Last news in Fakti

2 Юни, 2016 12:03 3 403 0

Летище ще изглежда като град (ВИДЕО)

  • истанбул-
  • летище-
  • строеж

Достиженията на архитектурната мисъл няма граници. Доказателство за това е строящото се в момента летище в Истанбул. Някои го наричат третият аеропорт, но в действителност след като той бъде пуснат в действие, сега действащите две летища ще престанат да функционират.

Близо 25% от грандиозния проект са завършени. Цената на инвестицията до момента възлиза на 1.8 млрд. Летището ще наподобява град, в който ще има хотели, търговски центрове, паркинги и много заведения.

Несъмнено подобен грандиозен проект оказва благоприятно влияние върху местната икономика. Интериорът на терминалите ще бъде изцяло с турски материали.

Първият етап от летището, което се намира в квартал Арнауткьой в европейската част на Истанбул, се предвижда да бъде открит през февруари 2018 г. Проектът предвижда изграждането на шест писти и четири терминала.

Нуждата от ново летище се потвърждава и от факта, че към края на месец май 2016 г. Истанбул е изпреварил Париж по брой транзитни полети. Към момента 60% от обслужваните пътници са транзитни. Единствено лондонското летище „Хийтроу” е с по-висок процент на транзитни пътници. Управляващите на летище „Ататюрк”, заявиха че работят по това да изпреварят и лондонското летище, като са в етап на преговори за сътрудничество с държави от Африка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА