Last news in Fakti

19 Януари, 2010 13:04 2 637 4

Видеотийзър на кросоувъра Mini

  • mini-
  • кросоувър-
  • beachcomber-
  • countryman

BMW разпространи интересен видеоклип на първия в историята на Mini кросоувър. Световният дебют на модела е предвиден за месец март тази година, по време на автомобилното изложение в Женева.

От видеото е трудно да се видят детайли от всъдеходчето, но за неговата окончателна визия може да се съди и от концепцията Beachcomber, която беше представена на автосалона в Детройт. Фактически това е почти сериен Countryman, но без врати.

Габаритната дължина на прототипа е 4 070 мм, а междуосието - 2 606 мм. Тези габарити надхвърлят със 135 и 59 мм съответно размерите на Clubman.

Серийният кросоувър на Mini ще се появи на европейските пазари през есента на тази година, като първоначално ще се произвежда само с предно предаване. Пълноприводнта система All4, разработена от BMW специално за компактни автомобили, ще се монтира на кросоувъра по-късно и ще бъде достъпна само като опция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯuR

    2 1 Отговор
    Нищо не се разбира от колата, но клипчето е супер яко. Еваларка!!!!!!!!!!
  • 2 Е.Р.А.

    3 0 Отговор
    това освен някаква изгъзица друго не може да бъда - нито е SUV, нито кола, ните е евтино, нито е маниашко, като далечния му английски братовчед. Тия шваби напъно развалиха класиката
  • 3 tech

    3 0 Отговор
    напълно съм съгласен с "E.P.A."
  • 4 kcaniba

    1 0 Отговор
    Напълно не съгласен с E.P.A. и tech