24 Октомври, 2016 12:57 2 034 6

Шеф на бокса: Джошуа трябва да се бие с Кобрата

  • джошуа-
  • кобрата-
  • пулев-
  • титла-
  • мач

Световният шампион няма как да избяга от мач с българина

Шеф на бокса: Джошуа трябва да се бие с Кобрата - 1
Снимка: БТА/АР

Шампионът на Световната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа ще трябва да се бие с Кубрат Пулев. Това заяви шефът на федерацията Линдзи Тъкър. Причината - българинът се изкачи като претендент №1 в ранглистата, тъй като предишният такъв Джоузеф Паркър ще се боксира за титлата на WBO с Анди Руис.

"Джошуа твърди, че няма претенции с кого ще се срещне. В такъв случай най-логичното е да има мач с Пулев. Вярвам, че именно той ще е следващият му съперник. Не може да спрем Антъни да избере друг, но след като няма да има бой с Кличко, то Кубрат е на дневен ред за него", отчете Тъкър.

Според правилата на IBF шампионът има три опции за защита на пояса си. Първата е да срещне официалният претендент (Пулев). Втората, която е с приоритет, е да направи обединяващ мач за титли, какъвто бе вариантът с Владимир Кличко, който обаче отпадна. Третата е доброволна защита с някой друг от топ 15 на света. Ако британецът се спре на нея, веднага след двубоя ще започнат да текат 120 дни, в които все пак ще трябва да боксира и с основния претендент, който отново е Кобрата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Ей Пулев, казвам ти го като на брат, би го у бокса и си намери друг бизнес. Този ще те убие. Нека да се трепят с Кличко. И двамат зобат яко допинг, но са с протекции и никой не ги бара. С такива НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВИШ.
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор
    КОБРАТА Е ВЕЛИК БЪЛГАРИН И ЩЕ ГО БИЕ !УСПЕХ !!!
  • 3 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    аз мисля че кобрата бяга
    и не само той а и кличко бяга
    от джошуа
  • 4 Българин

    0 0 Отговор
    Много уважавам Кубрат, тъй като е единствения българин стигнал толкова далеч в профи бокса. Но той няма абсолютно никакви шансове срещу Джошуа. До две години Джошуа ще стане шампион във всички версии. Ако някой не го е гледал, нека погледа малко клипчета в ютуб и ще разбере за какво става въпрос, препоръчвам да гледате най-вече тренировките му.
  • 5 От Асеновград

    0 0 Отговор
    Моите поздравления за Кубрат Пулев и неговите постижения в спорта ,но не виждам кой може да спре Джошуа ! Мисля ,че в момента Джошуа е две нива над всички ! А другата машина в бокса е Дионтей Уайлдър !
  • 6 Илиан

    0 0 Отговор
    Момчета,нямате представа от бокс,но в щаба на Джошуа имат и ще избягват Кубрат до край.Те са професионалисти и виждат,че стилът на Кубрат е крайно неудобен за техния човек.