Last news in Fakti

7 Май, 2024 21:40 816 0

Рилски спортист победи Спартак Плевен и поведе в полуфиналната серия

  • рилски спортист-
  • спартак плевен-
  • спорт-
  • нбл-
  • баскетбол

Втората среща предстои на 9 май отново в „Арена Самоков“, а третият и евентуално четвъртият мач ще се състоят в зала „Балканстрой“ в Плевен на 12 и 14 май

Рилски спортист победи Спартак Плевен и поведе в полуфиналната серия - 1
Снимка:


Отборът на Рилски спортист победи Спартак Плевен с 95:84 (21:23, 25:25, 31:18, 18:18) като домакин в „Арена Самоков“ в първия мач от полуфиналната серия между двата тима в Национоналната баскетболна лига за мъже (НБЛ) и поведе с 1-0 успеха. Играе се до три победи от пет възможни двубоя.

Втората среща предстои на 9 май отново в „Арена Самоков“, а третият и евентуално четвъртият мач ще се състоят в зала „Балканстрой“ в Плевен на 12 и 14 май. При необходимост от пети двубой, той ще се играе в Самоков на 17 май.

Двата състава се хвърлиха в сериозна битка още в началните минути, като домакините поведоха с 5 точки в средата на първата четвърт при 11:6. Плевенчани обаче наваксаха и имаха преднина от 23:21 в края на периода. Последва равностойна втора част, в по-голяма част от която Спартак имаше малък аванс и на почивката резултатът бе 48:46 в полза на гостите.

След паузата Рилски спортист пое инициативата и не изпусна водачеството през третите 10 минути, а разликата за първи път премина 10 точки. Три минути преди края на периода домакините дръпнаха с 68:56 след кош на Алън Арнет, а преди последната четвърт водеха със 77:66. И в заключителните 10 минути самоковци останаха водещи в резултата, като разликата не надвиши 14 точки.

Баскетболистите на Рилски спортист имаха превъзходство в борбата под коша, а тези на Спартак направиха повече грешки и пропуснаха повече наказателни удари.

Чавдар Костов бе най-резултатен за домакините с 18 точки и 2 борби. Деян Карамфилов допринесе за победата с 15 точки, 2 борби и 4 асистенции, а по 11 точки реализираха Майкълин Скот и Джоузеф Лоусън. Александър Янев не взе участие в двубоя.

За Спартак Плевен Николай Стоянов завърши с 19 точки и 3 борби, Цветомир Чернокожев се отчете с 15 точки и 4 борби, а Родни Първис добави 13 точки и 3 борби. Талиб Занна не бе в състава на гостите, а в игра не влезе Станимир Маринов.

Носителят на Купата на България за 2024 година Черноморец и шампионът от миналия сезон Балкан се противопоставят в първи мач от втората полуфинална двойка утре (8 май) в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА