Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 14:34 1 151 3

Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията си

  • президент-
  • ще се позовавам-
  • научната експертиза-
  • решенията си

Нямам намерение да водя дебат с всички

Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията си - 1

„Като президент ще се позовавам на научната експертиза за решенията, които взимам. В момента тя се използва за изготвяне на справки или по-лошо – за обосновка на вече взети политически решения“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, след среща с ръководството на БАН.

Той е категоричен, че трябва да се инвестира в наука, да има приемственост и да се положат повече грижи за младите учени. „Не може заплатите да са толкова унизителни“, подчерта той. Според него БАН трябва да бъде партньор и референт на властта. „Абсурдно е да имаме съвременна политика без задълбочена и обективна преценка. Научният потенциал е част от нашия суверенитет“, каза още той.

Ген. Радев е на мнение, че България трябва да има човешки капитал и възможност за самостоятелна преценка, а не само да се уповаваме на чужда експертиза. „Има области, в които трябва да я запазим, да развиваме и определяме приоритетите“, посочи кандидатът за президент.

Ген. Радев e на мнение, че България има нужда от дългосрочна стратегическа програма за развитие на българското общество. „С потенциала на хората от БАН това може да бъде направено. Те вече са изготвили такъв документ, но трябва да бъде подложен на по-широк дебат, оценен и доразвит“, коментира той. По неговите думи няма приемственост – не трябва всяко правителство да започва от нулата, а да се стреми да надгражда.

Борисов припознава Калфин, Трайков и Каракачанов като коалиционни партньори. Посочи ги, като представители на властта. Няма какво да дебатирам с тях

 „Сутринта гледахме напоителен етюд на премиера, за който той мобилизира всякакви актьори от Лионел Меси, до кемпера на Радан, Маг Светлина, Прокопиев и кой ли още не. Позоваването на тези актьори няма да му помогне да даде тласък на кампанията на ГЕРБ за Цачева, която не върви добре“, каза още ген. Радев. По повод обвинението на Борисов, че Радев бяга от дебат, той заяви: „Може би е пропуснал, че такъв вече имаше. Както е пропуснал и в своята политика нуждите и интересите на целия български народ“. Според кандидат-президента Борисов е допуснал грешка, като е очертал опонентите му. „Калфин му е бил вицепремиер, Трайков му е бил министър, а с Каракачанов се познават отдавна и са коалиционни партньори. Това показва, че са представители на властта. Затова той реално обезсмисли дебатите с тези хора и единственият ми дебат, който сам затвърди, е с Цецка Цачева. Нямам намерение на водя дебати с всички представители на властта“, уточни ген. Радев и допълни: „Относно Орешарски може би Борисов не е чел Конституцията и бърка премиер с президент“. 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експертизът

    0 0 Отговор
    Това звучи като комунистическо изказване, лошото е че мяза на празни приказки на човек който нищо не разбира, така научната експертиза ще се окаже прастъпна олигархичесха схема
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не мога да повярвам,че сме член на НАТО с такива нагли и безпардонни ЧЕРВЕНИ ПРО-РУСКИ,ЗАЕМАЩИ НАЙ-ВИСШИТЕ ПОСТОВЕ В АРМИЯТА НИ и получаващи по една шапка пари ЕЖЕМЕСЕЧНО...за "дейността" си!!!И за каква класифицирана натовска военна информация ще може претендира България,след като МИГНОВЕНО след получаването й,ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ /Президента/ ЛИЧНО ЩЕ Я ПРЕДАДЕ НА РУСНАЦИТЕ?"Е за тва Бойко ще подаде оставка при евентуално спечелване на изборите от БСП,за да предизвика предсрочни избори и да стане ясно след преформатирането на Парламента-ЗАЕВРОЧЛЕНСТВО ЛИ СМЕ,ИЛИ ЗА ДИВА РУСКА АЗИЯ.
  • 3 из форумите

    0 0 Отговор
    200 000 pri pensionirane24 октомври 2016,
    11:42отговори
    Абе за каква бедност приказва тая ??? Радев завлякъл каквото можал от МО чрез любовницата си Деси, а при пенсиониране му броили от БЮДЖЕТА още 200 000 отгоре. Родителите ни цял живот работиха за тоя дето духа- 150-200 лв пенсия, а тия мекерета с по 200 000. И какво е вършил на работното си място??? Деси му е "'вдигала самолета"' ли?? А народа плаща за кефа им??И.а ти справедливостта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове