26 Август, 2016 10:46 15 024 4

Турция не е предавала на САЩ доказателства за Гюлен

  • турция-
  • фетхулах гюлен-
  • сащ

Молба за неговата екстрадиция е имало преди 15-ти юли

Турция не е предоставяла доказателства на САЩ за връзките на Фетхулах Гюлен с опита за военен преврат в страната, съобщи „Форин Полиси“.

Турският президент Реджеп Ердоган лично посочи Гюлен като отговорен за опита за преврат в страната през юли. От няколко седмици той настоява за неговата екстрадиция от САЩ.

Говорителят на турското посолство в САЩ Наджи Айдан заявява, че „доказателствата ще бъдат предоставени в определен срок“.

Според него няма как да се предоставят толкова много доказателства за опита за преврат, „само дни след провеждането му“.

От дипломатическата мисия уточняват, че молба за екстрадицията на Гюлен е изпратена още преди 15-ти юли. Американският вицепрезидент Джо Байдън също говори по темата.

Според него евентуална екстрадиция може да стане само по законов ред. В момента САЩ очакват да разгледат доказателствата за връзката на Гюлен с опита за преврат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антика

    1 0 Отговор
    Но, как без доказателства за участие пряко или задкулисно се изисква екстрадацията на лице? Това е като тоталитарната диктатура - щом някой е неудобен на властта, той е "враг на народа"...като у нас всоца...явно ЕРдоган е научил опита от Тато и гилдия и сега го прилага с кеф?

    Коментиран от #2

  • 2 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "антика":

    Разбира се.
    Преврата беше бутафорен и инсцениран.
    Той е само повод за да се погне неудобната опозиция.
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Разбира се Гюлен има и негови хора в БГ , и като се пише нещо нека да погледнат какво изявление направи хамерикански високопоставен служител преди няколко дни , а имено че разлеждат щателно всички доказателства по случая дадени от турска страна. Пропагандата убива всички. До като има мътна вода ще има и рибета.
  • 4 тюленн

    0 0 Отговор
    Когато турския фюрер се съюзи с руския фюрер, нашенските рубладжии и червени задници запяха в хор, колко е велик и турския фюрер.
    Та, с други думи-който е приятел на Путин е приятел и на рубладжиите, който не е - значи е американски мишок, така мислят руските мишки.
Новини по държави: