Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 12:42 2 365 1

Ходещите мъртъвци, ядящи плъхове

  • сомалийски пирати-
  • заложници-
  • освободени

Шокиращи разкрития от освободени пленници на сомалийски пирати

Ходещите мъртъвци, ядящи плъхове - 1
Снимка: БТА/AP

Моряците, които прекараха почти пет години в плен на сомалийски пирати, направиха потресаващи разкрития за своя плен, съобщи Би Би Си.

26-те моряци бяха освободени в събота. Те разказват, че за да оцелеят, е трябвало да ядат и плъхове.

Моряците са получавали много малки количества вода, като в края на своя плен са се чувствали като „живите мъртви“. Пленниците са били филипинци, китайци, виетнамци, тайванци и индонезийци.

Техният кораб е пленен в началото на 2012 г. край Сейшелите. Година по-късно той е потопен, а моряците са отведени в Сомалия.

Те са били отведени в гората. Налагало им се е да готвят дори и плъх. Някои от тях признават, че не знаят как отново ще се адаптират към обществото.

Те са били освободени след плащането на откуп от собственика на кораба.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Да се обърнат към Бъчварова, за две години ще ги интегрира като едното нищо. Щото тук не само плъхове ще ядат, а и кучета може да си хапнат или да бъркат в кофите за смет, колкото им душа иска. Пфу!