Last news in Fakti

9 Май, 2024 20:52 1 113 11

Габриел Вълков: “БСП иска да изпрати в Европа хора, които да представляват българския национален интерес”

  • габриел вълков-
  • избори-
  • бсп

Свикнахме да ходим от избори на избори. Хората са обезверени, че политиците могат да решат техните проблеми

Габриел Вълков: “БСП иска да изпрати в Европа хора, които да представляват българския национален интерес” - 1

В БСП както винаги има определено напрежение. То идва като критики към ръководството, защото не успя да обедини лявото, както направи софийската организация по време на местните избори през есента. Това оставя левите избиратели разделни на 4 фракции в 4 различни партии, каза Габриел Вълков, в интервю за ФАКТИ.

В Деня на Европа, каква е равносметката и перспективата според Вас за ЕС?

9-ти май освен Ден на Европа е и Ден на победата, който слага край на Втората световна войната на територията на Европа. Война, изгубила живота на над 60 милиона души по света. Около 2 седмици преди Деня на победата, на брега на река Елба, с насълзени от радост очи, се прегръщат войниците на идващата от изток Червена армия и техните съюзници от запад. В дни като този трябва да си припомняме историята.

Победата над хитлерофашистка Германия дава началото на мира в Европа. На същата дата 5 години по-късно - през 1950 година, в своя реч в Париж Робер Шуман споделя своята идея за една изцяло нова форма на сътрудничество между страните в Европа, която да направи войната между европейските народи абсолютно немислима. С това официално се заражда и концепцията за Европейския съюз. Днес честваме идеята за свободна, демократична, мирна и обединена Европа. Пожелавам на всички ни скоро отново да я видим такава, защото войната в Украйна продължава вече трета година. Икономическите сътресения и дестабилизацията, които претърпява Стария континент са вредни освен за държавите и за хората. Инфлацията и високите цени удрят най-уязвимите групи на нашето общество най-тежко. Растат социалните неравенства и голямото предизвикателство на Европа за това десетилетие ще бъде да се справи точно с тези проблеми. Само така ще продължим да бъдем континентът в света, на който хората живеят най-добре.

Точно месец ни дели от европейските и парламентарни избори, какви са нагласите в БСП?

Свикнахме да ходим от избори на избори. Хората са обезверени, че политиците могат да решат техните проблеми. В БСП както винаги има определено напрежение. То идва като критики към ръководството, защото не успя да обедини лявото, както направи софийската организация по време на местните избори през есента. Това оставя левите избиратели разделни на 4 фракции в 4 различни партии. Освен, че това вреди на БСП то вреди и на лявото като цяло. Второ голямо напрежение се поражда в редиците от влизането на хора като Калоян Методиев, който е бивш председател на младежката организация на СДС. Нашите членове се оплакват, че не виждат млади хора, от редиците на БСП, на челни места в листите. За сметка на това, на предни места, има бивши представители на идеологическо противоположни партии, което демотивира голяма част от хората да работят за листите на БСП.

Надявам се, че след 9-ти юни в БСП ще се прояви необходимия разум, за да тръгнем в правилната посока, защото по този начин повече не може да продължаваме.

С какви европейски идеи влизате в кампанията, какво трябва да се промени в Европа и какво трябва да правят българските евродепутати в Европейския съюз?

Влизаме в кампанията борейки се за един по-справедлив и по-социален съюз. Искаме мир и прекратяване на всички военни действия на територията на Стария континент. Единственият начин да се стабилизира Европейският съюз е той да успее да накара Русия и Украйна да седнат на масата за преговори и да бъде медиатор в тях. Наливането на повече пари и оръжия само би удължило агонията, както за всички хора, които умират на фронта или и за всички хора, които живеят в Европа. Най-важното е, че искаме през листите на БСП да изпратим в Европа хора, които да бъдат представители на България в Европейския съюз, а не представители на Европа в България. Искаме да отстояваме българския национален интерес пред нашите европейски партньори, а не да ни бъдат налагани и спускани решения отгоре. Това може да се случи само ако излъчил силни и независими хора, които да го направят реалност. Аз вярвам, че това е възможно и заради това призовавам всички хора да излезнат и да гласуват правилно, защото бъдещето е в нашите ръце и ние решаваме, какво да бъде то.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на акули

    1 0 Отговор
    Жена, почиствайки 127-ата риба:
    - Аз като човек те моля, Стамате – пий, като отидеш за риба, като всички останали!
  • 2 гумата

    5 3 Отговор
    БСП с кадрите си не може да защитава българския интерес. Изявленията в подкрепа на Русия показва, че в таи партия има врагове на българския народ. БСП последователно подкрепи Мая Манолова и Ваня Григорова, които днес поискаха връщане на паметника на окупаторите- луди ли са или са чисто руски убийци? бсп не е способна да контролира кадрите си в една партия и както прати Елена Йончева за милионерк, така и сега заблуждава с новите си кандидати, които са с доказана руска принадлежност.
  • 3 Да, бе

    5 3 Отговор
    Като виждаме процентите за бсп, а и не само, става въпрос за защита на семеен или родов интерес, щото толкова са им привържениците. Клуб по интереси или по келепира...
  • 4 Стамат

    4 2 Отговор
    Какъв е този ръб, БСП няма да имат евродепутати!
  • 5 Баба Кина

    3 1 Отговор
    Партията е по инерция натоварена на лагерна количка по нанадолнището. Гладни пцета продължават да ръфат съединителната тъкан на идеята, солидарността и правдата човешка!
  • 6 Гарабед

    5 1 Отговор
    Най-последователния политик в България е Нинова! От години работи усилено и целеустремено за закриване на БСП, похвала!
  • 7 ТаУмВзе

    1 1 Отговор
    Кой Български Интерес при положение, че сме краварска Рая бре? Хахххах
  • 8 Ветеран от Протеста

    4 0 Отговор
    Добре бе,какъв е тоя Български Национален Интерес,дето ще го отстоявате....Ми напиши го бе...Никой не ни каза ,изброи и оповести тоя Интерес...А може би,както винаги ще отстояват Личен интерес в Европарламента,за да станат милионери...
  • 9 ГабриЕла смешна си!

    3 0 Отговор
    бкп–бсп и хора??? ПримерЧЕ серГей станиШеф и жена МУ елена Милиончева–––– "хора"???? според вас комунистите! Не и според истинските Хора антикомунягите.
  • 10 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз реших този път да гласувам за Светльо Витков само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, палячовци 🤣
  • 11 737373727272

    1 0 Отговор
    Ма вие всичките там партии искате да пращате хора за защита на националния интерес ,реалността показва че не ви се получава.Ай стига вече .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове