Last news in Fakti

26 Април, 2024 08:47 1 747 13

Среща на високо ниво в Пекин: В отношенията ни със САЩ се засилват негативните фактори

  • китай-
  • сащ-
  • тайван-
  • ван и-
  • си дзинпин-
  • антъни блинкън

Според американски медии Антъни Блинкън е заявил, че в някои области е постигнат напредък за преодоляване на различията между двете страни

Среща на високо ниво в Пекин: В отношенията ни със САЩ се засилват негативните фактори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Пекин предупреди за влошаване на отношенията със САЩ днес, в последния ден от посещението на държавния секретар на Антъни Блинкън в Китай, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Въпреки че двете страни отново разговарят помежду си, „негативните фактори“ в отношенията между САЩ и Китай са се увеличили, заяви главният китайски дипломат Ван И. Той посочи като една от причините „необоснованото потискане“ на правото на Китай да се развива.

Според него двете страни са изправени пред въпроса дали отношенията им ще се стабилизират или ще се плъзнат по низходяща плоскост.

Според американски медии Блинкън е заявил, че в някои области е постигнат напредък за преодоляване на различията между двете страни. Въпреки това той искал да изрази ясно и директно въпросите, по които Вашингтон има разногласия с Пекин.

По време на вчерашните разговори с партийния секретар на Шанхай Чън Цзинин Блинкън е обсъдил разногласията с Китай по отношение на нелоялните търговски практики, се казва в съобщенията на американската преса. По време на тридневното си посещение в Китай Блинкен се срещна и със студенти и представители на американския бизнес в Шанхай.

След година на пълно радиомълчание президентът на САЩ Джо Байдън и китайският му колега Си Дзинпин се срещнаха лично през ноември миналата година край Сан Франциско, за да стабилизират обтегнатите отношения. Оттогава насам обаче продължават да назряват нови спорове по политически и икономически въпроси, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    28 3 Отговор
    Ван И пак е скръцнал със зъби на Блинки млинки!
  • 2 кравите ще вият на умряло

    29 2 Отговор
    става все по-хубаво за терористите скоро ще ги наритат по всички фронтове които са запалили войни или военни действия…
  • 3 ФАКТИ

    5 28 Отговор
    Внимавайте, че сложат ли ви санкции и да няма къде да си продавате китайските боклуци ще го окъсате яко
  • 4 Както е тръгнало

    4 17 Отговор
    Ван И ще продава стоки не на Запада(Където са основните му пазари и големите пари) а на И Ван!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 лекуващ лекар

    31 2 Отговор
    Сатанинските Античовешки Щати в момента отвориха много фронтове и се мъчат да се измъкнат, разчекнати и неспособни са за водене на активни действия !!! Станаха за смях !
  • 7 Госあ

    23 2 Отговор
    западния рай основан на грабежи и експлоатация е на път да се превърне в ад. Дяволите не могат да носят повече маската на самаряни. А глупавите укри се натискат да влизат в него. Мислат си, че ще лежат и усвояват хахахаха защото руснаците от източните територии искаха просто да работят и да се развиват в сътрудничество с Русия.
  • 8 БАНко

    12 3 Отговор
    БАЙ ДЪНЧО , ИЗГОРЯ СЕЯЧ НА ВОЙНИ !!!
  • 9 Хазаринът

    12 3 Отговор
    отива на килимчето в Пекин.
  • 10 Блинкен

    19 1 Отговор
    Дядо ми е емигрирал в САЩ през 1905 г.от Руската империя, Киев.
    Ха ха ха
    Не е ли от Украйна?
  • 11 грух

    8 1 Отговор
    Силен шут под опашката на лудите крави, браво !
  • 12 Анджо

    1 9 Отговор
    Китай го закъса и е нормално да е така.
    Дадоха им технологии , а сега се репчат.
    Хората са казали , много убаво не е на убаво.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания