27 Септември, 2016 15:58 958 0

Хитцфелд: Гуардиола се износи в Байерн

  • хитцфелд-
  • гуардиола-
  • износване-
  • байерн мюнхен

"6 години в Мюнхен са като 15, Хьонес ми направи услуга като ме уволни", спомня си Генерала

Хитцфелд: Гуардиола се износи в Байерн - 1
Снимка: БТА/АР

Легендарният бившия треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд върна лентата назад и припомни някои от трудните си моменти в баварския колос. Според него ръководенето на гранд като Байерн води до изразходване на силите - както се случи при него и при доскорошния наставник на тима Пеп Гуардиола.

"Шест години начело на Байерн в първия ми престой в клуба бяха навярно твърде много и се чувстваха като 15", започна своята изповед германецът пред Bayrischen Rundfunk.

"Преди време Гуардиола беше казал, че е останал една година повече от необходимото в Барселона. Сега той си тръгна от Байерн след три сезона, защото усети, че e изчерпан. Тук се износваш и пред отбора, защото не можеш да преоткриеш футбола."

"През 2004 година нямах сили да си тръгна сам от Байерн, затова почувствах огромно облекчение, когато Ули Хьонес дойде при мен и ми каза, че ще бъде най-добре да се разделим. Трябва да призная, че Байерн винаги се е отнасял коректно с мен. Бях в отлични отношения с ръководството. Ули и Карл-Хайнц Румениге винаги са били открити и откровени с мен."

"Сезон 2003/04 беше труден и не можех да спя вечер. Имах проблеми в гърба и често ходих при доктора на отбора Мюлер-Волфарт, за да ми бие инжекции. Бях загубил радостта си от футбола, беше ми ужасно трудно."

"Няма да забравя една атака на Румениге към мен при втория ми престой в клуба. Той критикува титулярния ми състав при равенството 2:2 срещу Болтън, заявявайки, че футболът не е математика. Заболя ме. Тогава си помислих: "Добре де, цял сезон сме на върха и правих много ротации. Днес всички треньори правят ротации". Но Кале не го разбра в онзи момент", допълни Генерала.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА