Last news in Fakti

2 Май, 2024 09:38 1 562 4

За първи път от осем години Ердоган се среща с лидера на най-голямата опозиционна партия в Турция

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • йозгюр йозел-
  • свят

Двамата лидери се очаква да обсъждат темата за нова конституция

За първи път от осем години Ердоган се среща с лидера на най-голямата опозиционна партия в Турция - 1
Снимка: БГНЕС

Първата от осем години насам среща на турския президент и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган с председателя на най-голямата опозиционна сила в страната Йозгюр Йозел ще се състои днес в Анкара в централата на ПСР, предаде турската частна телевизия НТВ.

Срещата между президента Ердоган и председателя на HPП Йозел ще започне в 16.00 ч., а основната точка в дневния ред на дългоочаквания разговор ще бъде работата по новата конституция.

Това ще бъде първата среща между председателите на двете най-големи политически сили в страната от 2016 г.

Процесът, който ще събере президента Ердоган и Йозел, започна с телефонен разговор, в който опозиционният лидер поздрави Ердоган по случай Курбан байрам. Двамата разговаряха за кратко по време на приема на 23 април, организиран по случай 104-годишнината от откриването на Великото национално събрание на Турция.

Основната точка в дневния ред на днешната среща, която ще се проведе в централата на ПСР, е новата конституция. Очаква се да бъде поставен също въпросът за увеличаване на източниците на приходи на местните власти, които са в затруднено положение заради задлъжнялост. Проектите на общините, които очакват одобрение от централното правителство, разходите за живот, пенсиите и учителските назначения ще бъдат други теми в дневния ред.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 4 Отговор
    Ще се примолва да не го окошарват, че строи дворец у Северен Кипър.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бъди по-благосклонен

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българските турци":

    Все пак робският комплекс се изкоренява трудно
  • 4 Цицерон

    5 0 Отговор
    Не де е срещал с предишния от 8 години ще рече от 2016 година.
    Значи от как е станал опита за преврат защо ли?
    Вероятно има право.
Новини по държави: