8 Февруари, 2014 19:06 3 097 2

Борисов даде Ахмед Доган за пример на всички български политици

  • бойко борисов-
  • доган-
  • пример

В разговора се намеси и ген. Ваньо Танов

„Най-малката партия управлява България, а най-голямата партия е в опозиция. И кой е по-голям политик?” Тази констатация направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „120 минути” по bTV с признание, че все още стои зад тезата, че Ахмед Доган, почетният председател на ДПС, е безспорно най-големият политик в България.

„Всички ние сме като патета в кълчища. Той съумява така да впрегне цялата държава и със своите паяжини, които има навсякъде, че изцяло ДПС управлява. И вие виждате, 500 млн. лв. заминаха по какви ли не общини, преди всичко на ДПС и БСП”, коментира още Борисов с препратка към възмущението си срещу разпределението на пари по инвестиционния фонд за регионално развитие от Министерския съвет.

В отговор на въпрос лидерът на ГЕРБ призна, че това го дразни и допълни: „Но това би трябвало да дразни целия народ”. Той призна още, че неговото мнение за Доган наистина звучи като комплимент и потвърди, че лидерът на ДПС го заслужава.

„Всички трябва да се поучат от него защото в политиката реалният резултат, както и във футбола, голът и победата идват от това кой управлява държавата. Такива като нас, като Реформаторите, които много сме радостни, че сме в опозиция. Това е - гледаш ги как играят на терена и или ръкопляскаш или освиркваш”, коментира Борисов с типична препратка към любимия му спорт.

В отговор на въпрос да ли опозицията ръкопляска или освирква, лидерът на ГЕРБ заяви: „Освиркваме, но те си играят…”

Летели – платили

В коментар за одитния доклад на Сметната палата за Авиоотряд 28 бившият премиер подчерта за пореден път, че полетите са незаконни само в смисъла, че правителствените самолети и хеликоптери нямат лицензи за превозвач. „Иначе всички полети са платени, това е отишло в бюджета на държавата”, обясни Борисов, без да отчете, че одитната институция отбеляза това като „порочни практики”, въпреки че не са престъпления.

„Моето разбиране е, тъй като този отряд не е като германския, френския, Станишев купи най-нискотарифните самолети, пътнически втора ръка. Те нямат оборудване. Да си му изкарат лиценз и полетите да изкарват пари. Всеки, който разбира от летене, ще ви каже, че един пилот не лети ли, той губи квалификация. Сега при тази изолация на Орешарски, той лети много рядко. Пилотите ще загубят квалификация”, възмути се Борисов.

Той даде пример с един от частните клиенти на Авиоотряд 28 – адвокатът и собственик на футболен клуб Тодор Батков. „Ето Тодор Батков, трябва му хеликоптер. Нашите стоят! Защо да не вземат те парите? Защо да не влезат в бюджета на държавата? Това къде ще ходи и кой ще вози, това няма значение. Както ние ги даваме тези транспортни средства са возили пожарникари, за да гасят пожари по Русия, по Израел. С тях сме возили хората след атентата в Сарафово, с тях извозихме закъсалите руски туристи, когато фалира наша компания и за да не развалим курортния сезон и да не остане П-Е-Т-Н-О... в нашите толкова ценни руски туристи, пратих самолета да им покажа отношение към туристическия бранш”, изреди Борисов.

За петната

В седмицата, в която дебатите в парламента бяха доминирани от „бисерите” – бе сформирана комисия за разследване на случая „Христо Бисеров”, в която влезе и Бисер Миланов – Петното.

„За Бисеров всички знаете. Много години втори човек в ДПС, заместник-председател на парламента. От къде обществото научи за петното? Танов го е арестувал най-малко четири пъти”, коментира Борисов. Той посочи към бившия шеф на Агенция „Митници” ген. Ваньо Танов, който заедно с бившия зам.-финансов министър Владислав Горанов беше подкрепление на лидера по време на интервюто му за „120 минути”.

„Но аз специално този човек съм го виждал преди година някъде в предаванията на вашия колега Бареков. Навсякъде те участваха в неговите срещи и уж бяха различните гледни точки. Той самият се хвали, че те са свалили ГЕРБ. Те бяха хората, които навсякъде ни посрещаха с яйца, домати и провокации. Месеци и години наред. Това беше лицето, което юни месец го видяхме до Орешарски да му дава акъл и това бяха хората, които ходеха да плашат демонстрантите срещу това правителство. Това бяха хората, които висяха пред дома ми, дирижарани всяка сутрин от репортерките на ТВ7. Ние бяхме така свалени, а не тези!”, разказа Борисов.

Домът на Борисов не е неговата крепост

Лидерът на ГЕРБ, който по време на управлението си редовно провеждаше формални срещи в дома си в Банкя, заяви, че вече не е така. „Видно е, че не мога да кажа, че моят дом е моята крепост. И всички, когато им кажа да минат да ги видя, казват: „Не, не в Банкя не!". Това успяха да направят!” оплака се Борисов.

Той отново не посочи кого подозира като автор на записите от дома му, за които съобщи бившият земеделски министър Мирослав Найденов през пролетта на миналата година. „Ами същите тези, които правят тези компромати, те са хранят с тях. Кой пръв ги огласява? ДПС! Техните медии с техните депутати. То е видно. За кой друг излязоха компромати? Бисеров си го хванаха службите, партньорските”, коментира Борисов, като отказа да влезе в подробности за което и да било от споменатите неща.

„Аз съм бил премиер и за това време съм имал 15 министри. Ние сме се старали да изградим България... Аз съм хвърлял огромен ресурс време и не съм се занимавал кой кого слушал и така нататък. Има си отговорен министър за тая работа, включително и вицепремиер. Така че сега и там вървят дела, да видим какво съдът ще отсъди и тогава ще се произнеса и аз”, увери Бойко Борисов.

Разговорът с Танов

За Мишо Бирата, скандалът около който продължава да занимава българските политически среди, Бойко Борисов лаконично обяви, че не съжалява за нищо, което прави, включително телефонният разговор с тогавашния шеф на Митниците ген. Танов за спиране на проверка в пивоварната на Михаил Михов заради обещание към тогавашния президент Георги Първанов.

„Два дни преди, само за вашите зрители да кажа, преди повторното отиване на митниците в тази пивоварна, съдът е върнал лиценза на пивоварната и е казал, че може да работи. Сиреч, аз съм изпълнил ако щете дори и това решение на съда. Къде ми е вината, в кое?” недоумява Бойко Борисов.

В разговора се намеси и ген. Ваньо Танов, който настоя да защити тезата на лидера. „Първо, по начина, по който разговаряме не може да се направи извод, защото не е целият запис. По извадени изречения много грешно впечатления могат да се добият. В края на краищата стана ясно за цялото общество, че е извършена проверка, отнет е лиценза, няма по-различна процедура от тази, обжалвано е в съда, съда е върнал лиценза, въпросният разговор е за проверка, когато е вече върнат този лиценз”, коментира Танов.

Той увери, че за всички лицензи, които са отнети, засегнатите винаги са търсили начин да стигнат до премиер или министър и да обясняват как им е отнет лиценза. „Кое е ненормалното един президент да се обади на премиера и да каже - получих една информация дали това е така или не е така?! Кое е ненормалното? Когато сега президентът не им е изгоден казват, че има договорка! Преди съвсем друго говореха! Това са чисти, нормални отношения между ръководители в държавата и така трябва да бъде!" коментира Танов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Споок Армин

    0 0 Отговор
    Да ве така трябва да бъде...хахаха . Извади си хората от там и не прави проверка защото той(Мишо лека му пръст) е наш човек хехехехе.Гарван гарвану око не вадел.........
  • 2 Хрисофор Карамфилов

    1 0 Отговор
    Един учен от БАН пет живота не може да извади парите ,които хидроинженера Доган спечели само с един проект.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове