Много често в българската кухня присъства негово величество картофът! С него можем да приготвим куп манджи, а хубавото е, че ако го изпържим става идеалното предястие, гарнитура, че и мезе. Един продукт, а толкова много приложения и винаги вкусни.
Но всички знаем колко бавно и трудоемко е варенето им, а това често е важна стъпка в приготвянето на някоя манджа с картофи.
От jenata.blitz.bg предлагат невероятен трик. Оказа се, че има как да сварим картофите за 2 минути. При това без много усилия или трикове. Ето как:
- Поставете тенджера с вода на котлона и я оставете да заври. За да ускорите процеса, можете да сварите вода в чайник и да я налеете в съда.
- Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
- Осолете врящата вода, прехвърлете картофите в сито и потопете във вряща вода точно за 2 минути. Ако нямате сито във вашия дом, можете да го направите без него. Поставете картофите директно в съда.
- След 2 минути извадете картофите (ако нямате цедка ги отцедете в гевгир) и изплакнете със студена вода.
Приготвените по тази технология картофи са ронливи и не се слепват. Този бърз метод е особено полезен при приготвянето на салати. А и за картофи соте.
Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Някой
Коментиран от #2
15:13 08.05.2024
2 Никой
До коментар #1 от "Някой":
Да, дига се, дига се!16:03 08.05.2024
3 Картоф
16:07 08.05.2024
4 Мечти за неуки
16:18 08.05.2024
5 е то има един загрява
16:30 08.05.2024
6 Един час подготовка
17:09 08.05.2024
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Практична домакиня
18:28 08.05.2024