Last news in Fakti

2 Май, 2024 10:58 2 039 7

Скандал! Спипаха американска суперзвезда с допинг

  • райън гарсия-
  • бокс-
  • спорт

Възможно е резултатът от двубоя да бъде преразгледан - Райън повали Хейни на 20 май в Ню Йорк (САЩ), като спечели по точки

Скандал! Спипаха американска суперзвезда с допинг - 1

Американската суперзвезда от супер лека категория Райън Гарсия (25-1, 20 нокаута) се провали на допинг тест преди и в деня на двубоя си със сънародника си Девин Хейни (31-1, 15 нокаута), който по онова време беше шампион на WBC.

Възможно е резултатът от двубоя да бъде преразгледан - Райън повали Хейни на 20 май в Ню Йорк (САЩ), като спечели по точки.

Вчера положителната допинг проба беше съобщена на VADA. Пробите от урината на боксьора съдържат забранения препарат остарин - селективен модулатор на естрогенните рецептори - повишава издръжливостта, увеличава мускулната маса, намалява подкожните мазнини. Ефектът е сходен с този на анаболните стероиди.

По-рано Лусиен Буте беше хванат да приема остарин. Той изигра двубой с Баду Джак, но резултатът беше преразгледан - загуба с дисквалификация. През 2022 г. остаринът не помогна на твърдоглавия Амир Хан да победи Кел Брук. По-късно Хан беше дисквалифициран за две години.

Гарсия разполага с 10 дни, за да бъде отворена и втората проба. Промоутърът на боеца на Golden Boy заедно с екипа на Райън се опитват да установят как наркотикът е попаднал в системата на спортиста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    8 6 Отговор
    всички американски атлети са назобени
  • 3 Емил

    4 5 Отговор
    Много "супер", бе?! Да не се дрогира и с нафта супер, че гледа като дизел! Спортът е вреден за хората - спортистите се самоубиват с химия, феновете с хазарт!
  • 4 Вук

    6 0 Отговор
    Нема скандал е па това е класика нема го съдим човека. Що напоследък ги спипват с други мъже а то що е вече скандал.
  • 5 Ха ха ха ха

    7 3 Отговор
    Щеше да е скандал ако беше чист.
  • 6 ГУР

    5 3 Отговор
    Това не може да е истина. По-скоро е някаква путинска инсинуация. Братята Уилямс допинг не взимат. Този също. Американските баскетболисти също. Може би, защото тях никой не ги проверява :-)))
  • 7 Сандо

    2 1 Отговор
    А според мен допинг-теста се е провалил - не е разбрал,че насреща му е американец.