Last news in Fakti

11 Септември, 2004 11:47 1 679 1

Висша мода

  • mercedes-benz-
  • clk-
  • mercedes-benz clk giorgio armani

Джорджо Армани и Париж - при споменаването на тези две имена първата и най-спонтанна асоциация е за вечно отслабващи манекенки, търсещи слава и много, много дълбоки деколтета. В този случай обаче определено не става дума за това, а за една от “горещите” новости на Парижкия автомобилен салон, представляваща

ексклузивна версия

на модела CLK на Mercedes-Benz, стилистично оформена от италианския дизайнер. Всъщност още през есента на миналата година возилото триумфира пред публика, но под формата на шармантна студия. Сега обаче серийният автомобил е факт и определено ще се радва на засилен интерес от страна на посетителите на моторшоуто в галската столица. Засега се предвижда елегантното четириколесно да бъде произведено в ограничена серия от едва сто екземпляра.

Иначе концепцията на Армани при цветовете и използваните материали внушава ръчната изработка и високото качество, познати от скъпите аристократични возила от 60-те години на миналия век. Може би по тази причина Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani съчетава в себе си модерните тенденции с непреходни ретро-мотиви и съвсем закономерно висока доза елегантност.

Във вътрешността на автомобила място намират изцяло свежите идеи на италианския дизайнер, който прибягва до доста нетрадиционно съчетаване на кожа, текстил и различни матирани и хромирани детайли.

В значителна степен обаче е променено и познатото от серийния CLK външно излъчване. При Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani силуетът на четириколесното е обогатено с някой детайли, типични за AMG-модификациите. Типично в тази насока са издържани предната и задната част на автомобила, както и масивните дъги на калниците. Осемнадесетцоловите алуминиеви джанти също са заимствани от АMG-моделите.

За техническа основа на Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani служи добре познатият CLK 500, като за задвижването отговаря V-образен осемцилиндров двигател, чийто работен обем е пет литра. Осигуряваната от него мощност е 306 к.с., което гарантира на италиано-германския “манекен” изстрелване от 0 до 100 км/ч за доста прилично време. Повечето хора биха възприели 6.2 секунди като доста прилично постижение. Списъкът с

допълнителните екстри

е почти неизчерпаем. Срещу допълнително заплащане почти няма ограничение пред персоналните желания на всеки клиент. В интерес на истината обаче базовото оборудване при Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani е повече от задоволително. Спортистът разполага включително с климатроник със слънчеви сензори, навигационна система, стерео с десет колони, отопляеми седалки, парктроник, сензори за дъжд и темпомат.

Първият екземпляр от Mercedes-Benz CLK Giorgio Armani ще излезе от заводите в Щутгарт през пролетта на 2005 година, като първоначалната му цена ще бъде около 87 000 евро.

Станислав Гавазов
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chiker

    1 1 Отговор
    super kola 6te 6e da e po xubava ako be6e moq