Last news in Fakti

7 Май, 2024 15:32 4 378 10

Напитките, които унищожават тялото отвътре

  • напитки-
  • питие-
  • вода-
  • течности-
  • вредно

Тези напитки не трябва да заменят консумацията на вода

Напитките, които унищожават тялото отвътре - 1
Снимка: Shutterstock

Безспорен факт е, че човешкото тяло не може да оцелее дълго без вода, тъй като самото то се състои от 70 вода. В днешно време обаче хората често забравят, че става въпрос за обикновената чиста вода, а не за всички други всевъзможни течности, които приемаме.

По една или друга причина мнозина предпочитат да заменят водата с кафе, плодови сокове, газирани напитки и др. Те дори не осъзнават или не искат да допуснат, че всъщност с този избор вредят на тялото си.

Тук ще разберете кои напитки убиват тялото ни и как:

Газирани напитки и плодови сокове

Ако често злоупотребявате с плодови сокове и газирани напитки, тогава трябва да ги ограничите силно или най-добре да ги спрете. Високото съдържание на захар ги прави особено опасни. Редовната употреба на тези напитки се отразява на краткосрочната памет и започвате все по-често да забравяте важни неща.

Кафе

Кафето може да има тежки последици за мозъка. Ако напитката се консумира твърде често, концентрацията на катехоламини се увеличава, което в крайна сметка води до повишаване нивото на кортизола (хормон на стреса). Освен това, то води до дехидратация, повишаване на тревожността, стреса и чувството за безпокойство.

Енергийни напитки

Лекарите предупреждават, че енергийните напитки са много вредни. Те съдържат твърде много кофеин и захар, което нанася двоен удар върху здравето. А с постоянната употреба на енергийни "инжекции" човек изчерпва вътрешните резерви на тялото, пише zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бе ем ве ама друг път

    4 28 Отговор
    от 2 години думкам по 4 монстъра на ден и не съм мръднал ... тия доктори да върът

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа шегаджия 🃏

    20 3 Отговор

    До коментар #1 от "бе ем ве ама друг път":

    То може и изведнъж да те думне
  • 4 цербер

    3 3 Отговор
    самото то се състои от 70% вода.

    Коментиран от #5

  • 5 Не е така

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "цербер":

    А във водата кофеин- аспартам и куп Е- та. Всичко това води до сгъстяване на кръвта и запушване на кръвоносните съдове- от там и съсиреци. След като мине бързият ефект и действието си парцал. Това изисква нова доза...ОТ ТАМ И ЗАВИСИМОСТТА.
  • 6 бай Гъдю

    18 1 Отговор
    За вино, бира и ракия нищо не пише! :)
  • 7 уиски с коч

    10 2 Отговор
    А за ракията нещо?
  • 8 Аз с късото име

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "бе ем ве ама друг път":

    Аз от 10 години съм така. Преди това 20 години Пепси-кола.

    Явно идеята на статията е да се пие алкохол, щото дори не е споменат, а хулят останалото.
  • 9 АЙ СЯ

    4 0 Отговор
    Чак пък да го УНИЩОЖАВА! !? Че то жив човек нямаше да остане до сега. Много си падате по гръмките фрази артък. Бе то не че ще влезе нещо в главите ви ама....те са настроени само на предавател. Приемника е изключен.
  • 10 АЙ СЯ ДОПЪЛНЕНИЕ

    1 2 Отговор
    Имаше период много дълъг когато не съм близвал вода. Даже и сега ама като слушам и гледам.......- хидратация та хидратация...особенно в голи и уплашени... Та така. Сега съм на 81г.