Last news in Fakti

14 Януари, 2024 08:33 4 158 19

3 негласни правила, които различават простата жена от истинската дама

  • проста жена-
  • дама-
  • маниери-
  • правила-
  • етикет

Най-важното нещо винаги са били, са и ще бъдат маниерите на една дама

3 негласни правила, които различават простата жена от истинската дама - 1
Снимкa: Shutterstock

В съвременния свят е много трудно една проста и невъзпитана жена да бъде различена от истинската дама. Причината е, че жените залагат много на външния си вид и успяват с някои свои действия и визия да заблудят околните.

Но все пак има няколко неща, които не могат да се скрият и разкриват истинската същност на една представителка на нежния пол.

Най-важното нещо винаги са били, са и ще бъдат маниерите на една дама. Именно по тях съвсем лесно ще различите невъзпитаната провинциалистка от истинската културна жена с финес. Тези 3 негласни правила за етикет издават всяка лъжкиня.

Не се обръщайте, ако не ви викат по име

Добре възпитаното момиче никога няма да се обърне на едно грубо "Хей" или подсвиркване. Това е в разрез с етикетите и обноските и една добре възпитана жена още от ранно детство, никога няма да се принизи на това ниво.

Дискретен грим

Златното правило на грима е следното - фокусирайте се или върху устните или върху очите. Това означава, че ако днес сте заложили на червено червило, то трябва да се откажете от опушените сенки за очи. Така визията ви ще е женствена и няма да буди грозно впечатление.

Една провинциалистка или не добре възпитана млада дама ще се опита да акцентира върху всичко, за да покаже себе си максимално. Това обаче само ще издаде каква е всъщност.

Не давайте чантата си на мъж

Дамската чанта е в категория лични вещи, които според етикета не могат да бъдат давани на никого.

Давайки чантата на спътника си, жената говори публично, че има близки отношения с въпросния мъж. Парадирането с личния живот е крайно некултурно. Да не говорим, че мъж, носещ дамска чанта, изглежда нелепо, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаххаха

    11 5 Отговор
    Венелина се обръща на името милка, като кравата милка

    Коментиран от #18

  • 3 Марти

    5 4 Отговор
    Ши пасем крави в фондацията на сорос
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Такааа,

    33 2 Отговор
    Венче,а по добре продължавай със сек са,защото друго не ти се удава!Провинциалист е човек,който живее в провинцията(не от столица или друг мегаполис)!Това е обидно само неофициално-това първо!Второ-една жена,която има"маниери",изглежда и се облича добре,но се продава за пари,дали може да се нарече дама?!
  • 6 Пич

    37 2 Отговор
    Хахаха..... колко безмислено ! Има само едно единствено , но утвърдено от вековете , условие ! Истинската дама , която е на ниво , може да бъде разпозната само от истински мъж , който е на нейното ниво , или нагоре ! На такива мъже и жени , не са им необходими помагала. А селяндура никога няма да разпознае великата жена , нито селската кифла - великият мъж ! Колкото и статии да прочетат !!!
  • 7 Ами

    26 1 Отговор
    Още като видиш една една жена ти е ясно. На лицето всичко е изписано и простотията и интелекта. Въпрос е кой мъж я оценява, за цървула няма значение. Той гледа ракията и мазна храна да вървят. Останалото в днешно време е само за ценители, за жалост.
  • 8 Маратонките и за ресторант

    9 1 Отговор
    същия цвят ли тря са като чантата и от колко лева?
    Сиси Плюс.
  • 9 защо

    15 1 Отговор
    А някой чувал ли е дама да ползва израза "3 негласни правила, които различават простата жена от истинската дама"?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Салама свърши

    15 2 Отговор
    От кой и от къде взехте това ,че да го пишете като етикет за поведение,стига сте писали безумия,умотвате главата и на без това болната глава на българските женски.Колкото повече пишете безумия толкова повече съкращавате популацията в народа.
  • 12 Етикет ли бе да го опишеш

    20 0 Отговор
    Децата на аристократичните европейски фамилии преминават своето първоначално житейско обучение в специални училища-лицеи, където пребивават далече от родителите си в продължение на години, с изключение на ваканциите. В тези училища не се поставя голямо ударение върху изучаването на обичайните за нас математика, физика или химия. Тяхното толкова естествено държане пред публиката, умението им да се обличат умерено и елегантно в стил наречен „олд мани“, да спазват много други правила, които формират височайшия етикет, се изучават именно там. Пак там се практикуват различни спортове - плуване, конна езда, танци, балет. Целта е да се създадат умения за поддържане на здравето и на хубава фигура при постоянната и достъпна съблазън да си похапнеш нещо много вкусно и много екологично чисто, до което ние простосмъртните нямаме достъп. Едно от най-важните неща, на които ги научават там е, че обществото се дели на две класи – управлявани и управляващи. А те са част от втората, управляващата класа.
    Все пак сред аристократите, които иначе добре владеят етикета, висшето образование е рядкост. А за нас етикетът е непозната материя. Би трябвало да се изучава в училищата. Това би ни спестило много нерви и страдания в общуването.
  • 13 Глупаво заглавие на проста дама

    5 1 Отговор
    Замислите се
  • 14 дядо поп

    8 10 Отговор
    Всички жени са еднакви , дами стават когато прилапат някой баламурник с пари или власт! Помните ли първата ни дама Желева как си пресипа чашата , в тази на президента и това на официален прием , дама та дрънка!
  • 15 Студопор

    11 3 Отговор
    Само минавам да кажа, че "провинциалистките", както ги наричате в статията, често пъти са по-културни и с по-добри обноски от софийските простакеси.
    Това дали си роден/а в столицата и провинцията няма нищо общо с това какво възпитание имаш. Но Вени няма как да го знае това, защото не е живяла на много места, явно не е срещнала много и различни хора и общата й култура стига до там, че да направи copy-paste на саатия от "жената. БГ".
  • 16 СТИГА БЕ

    8 0 Отговор
    Простакезата се проявява навсякъде,... вземете някое ТВ предаване, ама там се надвикват и прекъсват все едно са на кооперативен пазар или когссато водещата говори и прекъсва поканения събеседник,... това добри обноски ли са. А как да преценим жена, която даже не се усмихва на тъпи и изтъркани вицове, проста ли е или по-умна от другите.
  • 17 бай Даньо

    4 0 Отговор
    От статията не научих нищо конкретно, добре че бяха коментарите.
    Изневерих на себе си, бях си казал, да не отварям, да не чета, писанията на аФТУРката...но заглавието отново ме подведе
  • 18 ВЯРНО Е

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаххаха":

    Но човек в стремежа си да научи нещо, клика на поредната глупост
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.