Last news in Fakti

4 Май, 2024 05:32 1 462 3

В Австрия разследват серия от атаки срещу последователи на сектата "Свидетели на Йехова"

  • австрия-
  • свидетели на йехова

В петък бе запален автомобила на член на религиозната секта

В Австрия разследват серия от атаки срещу последователи на сектата "Свидетели на Йехова" - 1
Снимка: YouTube

Австрийските служби за сигурност разследват серия от взривове, които вероятно са насочени към представители "Свидетели на Йехова", след като в петък бе запален автомобила на член на религиозната секта, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Очевидци на инцидента в град Премщетен, разположен в южната провинция Щирия, разказаха, че са чули звук, "наподобяващ експлозия". Както и при предходните подобни случаи няма ранени.

През август миналата година в два автомобила на "Свидетели на Йехова" в Щирия бяха взривени бомби, докато собствениците им присъстваха на молитвена среща. В края на март на входа на залата за събрания на религиозната общност в Щирия бе намерено и обезвредено функциониращо взривно устройство.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сциентоложка църква

    27 5 Отговор
    Тези секти, не са религиозни, а бизнес организации.
  • 2 ХАХАХА

    27 5 Отговор
    Добре ,че българите не са много религиозни, че тази секта така беше налазила България през 90 те години ум да ти зайде . Ходеха от врата на врата ,звъняха и само да им обърнеш малко внимание нямаше оттърване от тях.

    Коментиран от #3

  • 3 В България

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХА":

    от повече от 100г са навлезли други, по-опасни секти, като адвентистите например.
    Много от комунистическите ни лидери са били свързани с тази общост.
Новини по държави: