7 Януари, 2015 12:15 22 282 23

Обезглавиха лидер на "Ислямска държава" заради пушене

  • "ислямска държава"-
  • обезглавиха-
  • лидер-
  • пушене-
  • екзекуциите

Религиозната полиция на групировката забранява цигарите

Обезглавиха лидер на "Ислямска държава" заради пушене - 1
Снимка: архив АП/БТА

Един от лидерите на терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД) е намерен обезглавен в източната част на Сирия, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на местната правозащитна организация Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Тялото със следи от изтезания по него е било открито близо до електростанция в провинция Дейр ал Зор. В устата на убития била поставена цигара, а върху трупа му – надпис „Това е зло“. Религиозната полиция на „Ислямска държава“ забранява пушенето.

Според президента на SOHR Рами Абдурахман, загиналият е бил зам.-шеф на религиозната полиция на групировката в Сирия. Тя, освен всичко друго, отговаря и за осъществяването на екзекуциите на пленници и провинили се бойни другари.

В края на декември миналата година стана известно, че от „Ислямска държава“ са екзекутирали 116 свои бивши сподвижници чужденци, които пожелали да се върнат в родните си страни. Всички те се били присъединили доброволно към джихадистите и воювали в различни техни части около половин година, след което се опитали да дезертират, но били заловени и ликвидирани.

По данни на правозащитната организация, за последните 6 месеца съдиите на „Ислямска държава“ на територията на Сирия са издали 1878 смъртни присъди. Сред жертвите са 502-ма пленени войници от Сирийската армия и 81 бойци от конкурентни сирийски бунтовнически групировки.

През латото на 2014 г. „Ислямска държава“ превзе част от териториите на Ирак и Сирия и провъзгласи там халифат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    0 6 Отговор
    Предлагам и тук да е така!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пак аз

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно":

    По скоро да хвърлим от някъде пушачите. Така ще направим голяма усуга на нас си и на околните.
  • 4 Tuba

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аз":

    Напълно съм съгласен.
  • 5 ФакирВстрелбатаСавтомат

    0 0 Отговор
    Хаха един ненормален по-малко.
  • 6 000000

    0 0 Отговор
    Мен преди време не ме приеха точно заради цигарите.
    :)
  • 7 Мдаа

    3 0 Отговор
    Работата е много сериозна. И хитлеризма не е бил толкова фанатичен. Какво ни чака? Избивате го на майтап по стар малоумен български обичай. Всичко ни е смешно, докато не се сетим че яйцето опряло на г..а.
  • 8 вуяя

    3 0 Отговор
    да,работата е мноо сериозна с тея ислямисти....и то в целия свят...у нас не по-малко....но скоро ще ги изравнят със земята....исляма е болеста на света..това е....ще има Кръстоносци отново...а мършите мюсюлмански ще бягат като свини....
  • 9 Бай хой

    2 0 Отговор
    Тези бувтовници не бяха ли събрани и въоражени от службите на сащ за да свалят Асад. И също като муджахидините-алкайда с бин ладен в един момент стават неудобни и трябва да бъдат премахнати без съд и присъда за да не проговорят.

    Докато не се изкорени първоизточникът на злото, той ще продължава да произвежда зло.
  • 10 KKK

    2 0 Отговор
    Ислямистка сган + Толерантни безгръбначни политици = Много опасна ситуация за цяла Европа

    Коментиран от #11

  • 11 ррр

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "KKK":

    Точно така САЩ ги създадоха и въоръжиха и изгубиха контрол защото това са диви араби.Всички тези революции ги създава ЦРУ и ги финансира с наркодолари от авганистан .Дано да им се върне тъпкано всичко на тези.
  • 12 Пепи

    0 0 Отговор
    Ще ги оставят известно време за да видят всички до какво води фанатизма и когато преценят че е достатъчно ще ги ликвидират.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ghjkkkj

    2 0 Отговор
    хаха кучета започнаха канибализам ,самоизяждат се

    смяйтай какви нечовеци създаде Америка и ги пусна в Сирия да безчинстват ..само и само да свалят Башар Асад и Русия да остане без военоморска база в Средиземно море
  • 15 Betono

    3 0 Отговор
    И в нашата мила татковина има доста за кълцане ,само че не за пушене, а за ограбване на държавата и собствения си народ .
  • 16 Guti

    0 2 Отговор
    Най лесния варят да се премахне Ислямска държава е без да искат САЩ да изпуснат една, две атомни бомби на точното място и ще капитулират като Япония през втората световна воина.....
  • 17 wiii

    2 1 Отговор
    Япония е капитолирала преди двете бомби това се учи по история единствената държава използвала ядрено оръжие е САЩ срещу предала се вече държава

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Папур Шпеков

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "wiii":

    Бил си напушен нещо на този урок по история!
  • 19 ivan

    1 0 Отговор
    zimaite i se sabiraite i otivaite v parlamenta da trepite i viq ko 4akate sabiraite pari orajiq neska toq utri drugia daite da seberem grupi
  • 20 mediator37

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "wiii":

    Иптян капитолирала не е. Което не оправдава хамериканците, защото и двата града, над които пускат атомните бомби, са цивилни обекти. Също като 330хил. цивилни жертви 1945г. в Дрезден - пак цивилен обект, само че там англоамериканците ги избиват със запалителни и обикновени бомби. В Дрезден повечето германци са изгорели живи.
  • 21 Монго

    1 0 Отговор
    А после твърдете, че пушенето не е вредно...
  • 22 ЕМИЛ

    0 0 Отговор
    Щеше да ми е интересно ако Садам беше жив дали щяха да превземат части от Ирак и какво щеше да се случи с тях там,Неми СЕ МИСЛИ.
  • 23 Васил Димчев

    0 0 Отговор
    Ми те нали за тва терористите го заловиха и обесиха.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания