Last news in Fakti

4 Юли, 2014 12:13 11 103 18

Американци избраха Топ 10 на евтините коли

  • класация-
  • kelley blue book

Експерти на щатския справочник Kelley Blue Book съставиха класация на най-добрите модели с цена под $18 000 (25 871 лева). Първо място в рейтинга печели Mazda3. Специалистите изтъкват дизайна, ходовите качества и оборудването на японския хечбек.



Актуалното поколение на Mazda3 получава прожекционен дисплей за пръв път в историята на модела. Под предния капак се монтира нов двигател от семейството SkyActiv-G с обем 1.5 литра и среден разход на гориво 5.9 литра.



На второ място в класацията се подрежда миналогодишният победител Hyundai Veloster. Кореецът с асиметрична конфигурация на вратите печели симпатиите на Kelley Blue Book с необичайната си външност, а базовата версия струва под $17 000.



На трето място сред най-добрите евтини автомобили в САЩ се класира друг корейски модел. Експертите на справочника отбелязват практичността на Kia Soul и новото оборудване след модернизацията от тази година (подгряване на волана, панорамен покрив и т.н.) при базова цена от $14 400.

Най-добрите коли до $18 000 според Kelley Blue Book

Модел Място Място през 2013 г. Цена в САЩ
Mazda3 1 6 $16 394-25 380
Hyundai Veloster 2 1 $17 449-22 952
Kia Soul 3 3 $14 393-20 030
Honda Civic Coupe 4 $16 950-24 355
Volkswagen Jetta 5 8 $15 783-25 476
FIAT 500 6 7 $15 748-20 869
Dodge Dart 7 5 $15 880-22 849
Ford Fiesta 8 $14 588-21 532
Chevrolet Sonic 9 $14 786-21 476
Nissan Versa (Note) 10 $13 675-16 024

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    5 6 Отговор
    На кой му пука какво харесват дебелог.зите и тъпи американци ?
  • 2 ivaylo mihaylov

    11 1 Отговор
    По-интересно е цените на тези автомобили сравнени с цените на същите коли у нас.
    Там Кия-та струва 20687 лв , а при нас 29 980лв при все, че американското базово оборудване при повечето производители е по-богато от европейското.
    Е с какво сме заслужили надценка от почти 50%?

    Коментиран от #4, #12

  • 3 Shmeker

    4 7 Отговор
    За България кои топ 10 на най-евтините? Дачия?
    Според мене най-добрата евтина кола е VW с малък TDI мотор - нисък разход, немско поведение на пътя и евтини части.

    Коментиран от #8, #16

  • 4 Румен Янев

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "ivaylo mihaylov":

    Отговора е прост - американците са консуматори / кърлежи / и си мислят че са богопомазани и целия свят се крепи на малоумието им !Всеки неуважаващ себе си политик ги четка /и при нас има един такъв/....Така че те - сбирщайн без история и ценности могат да си позволят неща за които ние само можем да мечтаем ! Но в света има равновесие и те просто ще го разберат !!!С плановете за целенасочено намаляване на населението в определени райони всичко ще се стовари на техния гръб !!!Не съм пророк но този РАН-ЪТ който е и при нас ще обърне посоката си към създателите му !!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Янев":

    Голяма параноя те гони май Как може да кажеш, че Американците са само консуматори? Та те са дали на света толкова много неща, най-умните и напредничави хора са от там. И преди отново да си ми се изтърсил с подобна глупост, само виж през какво пишеш - компютър с американска операционна система. Има толкова неща, които хората не зачитат в момента, но ако ги нямаше как щяхме да живеем не знам. Колкото класацията, много им дреме на тях че на нас не ни харесва.

    Коментиран от #6

  • 6 Румен Янев

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    За твое сведение господин Никой коренното население на любимите ти американци са индианци !!! Да - политиката им е такава че събраха цвета на света със прословутата им американска мечта ... Говориш за уиндоус а я се замисли за един наш сънародник - Джон Атанасов.....ако изобщо си чул за него !!!Та къде щяха да си сложат уиндоуса ако не беше той ??? И кое толкова според теб откриха в америка ??? Електричество ? Двигател с вътрешно горене ? Телефон ? Радио ? Телевизор? И още милиони неща които те не са ОТКРИЛИ !!! Е да - гейовете ...наркотиците...и още доста неща са си техен патент !!!Та моето не е параноя но твоето извини ме е късогледство !!! И компютъра на който съм е китайски .....

    Коментиран от #7

  • 7 Никой

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Янев":

    Аз говоря за хората от градовете,а това което показваш ти е расизъм. Индианци, не става въпрос за тях в момента. Един Джон Атанасов, които дори не е напълно българин. Ами ти за Стив Джобс чувал ли си? Бил Гейтс? Ако не бяха те и тяхната надпревара през 60-те, изобщо нямаше да имаме това, което имаме сега. Гледай "Пиратите от Силициевата долина" и ще разбереш. Знаеш ли коя е първата наистина масова и достъпна кола? Форд Т. Знаеш ли кой въвел за пръв път конвеирното производство? Хенри Форд. Има и много други, трябва само да потърсиш в Гугъл - американска търсачка и компания.
    Време е да стъпим на Земята и да не се мислим за толкова велики.

    Коментиран от #9

  • 8 Дошo

    0 7 Отговор

    До коментар #3 от "Shmeker":

    Ако искаш да дадеш още една торба пари за ремонти освен покупката СОЦваген е идеалния избор

    Коментиран от #17

  • 9 Румен Янев

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    За Бил ГЕЙтс - да но за Джобс не - роден е на 24 февруари 1955 г. в Сан Франциско, Калифорния. Той е незаконнороден син на Абдула Джандали (сириец по произход) и американката Джоан Симпсън...Та с две думи баща му е сириец !!! Не съм расист иначе !!!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Владислав Димитров

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Румен Янев":

    Ако Стив Джобс се беше родил и живял не в САЩ, а в Сирия, едва ли някой от нас щеше да е чувал за него .
  • 11 любител

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Румен Янев":

    Щом не може да проумееш, че в САЩ са събрани най-големите мозъци, значи единственото което можем да ти кажем е да живее Путин :)

    Коментиран от #13

  • 12 Владислав Димитров

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "ivaylo mihaylov":

    Да, но още по интересно ще бъде ако сравним заплатите, тяхните и нашите .
  • 13 Румен Янев

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "любител":

    Е това е истината - да живее Путин !!! Не съм русофил но истината е там !!!Скапаните американци освен кока кола с бръмбари в нея какво направиха ??? Тъпи и ограничени хора дето не могат да си сменят крушката в къщи !!!! Като им кажеш например Турция - те си мислят за пуйка !!!!Пълни нещастници са американците !!!Отгоре на всичко си убиват кумирите които ги прославят...Майкъл Джексън.....Уитни Хюстън....Елвис Престли ....ДА те просто убиват позитивното ! С тоя църния ептен се у.раха ама - това е началото на разпада !!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Никой

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Янев":

    "Бил ГЕЙтс" - Преди да говориш за другите, първо виж какви глупости си писал. Тоз цитат показва каква култура имаш и колко си ограничен. Говориш за човек, много по-умен от теб с много повече постигнати неща в живота. Освен кока кола, ти казах какво друго са измислили и нямам намерение да ги повтарям на човек, които заслепен от завист не иска да чуе нищо друго. Кажи тогава руснаците освен водка и нелепи пътни атастрофи какво са постигнали? Не знам кой е ограничен, но най-великите предприемачи, учени и бизнесмени са американци.
  • 15 Монго

    5 1 Отговор
    Да минем на коментари за колите, а?
  • 16 iiiiiii!!!!!!!!

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Shmeker":

    Можеш ли да ни обясниш какво е за теб немско поведение на пътя
  • 17 ярослав станчев

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Дошo":

    Не се ядосвай,Дошо.Остави ся Фолцфаген на мира.Нагласена е класацията.Хонда Сивик не трябва да е в тази листа.Мястото и е при С-клас,7-ма серия и А8,както се казва,при премиум марките.Ама те тъпи американците,ко да ги прайш,турили наравно с Дачия.Не ги е срам,нищо не разбират.

    Коментиран от #18

  • 18 триста итридесети

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ярослав станчев":

    Хами оня райбера къде се крие, нали само статистики са му в главата, ха му сега статистика, и лапето и то го няма, само гледат отстрани и се ослушват, .... мушмуроци