Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Април, 2024 17:10 5 203 235

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сащ-
  • ракети-
  • володимир зеленски

По-голямата част от тези средства ще бъдат изразходвани за артилерийски снаряди, от които Киев сега изпитва краен недостиг, както и за противовъздушна отбрана

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Конгресът на САЩ одобри безпрецедентно голяма финансова помощ за Украйна. Ще помогне ли тя на Киев да спечели войната? Какви промени могат да се очакват по фронтовете? ДВ потърси мнението на военни наблюдатели.

Новият американски пакет с помощи за Украйна в размер на 61 милиарда долара е „безпрецедентен по своя обем“, смята военният наблюдател Майк Мартин от Кралския колеж в Лондон. Помощта надхвърля общия размер на американската помощ за Украйна, предоставена до началото на 2024 година: "И досега в тази война сме използвали термина „гейм чейнджър“, без от това да е произлизало нещо съществено. Но сега мисля, че това е точно такава повратна точка“, казва той за ДВ.

Артилерийски снаряди и засилване на украинската ПВО

Британският експерт предполага, че "по-голямата част от тези средства ще бъдат изразходвани за артилерийски снаряди, от които Украйна сега изпитва краен недостиг, както и за противовъздушна отбрана (ПВО)“. Неговата колежка от Кралския колеж Марина Мирон също смята, че значителна част от средствата ще бъдат използвани за засилване на противовъздушната отбрана, и по-специално на системите „Пейтриът“. Освен това – на фона на поредната мобилизация в Украйна – ще трябват пари за обучението на военните, за заплати, оборудване и т.н. Другата част от средствата ще отидат за закупуването на боеприпаси, и по-специално на артилерийски снаряди, добавя Мирон.

На друга важна задача обръща внимание германският полковник от запаса Волфганг Рихтер: нужно е безопасно транспортиране на тези боеприпаси до фронта. "Украйна сама трябва да организира тези вътрешните доставки", казва той и добавя, че става дума за много дълги логистични маршрути - до 1000 километра по релсов път и шосета, които Русия най-вероятно ще се опита да атакува. Затова на преден план излиза защитата на логистичните маршрути за снабдяване, казва о.з. полковникът от Бундесвера.

Неговият колега - о.з. полковник Ралф Тиле - посочва, че вероятно ще мине поне седмица преди американската помощ да стигне до Украйна. Той очаква Русия да продължи да нанася целенасочени удари по украинската критична инфраструктура. Тиле описва сегашната ситуация на фронта като „много опасна“.

Анализаторите от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната също предупредиха в последния си преглед от 21 април, че руските военни вероятно ще засилят настъпателните операции и въздушните удари през следващите няколко седмици.

Ще си върнат ли украинците инициативата?

Основно поради недостиг на боеприпаси украинската армия загуби инициативата на бойното поле през октомври миналата година, а заради пропуски в противовъздушната отбрана украинските градове започнаха да понасят по-големи щети от руските въздушни атаки. Сега, с новата американска помощ, украинците вече няма да са принудени да пестят боеприпаси за артилерията, както през последните няколко месеца, казва британският експерт Майк Мартин. Освен това обещаните по-рано на Украйна изтребители F-16 също са "на път", което би трябвало драстично да промени ситуацията в небето, смята той и изразява своята увереност, че украинците ще успеят да спрат настъплението на руснаците.

Друг сериозен фактор, който експертите изтъкват, е включването на ракети с далечен обсег на действие ATACMS в пакета от помощи на САЩ. Украинската армия за първи път използва тези ракети с обсег на действие 160 км през октомври 2023 г. Сега Украйна може да получи това свръхмощно оръжие в по-големи количества и с увеличен обсег на действие.

Помощта от САЩ – допинг за морала на украинците

Всичко това – артилерийските боеприпаси, самолетите F-16, ракетите с далечен обсег и подсилването на украинската ПВО – може да направи така, че руската авиация да загуби превъзходството си и в небето, смята директорът на базираната в Киев „Нова мрежа за геополитически изследвания“ Михайло Самус. "Това ще бъде нова ера, нов етап в тази война", казва той за ДВ. Самус не изключва дори украинците да предприемат и нова контраофанзива.

И на още един ефект от одобрената американска помощ обръщат внимание военните наблюдатели: "Това ще се отрази на морала и бойния дух на украинците, особено на онези от тях, които са се опитвали да избегнат мобилизацията", казва Марина Мирон. Много от тях са се опасявали, че - като са лишени от ресурси - няма да могат да се противопоставят на руснаците. Новата помощ може да разсее това тяхно опасение и да убеди скептиците да се присъединят към армията, добавя тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Американец

    14 157 Отговор
    Да ще спечели!

    Хохиихих рашия ке се разпадне и нашите фирми ще я превземат. Яко поръчки, комисионни хохохох да живей демокрацията! 🇺🇲🇮🇱🏳️‍🌈

    Коментиран от #182

  • 2 Гост

    156 21 Отговор
    Разбира се, всеки момент Юкрайна ще победи най-голямата военна сила на планетата съществувала някога. Бенбенски е стъпил с единия си ботуш над Москва.

    Коментиран от #30, #37, #49

  • 3 сащ бачкат за Русия

    162 19 Отговор
    Ще спелечели Русия.Понеже материяла с анти руска насоченост намалява и останалите в украинска област са с руско самосъзнание.

    Коментиран от #217

  • 4 ГЕРБЕР

    21 173 Отговор
    БАЙДЪН И АНГЛО-САКСИТЕ ТРЯБВА ДА НАКАЖАТ КРЕМЪЛСКОТО ЖУЖЕ

    Коментиран от #43, #50

  • 5 Дедо ви...

    152 12 Отговор
    Ще, ще....?!?!? Тя войната ще свърши докато дойде ред окрайнинците да спечелят
  • 6 Време е

    20 147 Отговор
    Засипете руската пустош със снаряди!!!

    Коментиран от #34

  • 7 Трудно ще

    17 102 Отговор
    е , да не кажем невъзможно! По простата причина , че живата сила на рашките е неограничена! А и не струва нищо човешкия живот в тази част на света!

    Коментиран от #42, #195

  • 8 Също

    132 4 Отговор
    Финансовата помощ ще помогне и на американската оръжейна промишленост с поръчки.
  • 9 Юююююю

    128 8 Отговор
    US декан на университет: Русия не може да бъде победена! (видео)
    23.04.2024 10:03
    Деканът на университета Къртин Джо Сиракуза: Опасявам се, че 61 милиарда долара няма да променят ситуацията в Украйна. Вижте, Украйна ще загуби тази война.
    Тази страна започна като държава с население от 44 милиона човека. 10 милиона човека заминаха за различни страни, за да купонясват.
    И, знаете ли, в Русия има 149 милиона човека в единадесет часови зони. Те просто никога няма да могат да ги победят по този начин."

    Коментиран от #25, #29

  • 10 Хахаха Не!

    152 5 Отговор
    Все едно вие Факти да станете водеща безпристрастна медия! Невъзможно!Така и със Зеленият потник!
  • 11 ЩЕ СПЕЧЕЛИ......

    97 3 Отговор
    ВЧЕРА КАЗАХА ЧЕ ФИРАТА ИМ Е 500 000 , МОЖЕ ДА "СПЕЧЕЛИ".......ОЩЕ ТОЛКО...........
  • 12 касата

    16 128 Отговор
    Важното е, че Путин е вече бита карта, както и Копейкин, Плюнчо и палячовците от Възраждане!

    Коментиран от #96

  • 13 пиночет

    14 109 Отговор
    Кремълските палячовци са пътници!
  • 14 Американец

    11 109 Отговор
    След победата на окраине и разпада на рашия, на всяко кръстовище ще има МакДоналдс.Рушнаците ще карат само форд ф-150 и говорят по айфон. Вестингхаус ще купи Росатом.

    ППДБ победа!

    Коментиран от #63

  • 15 Глупав въпрос

    128 14 Отговор
    Всеки що годе нормален мислещ човек знае, че Русия ще победи.
  • 16 Време е!

    120 9 Отговор
    В момента Русия води военни действия с Украйна, ЕС,НАТО и др подлоги на САЩ!

    Коментиран от #22, #27

  • 17 Адекватен

    9 88 Отговор
    Копейките нека започнат троленето и форумната пом.я срещу нато и ес сега , те друго не могат.
  • 18 Швейк

    8 57 Отговор
    Идва денят за разплата !
  • 19 Кремълския сатрап

    7 91 Отговор
    Ша види бая зор.....войната са прехвърля и на негова територия......лошо за него, много лошо

    Коментиран от #69

  • 20 Уса

    78 6 Отговор
    Слушайте американския народ а той казва..НЕ

    Коментиран от #31

  • 21 Дон Корлеоне

    10 101 Отговор
    Руснаците са миризливи смотаняци и палячовци!

    Коментиран от #87, #216, #218

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Естествено Русия ще победи

    102 12 Отговор
    Русия играе меко. Ако беше искала до сега щеше да направи Газа. Затова обявинСВО, а не война
  • 24 Категорично

    48 6 Отговор
    НЕ! и НЕ!
  • 25 Кво ли казва

    8 24 Отговор

    До коментар #9 от "Юююююю":

    Байдън по въпроса.....

    Коментиран от #33

  • 26 Хлопа му

    52 2 Отговор

    До коментар #22 от "Лее се руска кръв, не натовска":

    Горкото, колко много му е закърняло мозъчето малко!!!
  • 27 Дон Корлеоне

    12 63 Отговор

    До коментар #16 от "Време е!":

    Всеки, който напада друга държава, трябва да бъде наритан много здраво!

    Коментиран от #41

  • 28 Глупав въпрос

    9 72 Отговор
    Всеки знае, че Русия няма шанс.
  • 29 Глупости

    11 62 Отговор

    До коментар #9 от "Юююююю":

    На никой не му е притрябвала Русия.

    Коментиран от #36, #224

  • 30 Али

    7 50 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Беленски не го знам, но Джужи жужи и пърха с крилца и крачета.Да
    внимава да го ненапръскат с FLY-TOX

    Коментиран от #74

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 пиночет

    5 56 Отговор
    Вярно ли е, че Путин е педофил?

    Коментиран от #71, #95

  • 33 Байдрън 😂🤣

    59 1 Отговор

    До коментар #25 от "Кво ли казва":

    Каза ,че канибалите изяли чичо му. Пак се изцепи. Гледай го тоз палячо, образ безподобен.🤣😂
  • 34 Те толкова немоят да произведат

    60 4 Отговор

    До коментар #6 от "Време е":

    съвкупно СрАЩ и скапаните им пудели в НАТО балона пълен с газ от дупката на селски кенеф.
  • 35 шмекер

    8 68 Отговор
    Няма как престъпния режим в Кремъл да победи, Запада е много повече тохнологично развит. Видяхме колко е силна непобедимата армия на КаПутин. Не може да превземе Украина при положение, че украинците имат недостиг на муниции .

    Коментиран от #86

  • 36 Глупости

    44 3 Отговор

    До коментар #29 от "Глупости":

    Не говори от името на всички. Ти си ник0й
  • 37 Историк

    8 55 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Хитлер губи войната-печели германският народ.Сталин с чужда помощ печели войната-руснаците губят.Ссср се разпадна, Германия се обедини.

    Коментиран от #44

  • 38 гост

    55 3 Отговор
    ...оръжията са си оръжия ,ама някой трябва да ги насочва,или както се казва в оня виц ,,нема хора Баце
  • 39 ханс

    65 7 Отговор
    Смехории! Самите фащ ги е страх от руската армия , някакви си укри щели да спечелят!

    Коментиран от #45

  • 40 Дали Украйна ще спечели не знам

    9 57 Отговор
    Но знам, че с тази помощ десетки хиляди руснаци ще се върнат в родината си с "груз 200" и тройно повече с "груз 300".

    Коментиран от #94

  • 41 Сократ

    69 6 Отговор

    До коментар #27 от "Дон Корлеоне":

    Друго си е, когато сащ напада държави на другия край на света. Примери бол. Но такива, като теб подобни неща не те интересуват. Важното е, че плюеш Русия. Що не плюеш по сащ и цялата сбирщина на нато-то?

    Коментиран от #53, #66

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Смех в блатото

    32 1 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Как сме лицемерен дядка,рипа ли стария пън?

    Коментиран от #163

  • 45 генерал Колев

    8 26 Отговор

    До коментар #39 от "ханс":

    на тази некадърна сбирщина армия,ли му казваш?

    Коментиран от #109

  • 46 КАРНОБАТМАН

    11 56 Отговор
    Войната продължава. До края на пролетта инерцията на руските агресори ще бъде спряна, след което започва движение в обратна посока. Последната половин година, заради политически боричкания, Западът на практика помогна на руските агресори, като остави украинците без боеприпаси. Това създаде илюзията за някаква засилваща се руска офанзива. Но неочакваната за нашите руслямисти промяна в нагласите на републиканците и на самият Тръмп им подейства, като студен душ. САЩ започнаха да се събуждат и тяхната военна икономика , ще смаже прегряващата и търкаляща се към неизбежен крах , фалирала кочина русия.

    Коментиран от #57, #62

  • 47 Да питам кво става

    54 3 Отговор
    Аз мислех че Украйна ще спечели че и знаме си взех, нали РФ беха слаби кво стана. Мислех че и натовски войски ще й помогнат... ЗАЩО НАТО НЕ ПОМАГА АДЕКВАТНО???? КЪДЕ Е БРОНИРАНАТА ТАХНИКА КОЯТО ПРАТИХМЕ, НАЛИ РАЗМАЗВАХА РУСКАТА.. какво стана бе лъжци такива нищо адекватно нищо не струвате точно как викаха русофилите..

    Коментиран от #164

  • 48 Путин

    6 21 Отговор
    Топки мариновани
  • 49 "най-голямата военна сила на планетата"

    6 47 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Яде дърво две години и половина в Украйна.

    Коментиран от #55

  • 50 Полюциите ти

    33 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРБЕР":

    както и розовите ти мечти са несбъдваеми,а това което пишеш е фантастика.
  • 51 Герасимов

    48 3 Отговор
    Летищата от които ще излитат и кацат Ф 16 стават наши законни цели независимо на коя държава член на НАТО са.

    Коментиран от #56

  • 52 Преди 24.02.2022

    7 38 Отговор
    Си мислехме, че Русия е сила.Поне така ни лъжеха.

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Уса

    38 2 Отговор

    До коментар #31 от "Оса":

    Само превеждам,какво казва американският народ а той казва..НЕ
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Никой не напада НАТО.

    8 38 Отговор

    До коментар #51 от "Герасимов":

    Освен ако не иска да умре бързо!

    Коментиран от #64

  • 57 Да питам кво става

    27 0 Отговор

    До коментар #46 от "КАРНОБАТМАН":

    и аз така като теб бей братле.. в минало време обаче
  • 58 Аз съм веган

    24 5 Отговор

    До коментар #52 от "Преди 24.02.2022":

    Кой ли го интересува кво си мислиш.
  • 59 Изплюй

    16 2 Отговор
    полюциитеначернилките че се удави
  • 60 Ден

    22 2 Отговор
    Това в раздел вицове ли е ?
  • 61 Дельо хайдутин

    3 30 Отговор

    До коментар #53 от "Баба Вуна":

    Три години меся питките и вися на Дунав.Кьорав ватн!k не видях.Даалдисах от толкова месене

    Коментиран от #65, #68

  • 62 Варненец

    25 2 Отговор

    До коментар #46 от "КАРНОБАТМАН":

    Къв ман си бе ,те в Карнобат са само аги?
  • 63 Да не стане обаче

    30 6 Отговор

    До коментар #14 от "Американец":

    в СрАЩ биг мака да се продава за 1,10 рубли,а колата 0,10 копеек. А Нангллия да е новата Атлантида и бреговете на Крим да се мият от Атлантика.

    Коментиран от #76

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Камелия

    15 2 Отговор

    До коментар #61 от "Дельо хайдутин":

    Меси дядовия и безтова за друго не става.
  • 66 Дон Корлеоне

    5 43 Отговор

    До коментар #41 от "Сократ":

    САЩ винаги са помагали на държавите, да се освободят от оковите на диктаторите, който мачкат собствения си народ!

    Коментиран от #122

  • 67 УдоМача

    27 0 Отговор
    Ще спечели... В шестък!!
  • 68 Даалдиса

    23 0 Отговор

    До коментар #61 от "Дельо хайдутин":

    В негърскителайна на козяк
  • 69 Тъй се пъна и рива

    27 2 Отговор

    До коментар #19 от "Кремълския сатрап":

    и миналата година по същото време с великият контранаступ,превърнал се във велик но отступ,който продължава с бързи темпове.

    Коментиран от #72

  • 70 и откъде снаряди?!?

    19 1 Отговор
    Кой има капацитета да произведе толкова?!?
  • 71 Дон Корлеоне

    14 2 Отговор

    До коментар #32 от "пиночет":

    Бащати е,ман дръсса ли те още и на стари години?

    Коментиран от #101

  • 72 Вижда, ли се

    1 17 Отговор

    До коментар #69 от "Тъй се пъна и рива":

    Киев на хоризонта?

    Коментиран от #111, #126

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Сабри

    5 1 Отговор

    До коментар #30 от "Али":

    Сусссс бе гьоттт верен,отур сикиме бак Истанбул.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #63 от "Да не стане обаче":

    Дано! Много много се надявам точно това да се случи! Защото на нас българите не ни остава време. Държавата няма да съществува след 2030!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Някой

    27 2 Отговор
    Затуткват крайният резултат. Реално ще има повече жертви. Но крайният резултат трудно ще се промени. Освен като отношение. Ако веднага бяха обявили капитулация, щеше да си има Украйна. Сега вече това не е сигурно.
  • 85 Сметах, сметах

    3 19 Отговор

    До коментар #75 от "Лее се предимно кръвта на":

    Вече трябваше да е паднал Вашингтон.

    Коментиран от #102, #133

  • 86 Мноу си зле и още се

    17 0 Отговор

    До коментар #35 от "шмекер":

    радваш на ла й--но в лъскав целуфан.
  • 87 Баро

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дон Корлеоне":

    Къв дон си бе бъхльо мирррzлифф,даже предното стъкло на колата няма да ти дам да ми измиеш.

    Коментиран от #90

  • 88 Копеѝкин

    4 13 Отговор
    Рублата дали ще скочи?

    Коментиран от #118, #124

  • 89 касата

    24 0 Отговор

    До коментар #79 от "Дайте им 300 Ф-35 и":

    Засега хохохолите получават един голям среден Пръст.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Да питам кво става

    22 0 Отговор

    До коментар #79 от "Дайте им 300 Ф-35 и":

    Да братле и аз така бех като теб ама НАТО май нещо ни излъгаха що не пратиха войски?? Аз мислех че така ще направят ЩО НЕ ЗАЩИТИХА УКРАЙНА КАКТО ТРЯБВАШЕ???? И КЪДЕ Е ВОЕННАТА ТЕХНИКА КОЯТО ПРАТИХМЕ???? НАЛИ РАЗМАЗВАШЕ РУСКИТЕ МАШИНИ, КВО СТАНА???? Писнало ми е от лъжци...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 О,чуден

    26 1 Отговор
    Така като гледам нещо се превъзбудиха умнокрасивите?! Първо, парите остават за ВПК на САЩ и тепърва започва производството. Някакви 10 милиарда ще стигнат до Украйна за заплати и каски, половината ще ги откраднат и колко ракети по половин милион ще останат? И като им пратят снаряди с какво ще ги стрелят след като цевите им са с изтичащ ресурс? И най-важното - хората , откъде ще вземат хора за да сменят тези биещи се вече две години на фронта?
  • 94 Черните чували потекоха

    21 0 Отговор

    До коментар #40 от "Дали Украйна ще спечели не знам":

    като конвейр ма към Париж,а земята след Киев е завзета от гробища с километри дълги и продължават да се разпростират.Накрая братята руснаци ще могилясат всички укри докато стигнат до полската граница.
  • 95 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    18 0 Отговор

    До коментар #32 от "пиночет":

    С тоя акъл на третокласник, може да го питаш..и опиташ.
  • 96 Счупена латерна

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "касата":

    си ти.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Дълго_Име

    26 0 Отговор
    На този хубав въпрос на DW има един нашенски много точен отговор - НА КУКУВО ЛЯТО !!!! Така, че този "анализ" на хибридното вестниче е напълно излишен - дрън-дрън!
  • 99 Баро

    16 0 Отговор

    До коментар #90 от "Дон Корлеоне":

    Такъв опъвач си,че Халл Катта ти е станала като червена роза 🏵️.
  • 100 Така Така

    15 2 Отговор
    Никога, та ако ше и кинорги вместо украинци да пуснат
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Атина Палада

    27 3 Отговор

    До коментар #85 от "Сметах, сметах":

    Ха, че у Вашингтон освен дългове, друго няма:)))) На кой му е изпотрябвал Вашингтон? Никой не иска к.лошари.. .

    Коментиран от #113, #117, #125

  • 103 ,,,,,

    3 32 Отговор
    Кремълските кралици излязоха толкова глуупави,че успяха да раздразнят американците.Ако имаха малко акъл можеше и да им се размине.Сега ще ги спукат от бой.

    Коментиран от #112, #130, #143

  • 104 Минаващ

    27 2 Отговор
    Русите бавно и методично размазаха нацистите - факт , ще , ще , бла , бла и беганье към полската граница …
  • 105 Бе, как няма да спечели, те

    15 2 Отговор
    превзеха вече Курск и Белгород, освободиха Крим и разрушиха керченския мост и всичко това както казаха при контранаступа.
  • 106 Тунгус от Сибир

    16 1 Отговор

    До коментар #80 от "Дон Корлеоне":

    Скоро си при мен и си разпран
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Некадърна ли,смачка цялото

    20 3 Отговор

    До коментар #45 от "генерал Колев":

    скапано НАТО и Г ей ЕС с дадени 240 милиарда помощ на укропитеците,а сега си мислите че с тези 60 от които укро питеците ще получат 10-15 ще спечелят.мисли реално не пожелателно.

    Коментиран от #115

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Вижда се

    20 0 Отговор

    До коментар #72 от "Вижда, ли се":

    В състава на РФ.
  • 112 Ха ха ха

    24 0 Отговор

    До коментар #103 от ",,,,,":

    Като във Виетнам,Корея или Афганистан?
  • 113 Лисицата

    3 10 Отговор

    До коментар #102 от "Атина Палада":

    Киселото грозде.
  • 114 Лиже те

    12 1 Отговор

    До коментар #110 от "Путин":

    Бидона
  • 115 касата

    3 23 Отговор

    До коментар #109 от "Некадърна ли,смачка цялото":

    Всички знаят, че джендърите и обратните са в Кремъл!

    Коментиран от #120, #121

  • 116 ехаа

    12 0 Отговор

    До коментар #92 от "Гробаря":

    Мда,от толкова мозък, за това всичките гробари в Бг. са предимно сигани

    Коментиран от #131

  • 117 Миро Тигъра

    17 1 Отговор

    До коментар #102 от "Атина Палада":

    Вече в коментари няколко пъти срещам американци които казват ,че нямат нищо напротив руснаците да нюкват Уашингтън.Совите не са това което бяха.
  • 118 Атина Палада

    8 7 Отговор

    До коментар #88 от "Копеѝкин":

    За радост на либерастите в Русия ли? Ами няма вече радост за тях...
  • 119 От де да им

    13 2 Отговор

    До коментар #79 от "Дайте им 300 Ф-35 и":

    дадат,кат те нямат толкоз бре фантазьор.

    Коментиран от #138

  • 120 артишок

    19 0 Отговор

    До коментар #115 от "касата":

    Брей, касата която ти е паднала на главата като малък, ши е била бая тежка.
  • 121 бебето

    0 6 Отговор

    До коментар #115 от "касата":

    бензина приготвиха,ли?

    Коментиран от #197

  • 122 За да ги поробят

    12 0 Отговор

    До коментар #66 от "Дон Корлеоне":

    и изсмучат като бълха куче.
  • 123 Да питам кво става

    21 0 Отговор
    Аз вервах говорехте ни че НАТО ще помогне на Украйна че ще размаже РФ. Какво стана с бронираната техника която пратихме?????? Що Украйна не напредва що ни говорихте че НАТО ще победи?????? Ние седим и ви верваме тук... ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!!!!!!! АЗ ДАЖЕ И УКРАИНСКО ЗНАМЕ ВЗИМАМ...
  • 124 Нема!

    0 10 Отговор

    До коментар #88 от "Копеѝкин":

    Една рубла нема и 2 стинки.

    Коментиран от #128

  • 125 Амазонска ябълка

    3 14 Отговор

    До коментар #102 от "Атина Палада":

    Явно не знаеш икономическата реалност надявай се да фалират непоправимо все някога ЩЕ стане и сесесере така се надяваха ама...🤩🎈💥🍌🌐🗽
  • 126 Там вече бяхме

    15 0 Отговор

    До коментар #72 от "Вижда, ли се":

    и скоро пак ще си го върнем,а вие Крим вижда те ли го,че нещо километрите ви се увеличават ежедневно посока Киев.
  • 127 ННН

    2 21 Отговор
    Дупе да им е яко на братушките!
  • 128 Атина Палада

    16 1 Отговор

    До коментар #124 от "Нема!":

    Абе и юана е някви стотинки... :))))
  • 129 Нема да го

    21 1 Отговор

    До коментар #80 от "Дон Корлеоне":

    доживееш тва да се случи,защото при най-малкия опит и планетата изчезва. Не слушате Путин кво ви казна и леете простотии. Свят без Русия няма да съществува.Мисли върху тези думи и разсъждавай ако имаш с кво де.
  • 130 Да питам кво става

    13 0 Отговор

    До коментар #103 от ",,,,,":

    И аз бех като теб в минало време обаче само дето отстъпваме...
  • 131 Гробаря

    0 13 Отговор

    До коментар #116 от "ехаа":

    И копейки копаме.На промоция.Ама по-плитко.

    Коментиран от #141

  • 132 Ванчо

    19 1 Отговор
    Укрите ще победят с краварската подкрепа събота срещу петък
  • 133 Ами може при

    18 0 Отговор

    До коментар #85 от "Сметах, сметах":

    такава намеса може и тва да се случи но от него ще стърчи само факела на статуята,че той ша е подводен град,а Нанглия ще е новата Атлантида,брикета Сунак го гледах как гледа като индийски павиан и така се и блещеше кат му показваха неакво английско некадърно бронирона джилезо.

    Коментиран от #139

  • 134 Това е безспорен

    1 6 Отговор

    До коментар #97 от "Фактите Говорят!!!":

    Факт.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Смех в блатото

    24 0 Отговор
    Ще спечели 00крайна от трите пръста най дългия.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Вчера гедам видео.

    0 15 Отговор

    До коментар #133 от "Ами може при":

    Руски танк Т 72 със заварени и хванати с рапидки поцинковани ламарини.

    Коментиран от #149

  • 140 С парите и военната

    20 1 Отговор

    До коментар #97 от "Фактите Говорят!!!":

    техника на целия ЕС и скапаното НАТО воюват ук пите ците,дори нашата военна техника замина там и нямаме дори да покажем за парада на 06.05.

    Коментиран от #161

  • 141 Ами

    7 2 Отговор

    До коментар #131 от "Гробаря":

    Закопай се сам Гофф ньооо.
  • 142 Ксаниба

    19 0 Отговор
    А 10 години дотук, от кого са получавали пари и оръжия!?! Пак от фащ, и защо не са спечелили!?!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 ПРИ ТАЗИ КОРУПЦИЯ В УКРАЙНА

    17 1 Отговор
    ЕДВА ЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

    Коментиран от #158

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Баш си е прав човека!

    2 13 Отговор

    До коментар #137 от "Атина Палада":

    Може да те боли за матушката ти имомчетата ѝ,обаче ВСУ буквално ги разчч.екват.От интернет не можеш да скриеш нищо.
  • 147 Да питам кво става

    14 1 Отговор

    До коментар #135 от "НЕ НАМ ДАЛИ ШЕ ПОБЕДИ":

    И аз като теб мислех в минало време обаче.. А КЪДЕ Е НАТОВСКАТА ВОЕННА ТЕХНИКА КОЯТО ПРАТИХМЕ ЗА ДА ПОБЕДИ РФ????? ДЕМОКРАЦИЯТА В УКРАЙНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ЗАЩИТЕНА А НАТО НИЩИЧКО НЕ НАПРАВИ!!!!! ПИСНА МИ ОТ ЛЪЖЦИ
  • 148 Ще спечели

    14 1 Отговор
    само още жертви и разрушения и още мъки за народа!
  • 149 Атина Палада

    20 2 Отговор

    До коментар #139 от "Вчера гедам видео.":

    Ами срещу френския легион с какъв танк да излязат? Като двама овчари в Коиловци и без танк с ламарини ги смазаха френските легионери. :))) Сега аеропланите от Полша излитат за Франция с легионерите гушнали букети те.

    Коментиран от #152, #153

  • 150 Тракиец

    9 3 Отговор

    До коментар #145 от "БАКО":

    Нашите деди за три дни превзеха непревземаемият уж Одрин.

    Коментиран от #160

  • 151 Реалист

    13 4 Отговор
    Когато "безпристрастните" Факти станат най- посещавания сайт в цяла Европа, тогава е сигурно че Украйна ще успее да задържи поне част от територията си .

    Коментиран от #194

  • 152 Аспарух

    2 5 Отговор

    До коментар #149 от "Атина Палада":

    А помниш,ли кога минахме Онгъла?
  • 153 От плевенско съм

    2 7 Отговор

    До коментар #149 от "Атина Палада":

    Въобще не си запозната със случая в Коиловци.И никакви овчари не е имало там.

    Коментиран от #155

  • 154 Атина Палада

    9 2 Отговор

    До коментар #145 от "БАКО":

    Зависи от целта... Ако целта ми е друга, мога да се лигава и да си играя на война и пет години..

    Коментиран от #162, #168

  • 155 Атина Палада

    10 1 Отговор

    До коментар #153 от "От плевенско съм":

    Е добре де, двама братя..
  • 156 МИТ

    9 5 Отговор
    Хахха, Украйна губи вече 3 години срещу най голямата ядрена държава, плюс най могъщите съюзи като БРИКС, ШОС, Ориента, Юга , ОНД, ЕВразия , и всички останали извън малкия и задлъжнял Запад, и с един .транш от 90 млрд примерно за няколоко месеца побеждава по военен път над 700 000 руска групировка, а бе някой на Запад все още сънува фантастични истории
  • 157 Иван

    18 3 Отговор
    Руснаците имат ядрени оръжия - и това ли ще купят украинците - ядрени оръжия.

    Ще им треснат някоя бомба - и кой откъде е.

    Нека да видими - но това е агресия на Запада от самото начало.
  • 158 ВЕЕЕЕЕРНОООО?

    2 17 Отговор

    До коментар #144 от "ПРИ ТАЗИ КОРУПЦИЯ В УКРАЙНА":

    Снощи е арестуван за корупция зам.военнят министър.Тоест заместникът на Шойгу.ТТърсят се виновници за ПРОВАЛА.В Раша се нарича ЧИСТКА.по сталински.
  • 159 Антон

    12 2 Отговор
    Дядо ми имаше една приказка"всичко може да стане на този свят, само на кьосето не може да поникне брада"
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Атина Палада

    10 1 Отговор

    До коментар #140 от "С парите и военната":

    Ама натовска България ще прави парада с натовска военна техника на 06.05.?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Историк

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Смех в блатото":

    Рипа рипааа, искаш ли да се убедиш?
  • 164 Какво става ли?

    2 19 Отговор

    До коментар #47 от "Да питам кво става":

    Руснаците издумкаха огромният си арсенал останал от СССР, същото направиха с белоруските оръжия, помощта на Кимчо-водородния, Шахидите на аятоласите и за 10г. превзеха 18% от Украйна. Западът наистина се оплете в политически интриги и не помогна достатъчно и навреме на Украйна. Сега украинците казват - ако това което ни дадоха за 3 години ни го бяха дали накуп първите месеци на войната щяхме да ги победим(да ги изгоним от нашите граници от 1991г). Сега тия 61млрд. са наистина голяма помощ, дано и ЕС даде още толкова.

    Коментиран от #166

  • 165 С така наречената "помощ"

    14 1 Отговор
    На останалите живи украинци не им остава нищо друго. Освен да си сменят гражданството за да не връщат поколенията след тях тази "помощ"

    Коментиран от #167

  • 166 Да питам кво става

    11 0 Отговор

    До коментар #164 от "Какво става ли?":

    И аз бех като теб. На мен ми писна да вярвам на лъжци уж както казваш и ти руснаците издумкали всичко от ссср. ЗАЩО тогава РФ напредва??? А аз даже украинско знаме купувам.... просто ни излъгаха НАГЛО и нищо не беше защитено в Украйна... уж демокрация уж онова АМА НИЩО НЕ НАПРАВИХА ЗА УКРАЙНА УЖ РУСКИТЕ МАШИНИ ГОРЯХА А КАВО СТАНА?????

    Коментиран от #171, #175

  • 167 Тия $61млрд. не са

    8 0 Отговор

    До коментар #165 от "С така наречената "помощ"":

    особено голяма сума. Малка и Бедна България има БВП от $100млрд.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Мишел

    19 0 Отговор
    Колко неядрени държави са спечелили война срещу ядрена държава и са взели територии от нея?
    Само олигофрени могат да повярват, че това може да стане.
    Оказа се , че има народ, който повярва в тази възможност и си унищожи държавата.
  • 170 С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна?

    1 12 Отговор
    С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната?
    НЕ Е ЦЕЛ ТОВА НА САЩ. ЦЕЛТА Е ПЪЛНО ИЗТОЩТЕНИЕ НА ВАТЕНКИТЕ ВЪВ ВОЙНАТА С УКРАЙНА, ПОВИШАВАНЕ НА ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ НА КИТАЙ И САНКЦИИ, КОИТО ЩЕ УДАРЯТ ПРОИЗВОДСТВОТО И ИЗНОСА НА КИТАЙСКИ СТОКИ, КОЕТО ЩЕ РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ИКОНОМИКАТА ИМ. ПОЛОЖЕНИЕТО И НА ВАТЕНКИТЕ И НА КИТАЙЦИТЕ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ДВЕТЕ ГЛАДНИ МИШКИ В ЗАТВОРЕН СЪД. НАКРАЯ ПО СИЛНАТА ЩЕ ИЗЯДЕ ПО СЛАБАТА. ОБЩАТА ИМ ГРАНИЦА ЩЕ ПОМОГНЕ ЗА ТОВА. И ТОВА НЯМА ДА Е ПЪРВИЯТ ИМ СБЛЪСЪК В ОБЩАТА ИМ ИСТОРИЯ. ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО ВЪРХУ ТЕЗИ ОГРОМНИ ТЕРИТОРИИ. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПОЯВЯТ ПО МОДЕРНИ И ПО ВЪЗПРИЕМЧИВИ ЦИВИЛИЗАЦИОННО СТРАНИ ПО ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ.

    Коментиран от #209

  • 171 За какво напредване говориш

    5 15 Отговор

    До коментар #166 от "Да питам кво става":

    За 10 години окупираха 17,5% от Украйна като Крим взеха без една жертва, а ЛНР и ДНР ги окупираха паравоенните сили на Игор Гиркин(Стрелков) още преди войната, за което беше "награден" с 4г. затвор. За 2г. и 2 месеца са окупирали част от Запорожка и част от Херсонска области, а от Киев, Харков и западно от Днепър и Херсон бяха прогонени. Воюваха за Северодонецк и Лисичанск, Соледар, Бахмут, Авдеевка и ги превзеха наистина с огромни жертви и какво сега?. От Северодонецк и Лисичанск са на 20км от фронтовата линия, Соледар е на 5км., а Бахмут на 2км. за година настъпление. Сега за 10г. превзеха Авдеевка на 8км. от центъра на Донецк.

    Коментиран от #174, #177

  • 172 россиян..

    13 1 Отговор

    До коментар #168 от "БАКО":

    През миналата седмица джугачь зелен откри поредните гробища край кiев,що старите утеснеха и гробарите се оплаквать че цел месець са метали по 2-3 ма бандери у трапо.
  • 173 ДОСТ

    13 1 Отговор
    АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО. РУСНАЦИТЕ ЩЕ ГИ РАЗБИЯТ. ДАВАМ 1000 % ГАРАНЦИЯ. НЕПОБЕДИМА РУСКА АРМИЯ ЕЙ. НЕ СИ ПРАВЕТЕ ШЕГИЧКИ. СРЕЩУ ПУТИН ИЗЛИЗАЙТЕ С ПАМПЕРСИ.
  • 174 Да питам кво става

    11 0 Отговор

    До коментар #171 от "За какво напредване говориш":

    Братле от Украйна не виждаш ли че лека по лека нищо не остава?? РФ напредва то се вижда методично и както си искат.. Не знам НАТО какви ги вършат и що не влязат в Украйна ЗАЩО??? Страшно много украйнци загинаха. Не виждаш ли че РФ на всичко издържа... толкова много техника дадохме и накрая ВСУ не достига русия... КЪДЕ СА ВОЕННИТЕ МАШИНИ КОИТО ПРАТИХМЕ????? НАЛИ УНИЩОЖАВАХА РУСКИТЕ БОКЛУЦИ?????? Тва е.. лично за мен организацията НАТО се провали престани да им верваш... руснаците квоти искат си правят така може да продължи и повече години ако искат. Съжалявам че закупих украйнското знаме.... писна ми просто уж демокрация уж победители уж РФ ще клекне...

    Коментиран от #178, #190

  • 175 Един юнак

    1 13 Отговор

    До коментар #166 от "Да питам кво става":

    за 4 месеца стигна от Полша до Москва, това е напредване. При битката за Москва с голям зор отблъскват немците въпреки току що дошлите по ленд-лиза английски танкове и 40 свежи сибирски дивизии. Никой руснак не уточнява как така Сталин ги пази в резерв при тази тежка ситуация. Отговорът е много прост. Тия 40 дивизии са пазени за война с Япония, но след обявяването на война от САЩ на Япония тя вижда, че не може да воюва с англичаните в Сингапур, американците в Тихи Океан и заедно с това с руснаците. Това оттегляне на японските войски е забелязано и спасява Москва.
  • 176 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    16 0 Отговор
    Украйна НЕ МОЖЕ да спечели войната!
    С тези пари тя само отлага капитулацията си за малко по-късно...
  • 177 россиян..

    16 2 Отговор

    До коментар #171 от "За какво напредване говориш":

    Забрави че след ден-два вова щe превърти часовниците в часовяр по московское времени,и прочети статята за зелен бандерь-че му трябвать пресни млади укрофашаги за новите гробищни паркове в кiев и лiвов.
  • 178 Ето това е помощ и то

    1 11 Отговор

    До коментар #174 от "Да питам кво става":

    само от САЩ. до края на септември 1945 г. СССР получил само от САЩ:
    Самолети – 14 795; Радарни установки – 2 626; Танкове – 7 056; Джипове – 51 503; Камиони – 375 883; Мотоциклети – 35 170; Трактори – 8 071; Оръдия – 8 218; Картечници – 131 633; Взривни вещества – 345 633 тона; Строително оборудване - на стойност 10 910 000 $; Железопътни вагони – 11 155; Локомотиви - 1981; Товарни кораби - 90; Кораби за борба с подводници - 140; Торпедни катери – 197; Фрегати – 28; Подводници – 105; Корабни двигатели – 7 784; Продоволствия ( консерви ) – 4 478 000 тона; Машиностроително оборудване – на стойност 1 078 965 000 $; Стомана – 2,3 милиона тона ( това количество стомана е достатъчно за изработването на 70 000 танка Т-34 ); Цветни метали – 802 000 тона; Нефтопродукти – 2 670 000 тона; Химически вещества – 842 000 тона; Памучно-хартиени изделия – 106 893 000 кв. ярда. Кожи – 49 860 тона; Автомобилни шини(джанти) – 3 786 000; Полеви телефони – 245 000 ( телефони всичко - 423 000 ); Армейски ботуши – 15 417 000 чифта; войнишки копчета с петолъчка - 257 723 498 бройки. СССР получил от ленд-лиза 622,1 хиляди тона железопътни релси ( 56 % от собственото си производство ) 1900 локомотива ( 2,4 пъти повече, отколкото СССР е произвел през годините на войната ) и 11075 вагона ( повече от 10,2 пъти ). Именно ленд-лиза станал основата на цялата логистика на Червената Армия. Направи сравнение с това което са дали досега.

    Коментиран от #187, #193

  • 179 Р.К.И.

    1 22 Отговор
    Победата на Украйна ще бъде победа на суверенитета; победа на международния правов ред; победа на справедливостта. Тези ценности нямат цена! НЯМАМЕ ПРАВО ДА ЗАГУБИМ УКРАЙНА!

    Коментиран от #183

  • 180 Хахаха

    13 0 Отговор
    Ще спечели Украйна войната когато на баба и поникнат зъби:)))))

    Коментиран от #188

  • 181 Коментар

    16 0 Отговор
    Бълнуванията на западните сатанисти са нереални.
    Това са мишки "анализатори" които се използват за рекламна пропаганда.
    Нито един от тях не е помирисвал барут и никога не е виждал даже едно от оръжията с които се водят военните действия.
    Не разбират от тактика,камо ли от оперативно изкуство,а да не говорим за стратегия.
    С една дума гьобелсова нацистки-сатанистка пропаганда на западните мало$$умници.
  • 182 Смотльо,

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Американец":

    Ще спечели Украйна войната когато на теб ти поникне мозък.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Атина Палада

    16 1 Отговор

    До коментар #168 от "БАКО":

    Че има жертви и от двете страни, така е. Обаче от руска не са толкова, които си написал ти...
    Но за защита на страната си, не може да не се дадат и жертви..
    Ти може ли да ми кажеш, защо след Авдеевка т. н. Украинска армия през галоп бягаш към Киев, а руснаците не ги последваха..Нямаха никаква съпротива, но си седят в Донбас и не мърдат от там.. Защо? Руснаците чакат ли някой в Донбас?
    Другото, което е странно в тази война... Русия има възможността да срине Украйна за ден, но не го прави... Защо?
    Ако Русия беше сринала Украйна на 24.02.2022г с конвенциални оръжия., дали щеше да се развихри такава глобална инфлация? Дали големите европейски данъкоплатци, щяха да напуснат Европа и да преместят Производствата си в Китай? Дали Германия щеше да изпадне от първото място в Европа като първа икономика и това място да се заеме от Русия? Дали ЕС щеше да затъне с трилион? Дали (според думите на Урсула) на година от ЕС изтичали по 300 млрд към САЩ.. Дали военните складове на страните от Нато щяха да се изпразнят и останат само паяжините там? И още много "дали" има, но и това е достатъчно...
  • 185 Войната ще спечели

    9 0 Отговор
    Или Русия или съединените щати
    Украйна няма думата
  • 186 Зейфод Бийблброкс

    9 1 Отговор
    "Финансирането, част от по-голям допълнителен пакет от $95 милиарда за Украйна, Израел и Тайван, разпределя $20 милиарда за попълване на запасите на Министерството на отбраната след предишни кръгове на помощ за Украйна, около $14 милиарда за Украйна за закупуване на оръжия от юридически лица в САЩ, $15 милиарда подкрепа включително разузнавателни услуги и военно обучение и $8 милиарда пряка бюджетна подкрепа за украинското правителство. Тази сума, макар и огромна в абсолютен смисъл, бледнее в сравнение с помощта от $113 милиарда за Украйна, одобрена от Конгреса през 2022 г. по време на войната, когато балансът на силите беше много по-благоприятен за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от сега."

    Нещо такова като разбор на $$$ пише в responsiblestatecraft, докато цитираните в статията ДойчеВеле пишат:

    "Новият американски пакет с помощи за Украйна в размер на 61 милиарда долара е „безпрецедентен по своя обем“, смята военният наблюдател Майк Мартин....Помощта надхвърля общия размер на американската помощ за Украйна, предоставена до началото на 2024....И досега в тази война сме използвали термина „гейм чейнджър“, без от това да е произлизало нещо съществено. Но сега мисля, че това е точно такава повратна точка" и т.н.
    Нека всеки си смята и преценя.
  • 187 Р.К.И.

    0 12 Отговор

    До коментар #178 от "Ето това е помощ и то":

    Винаги се пропуска нещо важно - лекарствата. И изобщо медицинските консумативи. При война, на фронта без антибиотик умират 90% (!) от ранените! Съмнявам се в онези години великата изобщо да е имала производство на антибиотици. Всичките им генерали ранявани и разболявани, са спасявани с американски лекарства. / Апропо, днес яростната шовинистична върхушка в Кремъл с какви лекарства се лекува? /

    Коментиран от #191

  • 188 На баба ти

    0 11 Отговор

    До коментар #180 от "Хахаха":

    зъби няма да поникнат, но ако имаш пари можеш за седмица да ѝ купиш и да рупа ряпа, реклами в НЕТА колкото искаш. Та и с Украйна, като ѝ купят добри и достатъчно оръжия.
  • 189 Джамбaза

    14 0 Отговор
    Украйна ще спечели тази война!
    Ама друг път.
  • 190 Атина Палада

    8 1 Отговор

    До коментар #174 от "Да питам кво става":

    Накрая ние колективните ще клекнем пред Украйна и Русия!
  • 191 Не случайно

    0 9 Отговор

    До коментар #187 от "Р.К.И.":

    Жертвите в СССР през ВСВ са 27млн., а немските 9,5млн., при условие, че немците са воювали не само с руснаците.

    Коментиран от #198

  • 192 Преподобна Стойна

    0 15 Отговор
    "Русия ще тръгне да гази света, но накрая ще бъде прегазена." Това е едно от последните предсказания, които прави голямата българска пророчица Преподобна Стойна през 30-те години на миналия век, малко преди смъртта си.
    "Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е ръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят", предрича считаната за българска светица.
    "България и Русия са като душа и тяло. Големо е тялото, а душата е малка, но без нея плътта е само леш, смрад и тъмнина за ума. България е душата. Щото от тук са тръгнали към Русия и вяра, и книга, и патриарх. Все Богови работи сме ѝ пратили. Ама тялото е неразумно. Неуко е то, завалията. Сляпа сила: днес я гледаш – сака да те прегърне, утре я гледаш – сака да те яде. Тъй става, щом тялото не почита душата си, а някогаш дори не я признава за жива"
  • 193 Мишел

    11 0 Отговор

    До коментар #178 от "Ето това е помощ и то":

    Лендлизът от САЩ към СССР е едва 4% от произведените от СССР през войната материали,горива,оръжия и боеприпаси. Англия получава 4 пъти повече.
    Досега САЩ дават на Украйна над 120 милиарда долара лендлиза, и още 50 държави от ЕС, Г7 и др. още толкова. За Украйна това означава увеличение на военния бюджет от 3.2% от държавния за 2021 на 52% през 2023г..
    Независимо,че Украйна получават актива огромни помощи, тя няма никакви шансове не сома да спечели войната, но и да оцелее.

    Коментиран от #199

  • 194 демек

    5 0 Отговор

    До коментар #151 от "Реалист":

    никога😆
  • 195 Зависи

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Трудно ще":

    Чий живот. Твоят наистина нищо не струва, кат те слушам(чета)...
  • 196 С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна?

    0 13 Отговор
    С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната?
    РАНО Е ДА СЕ ПРЕДВИДИ, НО ГРУЗ 200 ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ПРИ ВАТЕНКИТЕ. А СКРАБ НА РУСКИ ТАРАЛЯСНИЦИ ЩЕ ИМА МНОГО. И ФЪРЧИЛА ЩЕ ПАДАТ БЕЗРАЗБОРНО И НОВИ РУСКИ ПОДВОДНИ ГРОБИЩА ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ. ХАМАС И ЗАИГРАВАНЕТО (ПОДКОКОРОСВАНЕТО) С ИРАН ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ СКЪПО НА АЛКОХОЛИЦИТЕ. ЗА ДА ДАДАТ ПОМОЩТА, АМЕРИКАНЦИТЕ СА СИ НАПРАВИЛИ ОЩЕ ПО ТОЧНА СМЕТКА. ПУТИН ЗА СЕДЕМ МЕСЕЦА БЕЗДЕЙСТВИЕ НА САЩ, ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Е ПРЕД БЕРЛИН. ДА, АМА НЕ....
  • 197 касата

    6 4 Отговор

    До коментар #121 от "бебето":

    Путин е приготвил вече тубата с бензин!

    Коментиран от #205

  • 198 Р.К.И.

    0 7 Отговор

    До коментар #191 от "Не случайно":

    Съотношението е 6 : 16. При положение ,че Германия губи войната и в заключителната фаза само отстъпва. И при положенние, че си имат работа с диваци, които не признават човешкия живот. / Във Финландсака война съотношението е .... 10 : 1 /
  • 199 Това го пише в

    1 10 Отговор

    До коментар #193 от "Мишел":

    съветските ученици(за 4%). Погледни това което съм писал по-внимателно. Самолети - 14 794, танкове - 7056, (от ОК и Канада още 4292 и 1188 танкове), Камиони - над 375 000 и т.н. Прочети по-надолу за икономическата помощ, храни 10 000 000 000 консерви по 0,5кг. телешко месо(4 478 000 тона). За една 5мил. армия по 2000 консерви на войник! Американската икономика е много силна, тепърва загрява и сега е против РФ.

    Коментиран от #203, #204, #211

  • 200 ДЪНДИ

    9 1 Отговор
    о да ще спечелят когато цъфнат налъмите в Лозенец в градската баня.... ако ще еврейчето да застане на челна стойка пред бай дън
  • 201 анонимин

    11 1 Отговор
    Ще спечели-локум на клечка!За РАША локума,за глупавите окраинци-КЛЕЧКАТА!!!
  • 202 Соломон Тицин

    7 1 Отговор
    Ще спечели комисионите на посредниците.Иначе си е ,,Предизвестената смърт.и бел чаршаф.
  • 203 Тити

    5 0 Отговор

    До коментар #199 от "Това го пише в":

    Абе Царр Вулл не щастен,гледай колко велики американски анализатори казаха ,че това което се е случило 40 години в Сащ когато японците са събудили спящия гигант ,няма никакъв шанс отново да се случи.
  • 204 ТАГАРЕВ

    11 1 Отговор

    До коментар #199 от "Това го пише в":

    И ПАК САМОЛЕТИТЕ СА 1/4 ОТ РУСКИТЕ А ТАНКОВЕТЕ СА 1/5 АКО ТОВА Е ВЯРНО А ТОВА С ХРАНАТА ГРАНИЧИ С НАУЧНАТА ФАНТАСТИКА СИГУРНО СИ ХРАНЯТ И ПРАСЕТАТА? ПОСЛЕ УКРАЙНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ГОТОВА ЗА ТАКАВА ВОЙНА И НЯМАТ БАЗИ ДОРИ ДА ГИ РЕДЯТ ЕДИН ВЪРХУ ДРУГ САМОЛЕТИТЕ И ТАНКОВЕТЕ ,НИТО КАДРИ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ ФАКТ!!! НАЛИ ИМ ДОСТАВИХА И П В О ,НО СА НУЖНИ И ВИСОКО КВАЛИФИЦИРАНИ ОФИЦЕРИ ДА ГИ ПОЛЗВАТ/НЕ СЕ ВРЪТКАТ С МАНИВЕЛТА ЗА ТОВА РЕВАТ ЗА ПРОСТИ СНАРЯДИ КАЛИБРИ МАДЕИН ВАРШАВСКИ ДОГОВОР Е НЯМА....
  • 205 Ризата

    7 2 Отговор

    До коментар #197 от "касата":

    Путин е приготвил тубата за Шибб Льовци като теб,да пробва с вас вътрешно горене.
  • 206 Сенатор Линдси Граам

    10 0 Отговор
    “ Войната в Укр е най добрата инвестиция на САЩ до сега “
    И наистина от 61 млрд само 14.8 отиват за оръжия . Останалите за попълване
    на боеприпаси в Сащ , операции на Сащ в района , нали не участваха ? пенсии и заплати .

    Следващият транш зависи от Тръмп , а той обича други да плащат сметките .
    Тоест Европа , т.е ние
  • 207 С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна?

    1 10 Отговор
    С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната?
    БАНДАТА НА ДЖУДЖЕТАТА ОТ РФ, БЕШЕ ПОРЪЧАЛА ФАНФАРИТЕ, НО УВИ ЗА ВТОРИ ПЪТ, НЯКОЙ ИМ ВЗИМА КЕБАПЧЕТО ОТ УСТАТА. ЗА ТРИ ДНИ ПАРАД В КИЕВ, ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ТАНКОВЕТЕ В ПОРТУГАЛСКИЯ АТЛАНТИК - МЕЧТИТЕ НА БОТКСОВАТА БАНДА. РЕЛНОСТТА - ТРИ ГОДИНИ В БЛАТАТА НА ДОНБАС С ЦЕНАТА НА 400 000 ЖЕРТВИ И НЕИЗВЕСТЕН БРОЙ РАНЕНИ И ОСАКАТЕНИ ДО ГРОБ ВОЙНИЦИ И ЗАТВОРНИЦИ. ВЗЕЛИТЕ СЕ НА СЕРИОЗНО ДЖУДЖЕТА, ЯКО КЪРТЯТ КОЧИНАТА И НЯМА ДА СТИХНАТ, ДОКАТО НЕ Я СЪБОРЯТ...

    Коментиран от #212

  • 208 ТаГаврев

    6 1 Отговор
    закупи БТРи от които публично каза че Българската армия има остра нужда .
    Но не останаха в България . Никой не търси сметка от бившият укр консултант .
    Що така ?
  • 209 Възприемчиви

    4 0 Отговор

    До коментар #170 от "С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна?":

    цивилизационно страни ? Газа , Ирак , Сирия , Йемен , взривяването на иранското посолство
    и ненамесата в геноцидите в Руанда и Судан . Много циливилизовани явления .
  • 210 Koй е спечелил такава война?

    11 1 Отговор
    Ще се затрият съвсем. Дават им пари за да пазаруват от тях на тройни цени, а другото се краде от бюрократи и мафиоти. Лошо племе са укрите!
  • 211 Мишел

    5 1 Отговор

    До коментар #199 от "Това го пише в":

    Данните за тези 4% са от подробната справка в официалните междудържавни документи, по които е изплатена лендлизата, сравнени с документите за икономиката на СССР в държавния архив за същите години. Тези данни са общоприети и не се оспорват от никого.
    Като пример ще дам само, че СССР са произвели през годините на войната 62 212 броя само танк Т34, плюс още 14 345 тежки танка. По лендлиза са получили под 10% от танковете. Самолетите по лендлиза са под 12%.
    Всичко това го пише и в български източници.
    СССР са единствената държава, изплатила с над 1250 тона злато цялата договорена сума по лендлизата.
  • 212 Мишел

    12 0 Отговор

    До коментар #207 от "С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна?":

    Ще спечели ли Украйна?
    Единственото , което ще спечели Украйна, е славата на най тъпия народ в света, унищожил себе си и държавата си във война в защита чужди интересите, без шансове за някаква победа.

    Коментиран от #219

  • 213 Руси от Русе

    2 0 Отговор
    Ами , поживьом - увидим
  • 214 граф Монте Кристо

    10 0 Отговор
    Подобни разсъждения предизвикват недоумение,как си въобразяват с мижавата си помощ да спрат руската армия,която е готова да срази и цялото нато.Закъсняха с помощта за тяхно съжаление,руснаците вече направиха пробив,засега тактически,но ако се възползват и вкарат повече танкове на оперативен простор и сбогом незалежная.Как всу ще спре разпадането на фронта,сега е момента, а те чакат доставки от фащ и мобилизирани необучени войници,хванати по улиците.Никакви доброволци няма и не може да има,въпреки всички призиви,всичко живо се крие и бяга зад граница.Украйна--никакъв шанс това лято.
  • 215 дядо поп

    5 0 Отговор
    Тези експерти наистина ли са загубеняци , или само се правят на такива.
  • 216 дядо поп

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дон Корлеоне":

    Минал си край Дон Корлеоне , и то на бегом!
  • 217 катран

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "сащ бачкат за Русия":

    туй за пръв път чета таково нещо...сега като има вече американската помощ ще се редят опашки за украинската армия, дори от европа ще хукнат стотици хиляди украински младежи, за да умрат за американската демокрация..Очаквайте продължение..дори нашите русофоби вече се строят и са в румъния...дай боже..истински пейтриоти..
  • 218 Луд

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дон Корлеоне":

    Дон Курлизоне
  • 219 Маймун

    2 0 Отговор

    До коментар #212 от "Мишел":

    Ти си за прокурор
  • 220 Р.К.И.

    0 7 Отговор
    Всякакво оржие е важно, но смятам че въздушната подкрепа ще има драматични за руснаците последици.
  • 221 Спечели не спечели

    6 0 Отговор
    украинците, които останат в тази държава ще плащат заем-наема докато им се изпрошнат сандалите!
  • 222 Абе не знам да спечели

    8 0 Отговор
    Ама отива към последния 0краинец... ще привършва окончателно с пушечното месо...
    В Укрия ша останат само фльорци за разплод и желязо за вторични суровини!!!
  • 223 Акрайна

    3 0 Отговор
    ще спечели бариера към черно море и още толкова мъгла в гората колкото донетск и луганск
  • 224 Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Глупости":

    Да не визираж осрайна.
  • 225 ОПЕРАТОР НА ХИДРАВЛИЧЕН ЧУК

    1 1 Отговор
    То не бяха танкове ,то не бяха други оръжия ,то не бяха пари ,та едни ракети ли ще уплашат Русия .Те са подготвени на всичкои това е измама дето казват ,че Русия получава оръжие от други страни .Представете си само 800 хил северно корейци са на разположение на Путин плюс 100 хил ,които са преминали на. страната на Русия след анексирането ,за да си запазят родните места .
  • 226 ГРЕШНО ЗАГЛАВИЕ!!!!!.

    4 0 Отговор
    ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ САЩ ВОЙНАТА ??????ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ВЪПРОС!!!!УК ПОМАГА С ЖИВА СИЛА И ТЕРЕН, ОСТАНАЛИТЕ ПУДЕЛИ С ТОНОВЕ ОРЪЖИЕ , САТЕЛИТНИ НАВИГОЦИИ И СТОТИЦИ МИЛЯРДИ.
  • 227 миме

    1 0 Отговор
    как трябва да се разбира тоя въпрос.какво означава осрайна да спечели.какво да спечели купата на съветската армия ли...
  • 228 Свобода за Украйна

    1 0 Отговор
    Затвор за русия
  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: