутко в ролята на Мадам Жири.

Жив симфоничен оркестър с диригент д-р Джон Ригби ще изпълнява прочутата музика на Андрю Лойд Уебър, която ще достигне до всеки зрител в залата, благодарение на уникалното аудио оборудване от близо 30 професионални колони, част от грандиозната продукция. А балетисти, хористи, екип от 130 души гримьори, фризьори, гардеробиери, техници ще бъдат пак гости на София, за да осигурят перфектното изпълнение на най-прочутия мюзикъл.

 

Историята на Гастон Льору, пресъздадена в музикъла на Андрю Лоуд Уебър през 1986 г., вълнува публиката по цял свят, гледана от над 160 милиона души, в 46 страни и 193 града и неслизала от сцените на Уест Енд в Лондон вече 38 години.

„Фантомът на операта” се смята за един от най-успешните мюзикъли в историята на развлеченията. Спечелил е повече от 70 престижни театрални награди, включително седем награди „Тони” и четири награди „Оливие”, включително за най-добър мюзикъл.

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group и Broаdway Entertainment Group. Really Useful Group е собственост на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят.

Представленията на „Фантомът на операта” са от 29-ти август до 5-ти септември 2024 година в София, зала 1 на НДК. Билети - в системата на Eventim, в масова продажба от 15.05.2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гиньо Простиа

    2 3 Отговор
    Голям интерес какво разправяш? Три нощи не съм спал от вълнение !