Last news in Fakti

19 Януари, 2010 14:19 13 016 8

Mitsubishi вади нов паркетен всъдеход

  • mitsubishi-
  • asx

През месец март в Женева Mitsubishi Motors ще покаже новия си компактен кросоувър. Названието му е ASX и всъщност представлява разновидност на модела RVR, но предназначен за Европа.

Петместният автомобил с повишена проходимост е построен на общата платформа от семейство Lancer и е снабден с 1.8-литров турбодизелов агрегат. Двигателят предава въртящия момент през шестстепенна механична скоростна кутия и разполага със т.нар. старт/стоп система. Екологичните норми на този мотор покриват изискванията за Евро5, а самият автомобил традиционно ще се предлага както само с предно предаване, така и със система 4х4.

Интересното е, че ASX не е наследник на Outlander, а се позиционира под него. Очаква се продажбите да стартират през пролетта на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sasho

    1 6 Отговор
    А бе какво да кажа, по-хубав е от аутлендъра, ама пак нещо му куца в дизайна. Погледнете например аутлендъра и ситроена, а ми ситроена е 100 пъти по-красив, нищо че не е джипка
  • 2 Разбирач

    1 0 Отговор
    Абе ти въобще разбираш ли от коли? Баси дървеният философ.Базата на Пежо и Ситроен е на Мицубиши.Кога ситроен и пежо са правили джипове освен през втората световна.
  • 3 ВАСИЛ МИНЧЕВ

    1 3 Отговор
    ХИЩНА ОТПРЕД СТРАСТНА ОТЗАД ТЕЗИ С МАЛКИТЕ ГЛАВИ ПАК ЩЕ ПОДЛУДЯТ ЕВРОПА
  • 4 mdaa

    1 2 Отговор
    В няколко форума го писах , ще си направя труда и сега.Ако някой като мен се е излъгал да купи Аутлендър ще знае. За тези които мислят , че Аутлендър е кола с висока проходимост , това изобщо не е така . Това е кола/не джип/ с много проблемна проходимост , за да не кажа пълен т...к ! А това което грее на снимката горе е втора серия на измамата .Който не ми вярва да пробва...
  • 5 Илиян

    4 0 Отговор
    Mdaa, като не можеш да караш офроуд бате, що си мислиш, че автомобила не е проходим? Имам го и мога да те уверя, че е супер проходим. Явно уменията ти куцат. Автомобила си е наред!
  • 6 KPAHK

    1 2 Отговор
    Проходим, проходим - колко да е проходим - колкото една жигула :-)
  • 7 ВАЛЕТО

    1 0 Отговор
    Проходимостта на автомобила е равна на тежестта на десния крак и кухината в главата.Колкота по-голяма толкова по-проходим.
  • 8 Georgi

    1 0 Отговор
    Фен съм отдавна на Мицубиши ... Ама Аутлендър и тоя по горе нямат нищо общо с високо проходими :) За равен черен път - да. За истински офроуд си има Pajero, Land Rover Disco, Toyota 4 Runner, Toyota Land Cruiser, Jeep Grand Cherokee (full time 4x4)... и то барнати тук там ... Тоя си е паркетник отвсякъде