Last news in Fakti

10 Май, 2024 20:45 1 320 5

VIP билет от 2 млн. долара за мача Тайсън - Пол

  • майк тайсън-
  • завръщане-
  • мач-
  • бой-
  • бокс-
  • долара-
  • вип-
  • билет-
  • джейк пол

Завръщането на Майк Тайсън на боксовия ринг ще е срещу Джейк Пол това лято

 VIP билет от 2 млн. долара за мача Тайсън - Пол    - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Завръщането на Майк Тайсън на боксовия ринг, за да се бие с Джейк Пол това лято, вече води до скок на цените на билетите и силен интерес от страна на залагащите, съобщи CNBC.


Двубоят на 20 юли, който ще се проведе на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас и ще бъде предаван глобално в Netflix, се очаква да бъде най-големият залог на боксов мач за годината, пише Мanager.bg.

Феновете вече се редят на опашка за билети, за да видят бившия шампион в тежка категория Тайсън, който по това време ще бъде на 58, да се изправи срещу 27-годишния влиятелен човек в социалните мрежи, превърнал се в боксьор Пол.

Битката, която ще бъде санкционирана като професионална ще бъде от 8 рунда, състоящи се от две минути всеки. За последно Тайсън се би в демонстративен мач през 2020 г., но последният му професионален мач се проведе през 2005 г.

Събитието ще включва и световната шампионка в лека категория Кейти Тейлър срещу пионерката по бокс и шампионката в категория "перо" Аманда Серано. Двете по-рано постигнаха първото разпродадено състезание по бокс за жени в Madison Square Garden.

Most Valuable Promotions, компанията, която популяризира събитието, каза, че повече от 121 000 фенове са се регистрирали за предварителен достъп за мача Тайсън-Пол. Билетите влизат в продажба официално следващия четвъртък. „Това е събитие, което се случва веднъж в живота и буквално докосва шест поколения“, каза Накиса Бидариан, съосновател на MVP. Бидариан каза още, че 35 000 души са посочили, че искат да седнат на пода на залата, а над 10 000 са заявили, че искат ВИП места.

Most Valuable Promotions също има уникална оферта за двубоя — VIP пакет от $2 милиона. Промоциятае ще включва две места до ринга, които никога не са били предлагани досега в бокса. Пакетът ще включва и четири седалки на първия ред за събитието, четири седалки на втория ред, снимка в съблекалнята преди двубоя с Пол и Тайсън, ръкавици, подписани от двамата бойци и две нощувки в луксозен мезонет в хотела където ще останат бойците.

„Опитваме се да върнем осведомеността и експозицията към бокса по гигантски начин. Това не е било така от много, много години“, каза Бидариан.
За тези, които не могат да отделят 2 милиона долара, сайтове за вторичен пазар като Gametime пуснаха цените на билетите за събитието. В момента най-евтините билети се предлагат за $357 всеки, а местата до ринга се продават за $8,067 всеки.

Хазартният интерес към битката също се е увеличил. BetMGM вече приема залози за двубоя. Коефициентите показват Джейк Пол като настоящ фаворит (-145), но 70% от парите са заложени на Тайсън.

Това е тип мега битка, която ще привлече множество демографски групи: поддръжници на Тайсън, мразещи Джейк Пол и обикновени спортни фенове,” каза Алекс Рела, старши търговец в BetMGM. „Напълно очаквам това да бъде най-залаганият боксов мач за годината.“

Финансовите условия на боксовия мач и това, което Netflix ще получи от него не са обявени. Netflix ще направи двубоя достъпен за всички абонати безплатно, тъй като стрийминг гигантът продължава да навлиза в спорта. Очаква се Тайсън и Пол да бъдат "осемцифрени", каза Бидариан. „Надяваме се това да стане най-гледаното стрийминг събитие в спорта в САЩ“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9999

    14 0 Отговор
    Ша си го пусна на запис с лютеничка.....на който му са дават 2 милиона долара - жив и здрав....
  • 2 Каквооо

    2 4 Отговор
    Каква е тая глупост. Тайсън сигурно е привършил парите и ще се бие с някаква интернет звезда. От ударите по главата, Тайсън беше полудял и изглежда не се е оправил. На 58 години не вярвам да бие които и да е 20 годишен младок, стига да е трениран поне 1 година.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Спец

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Каквооо":

    Силата си отива последна. Един оът да го закачи младока и е дотам. Тайсън се бие от 13 годишен. А Пол замахва като селски пияница. И на 100 години ше обърше пода с него.
  • 4 Хахайа

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Каквооо":

    Тренирай една година и ходи бии Тайсън
  • 5 Това

    1 0 Отговор
    Е шоу ,целящо да обере парите на балъците! Името на Тайсън продава! Тоя Джейк Пол се бие ,като охраната на Билла. Тайсън е доста възрастен за истински боксови мачове. Сещам се ква пародия беше мача му с Рой Джоунс ,преди 3-4 години.