Last news in Fakti

8 Май, 2024 12:28 1 203 3

Силвестър Сталоун разпродава колекцията си от часовници (ВИДЕО)

  • силвестър сталоун-
  • колекция-
  • часовник-
  • часовници-
  • търг

11 часовника от личната колекция на Слай отиват на търг

Силвестър Сталоун разпродава колекцията си от часовници (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Малко след края на снимките на съдбовния за него филм "Роки" - Силвестър Сталоун вижда Грег Олман от Allman Brothers Band, който е заспал и е оставил ръката си да виси с открояващ се златен часовник на китката.

Този часовник беше "най-красивото нещо, което някога съм виждал", казва Сталоун във видеоклип, публикуван от Sotheby's, и предизвиква десетилетната му любов към колекционирането на часовници.

Сега холивудската звезда продава на търг 11 часовника от личната си колекция на разпродажба на Sotheby's в Ню Йорк на 5 юни. Сред артикулите е редкият Patek Philippe Grandmaster Chime, за който се очаква да бъдат платени до 5 млн. долара, както и часовници, които той е носил в някои от филмите си. Само седем модела на Grandmaster Chime са произведени някога, като се има предвид, че това е най-сложният ръчен часовник, произвеждан някога от известните производители на луксозни часовници, пише БГНЕС.


Sotheby's нарича ценната вещ "свещеният граал" за колекционерите на часовници, оценен заради изключително сложните му механизми, за чието разработване, производство и сглобяване са били необходими 100 000 часа. Часовникът разполага с 20 функции, които надхвърлят времето - като например пет механизма за отмерване на времето и повторител на датата, които звуково показват датата и часа.

"Това не е лесно да се постигне", казва Сталоун. "Трябваше да се обърна към определени власти, да напиша много писма до борда и в крайна сметка беше решено, че аз ще бъда собственик на едно от тези великолепни произведения на изкуството".

Към часовника се предлагат и други сувенири, включително презентационна кутия, гравирана с името на Сталоун, iPad и Airpods, всеки от които в комплект с калъф на Patek Phillipe.

Друг часовник на Patek Philippe, този от семейството Nautilus, се очаква да бъде продаден за до 400 000 долара. Той е с маслиненозелен циферблат, обграден от 32 багета диаманти Wesselton, в корпус от неръждаема стомана.

В търга са представени и няколко други забележителни производители на часовници, включително модели, които Сталоун е носил по време на снимки. Часовник Rolex, пуснат през 2016 г. по случай 60-годишнината на модел, който е първият, показващ отделно ден и дата, може да се продаде за 50 000 USD. Междувременно часовник, произведен от Audemars Piguet, със син циферблат в корпус от розово злато, се очаква да донесе до 200 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    2 2 Отговор
    А бе Роки, това си е чиста суета! За какво са ти тези часовници? Да се правиш на колекционер! - не знаеш ли, че всеки колекционер - всъщност бута масло!

    И ти - барабар Петко с мъжете...
  • 2 готини и скъпи са

    0 1 Отговор
    няма ментета от битака . Ружа имаше колекция от 30 часовника все с диаманти , платина и самородно злато 23 карата . Любопитно .

    Коментиран от #3

  • 3 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "готини и скъпи са":

    И къде е сега Ружа? Не бих искал да съм на нейното място.