Last news in Fakti

25 Април, 2024 15:47 4 542 5

Skoda представи суперкола с над 1000 конски сили

  • skoda-
  • vision gt-
  • gran turismo

Vision Gran Turismo за момента е концепт

Skoda представи суперкола с над 1000 конски сили - 1

Skoda представи най-новия си проект - концепта Vision Gran Turismo, разработена специално за Gran Turismo 7 и вдъхновена от емблематичния 1957 1100 OHC Spider. Този едноместен спортен автомобил съчетава елементи от класическия състезателен автомобил с характерния за Skoda дизайнерски език Modern Solid.

Предлаган в два различни цвята - Explorer и Heritage, Vision Gran Turismo отдава почит на богатото състезателно наследство на Skoda. Вариантът Explorer е с матово зелено покритие, напомнящо концепцията Vision 7S, докато изданието Heritage напомня за 130 RS, който доминира на рали Монте Карло през 1977 г.

В кокпита водачите се радват на спортна седалка, оборудвана с шестточкови предпазни колани, футуристичен волан от въглеродни влакна и километраж с кристали. Цифровото арматурно табло изпълнява функцията на огледало за обратно виждане, а предупредителните светлини за близост до автомобила повишават безопасността, като предупреждават водачите за намиращи се наблизо автомобили.

Макар че спецификациите може да са измислени, концепцията Vision Gran Turismo може да се похвали с четири електромотора с комбинирана мощност от 1073 к.с., захранвани от литиево-йонна батерия с капацитет 87 кВтч.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потребител

    3 0 Отговор
    Колата е част от проекта Vision Gran Turismo,в който производители създават концептуални модели в колаборация с Polyphony Digital. Интересно е да се видят и другите машини от проекта, примерно тези на VW, Mercedes, Peugeot,Nissan, Porsche,Ferrari, Lamborghini и много други. Лично играя Gran Turismo 7 и определено съм впечатлен от нивото на детайл. Играта определено е създадена от и за авто любители

    Коментиран от #3

  • 2 също като шкода

    1 0 Отговор
    и аз като малък много си мечтаех за ракета ама на остана си мечта…
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БАЙО

    1 0 Отговор
    И кат даде на късо,гледай ти що е то пламък
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.