Last news in Fakti

14 Април, 2024 20:38 1 426 9

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал

  • арсенал-
  • астън вила-
  • футбол-
  • висша лига

Така и "арилеристите" сгрешиха в битката за титлата, след като по-рано през деня Ливърпул загуби от Кристъл Палас на "Анфийлд

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Арсенал допусна домакинско поражение с 0:2 от Астън Вила в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Така и "арилеристите" сгрешиха в битката за титлата, след като по-рано през деня Ливърпул загуби от Кристъл Палас на "Анфийлд". Това означава, че Манчестър Сити е лидер в шампионата с 73 пункта, два повече от големите си конкуренти.

В самото начало на срещата Джон Макгин стреля в главата на Леандро Тросар, а след това Оли Уоткинс се опита да прехвърли Давид Рая.

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал

В 11-ата минута Емилиано Мартинес трябваше да се възползва след влизане на Кай Хаверц в пеналта от задна позиция. Домакините продължиха да се представят на много високи обороти и да осъществяват сериозен натиск към своя противник. Шест минути след това минута Сака този път намери Габриел Жезус, но той не успя да уцели вратата.

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал

Домакините имаха претенции за дузпа в 32-ата минута, след като Леандро Тросар бе съборен в наказателното поле от играч на Вила. Седем минути след това Сака стреля с глава, но топката мина малко над напречната греда.

В 39-ата минута също така Оли Уоткинс нацели гредата на Арсенал след мощен шут от границата на пеналтерията.

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал

Юри Тилеманс имаше добра възможност да отбележи в 62-ата минута, след като негов снаряд срещна напречната греда. Давид Рая можеше само да изгледа топката.

Астън Вила поведе в 84-ата минута, след като Люка Дин намери Леон Бейли, който плъзна топката в опразнената врата на домакините.

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал

Гостите нанесоха втори удар само след три минути. Оли Уоткинс се озова сам срещу стража на Арсенал, след което го преодоля с изстрел в левия ъгъл на вратата. И в продълженията Уоткинс имаше още един шанс да вкара, но не успя да нацели добре топката.

Астън Вила нанесе удар по шампионските амбиции на Арсенал


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    9 0 Отговор
    Кръг за Ситито. От трети първи.
  • 2 Специалиста

    8 11 Отговор
    Нямаше начин. След като наредиха на Ливърпул да падне, нямаше начин да не падне и Арсенал. Всички отбори се захранват от фирмите за залагания.

    Коментиран от #6

  • 3 Ехаа

    9 1 Отговор
    Пишете грамотно тези статии.
  • 4 Джоко

    11 0 Отговор
    Нищо ново под Слъцето. Въртележка, като при нас- всички да са доволни и всеки да си тича в свойта писта. Артета е лош ученик на Гуардиола, а Емери натри нослетата на бившите си работодатели!
  • 5 заслужена победа

    8 4 Отговор
    Днес е хубав ден- два от най-неприятните английски отбора паднаха.
  • 6 Бензинджия

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Специалиста":

    Това да не е България ? В Англия такива като чичо Венци не виреят.
  • 7 РЕАЛИСТ

    2 1 Отговор
    Гледах мача в английска кръчма. По едно време се чуха викове и настана кютек при 2:0 за Астон Вила. Английска му работа. Дръпнахме се настрани с жената.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ксюша

    0 0 Отговор
    🍓 Г­­о­­р­е­щ­и­­ ­­­м­о­­­м­­­и­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­­и ­­­о­­ч­а­­к­в­а­­­т 👉 ­­𝗡­­­𝗨­­𝟮­­­𝟭­­.­­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡