Last news in Fakti

9 Декември, 2016 19:47 2 729 3

Строят 500 хотела за 5 години

  • москва-
  • хотел-
  • инвестиции

Москва прие план, според който ще наблегне на изграждането на хотели. За 5 години трябва да бъдат построени 500 хотелски комплекси. Само през тази година в сектора са инвестирани над 600 млн. USD.

Една от причините е, че заетостта в московските хотели е доста висока – около 80%. Това е един от най-високите проценти в целия свят. Към момента има около 2000 места за настаняване, като тук влизат не само хотелите, но също така и стаите и апартаментите, които се отдават под наем. По официални данни, броят на хотелските стаи към днешна дата е 55 000 единици. На нощ руската столица може да приюти 100 000 туристи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фактите

    5 1 Отговор
    Тия бедни руснаци бе....
  • 2 Гост

    1 3 Отговор
    В София има 7000 стаи и 11000 легла според статистиката. При 20 пъти по голямо население на Русия и 10 пъти на Москва, явно не са много богати. А пък как се строят хотели по план, това е друг въпрос.
  • 3 стратокастър

    1 1 Отговор
    Е ние времето на петилетките го отминахме отдавна! След което направихме толкова хотели по морето че вече е назрял момента да махаме част от тях!

    Ако искат руснаците могат да дойдат и да си натоварят 100- 200 парчета ида си ги карат за москва!!!