Last news in Fakti

4 Май, 2024 07:39 1 228 9

САЩ: Съвместното съществуване на Палестина и Израел е възможно

  • антъни блинкен-
  • сащ-
  • израел-
  • палестина

Трябва обаче да има гаранции за сигурността на еврейската държава, заяви държавният секретар Антъни Блинкен

САЩ: Съвместното съществуване на Палестина и Израел е възможно - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати смятат съвместното съществуване на Палестина и Израел за възможно, ако има гаранции за сигурността на еврейската държава. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви това в петък, говорейки на форум, организиран от Института Маккейн в Седона, Аризона.

„Вярвам, че решение за две държави е постижимо, но изисква решаване на палестинския въпрос. Вярвам, че е възможно да съществува палестинска държава, при условие че има задължителни гаранции за сигурност за Израел“, каза той.

Ръководителят на американското външнополитическо ведомство подчерта, че Вашингтон е „напълно ангажиран с необходимостта да гарантира сигурността на Израел“. „И аз съм убеден, че има начин да поставим Палестина на пътя към държавност по начин, който демонстрира, че това няма да е нещо, от което Израел трябва да се страхува“, добави Блинкен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    16 1 Отговор
    Доста лицемерно?
  • 2 Калпазанин

    11 1 Отговор
    Дявола носи prada, носи всичко и се нарича фащ
  • 3 да де

    12 1 Отговор
    останаха само около 5 000 000 палестинци да се довършат , ама за сащ и израел това не е проблем а радост
  • 4 Някой

    8 0 Отговор
    Палестина е регион, върху когото създават Израел. Там евреите преди били 10% някъде, но идват от други места. Но в общи линии евреите и тъй наречените палестинци са все близки араби и семити (езикова група и по северна и източна Африка).
  • 5 Смяна на демокрацията с тирания

    9 2 Отговор
    Да се настаниш в къщата на палестинците , не плащаш наем а искаш да им откраднеш къщата и да убиеш собствениците .Това как се нарича ? И Израел принуждава демократите и републиканците да гласуват закон , американците да не могат да критикуват Израел .Къде е свободата на словото или Израел се опитва да наложи тирански закони в най-свободната страна ?

    Коментиран от #8

  • 6 Рошко

    8 1 Отговор
    Няма исраел, има Палестина. Не е възможен свят без войни докато евреин печата долари имс исраел създадена от него ги а сова система която превръща хората в роби и ги избива безнаказано
  • 7 Ецуив

    4 2 Отговор
    планират нов израел на земите на украйна и българия
  • 8 Как се нарича ли?

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смяна на демокрацията с тирания":

    Под присъствието.
  • 9 Казуар

    0 1 Отговор
    Палестинска държава може да съществува, но без Хамас и ирански инструктори в нея.