Last news in Fakti

30 Април, 2015 15:13 6 061 24

Възроденият FIAT 124 ще бъде показан наесен

  • fiat-
  • 124-
  • франкфурт 2015-
  • лос анджелис 2015-
  • mazda-
  • mx-5

Дебютът на новото поколение на легендарния FIAT 124 Spider ще се състои през септември във Франкфурт или месец по-късно в Лос Анджелис, твърди американското издание Edmunds. Продажбите пък ще стартират още в началото на 2016 г.

Макар че ще бъде построен на шаси от Mazda MX-5, италианският кабриолет ще дърпа носталгичната струна у познавачите, които помнят далечния му предтеча. Както подобава на автомобил с такова потекло, "фичът" няма да се оборудва с японски двигатели.



Под предния капак на новата 124-ка най-вероятно ще се монтират мотори от семейството FIRE MultiAir Turbo с мощност между 135 и 170 к.с. Автомобилът ще се сглобява в завода на Mazda в Хирошима, от което надали ще има недоволни. Цената му също ще бъде аналогична с тази на MX-5 (около $25 000 в САЩ).



Оригиналният FIAT 124 Spider се произвежда на базата на едноименния седан (първообраз на ВАЗ-2101 "Жигули") от 1966 до 1985 г. Междуосието обаче е скъсено от 2 420 на 2 280 мм. Базовият двигател има работен обем от 1 438 см3. По-късно започват да се монтират нови мотори с по-голяма кубатура (1.6 и 1.8), карбураторът отстъпва място на инжекцион, а към края на живота на модела в гамата се появява двулитров агрегат с турбокомпресор или механичен нагнетател и мощност до 135 к.с. Произведени са общо около 200 000 "спайдъри", 75% от които са продадени в Щатите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Курти Куртев

    0 1 Отговор
    Бря, т'ва досущ Джигула, ве!
  • 2 Роман Ценов

    0 3 Отговор
    чиста бангия

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Ituriel

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Роман Ценов":

    Пич, колко точно фиата си карал? Защото Zlati Zlatistia боготвори своят ФИАТ...!

    Коментиран от #6, #13

  • 4 Кофти

    0 0 Отговор
    Щом ще е на цената на Маздата, бих избрал нея :)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Валентин Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ituriel":

    а мани го тоя бе.................още кара жигулата на дядо си и пасе кози на село...............................

    Коментиран от #12

  • 7 пич

    0 0 Отговор
    Маздата ще изглежда супер зле до фиата , а щом производството, ще е в Япония проблеми с качеството едва ли ще има.
  • 8 ддд

    0 0 Отговор
    "фичът" няма да се оборудва с японски двигатели.
    ако ти дам продукти за спагети няма да направиш пица
    пак ще е фиат:(
  • 9 фиата моргана

    0 0 Отговор
    Аз чакам новата 125ица голема машина.
  • 10 Валентин Петров

    0 2 Отговор
  • 11 Валентин Петров

    0 2 Отговор
  • 12 Роман Ценов

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Валентин Петров":

    ку.. с..е аз карам най напредналата кола мерцедес ес клас и още форд маверик и vw transporter 3 и не карам пра историеческа астра като тази на аваатара ти ,а знаеш ли че съм близо на 50 годишна възраст и дори баща ми кара мерцедес пура пак много по хубав от синия опел ,а той твой ли е може да е на ДЯДО ти

    Коментиран от #15

  • 13 Роман Ценов

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ituriel":

    колега zlati zlatistia е пич а и пунто е можеби най-успешния модел на фият карал съм пунто вози много добре в сравнение с останалите фиятове като 124 те возат ужасно
  • 14 Танас

    1 1 Отговор
    Романе, ти как сравни кола твой набор с ново пунто :) Чакай да видим, какво ще излезе от фичо. Маздата е много сладурски балансирана кола, това го казват всички. Моторите на ФИАТ пък са разкошни... сигурно комбинацията ще е доста забавна...
  • 15 Валентин Петров

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Роман Ценов":

    ............абе ти си и сляп бе снимката ми е на ЛАНЧИЯ не на АСТРА.....................леле колко си рус.............а за другото просто не съм те чул....................

    Коментиран от #16

  • 16 Роман Ценов

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Валентин Петров":

    извини ме,но ланчията ти (предполагам от аватара ти е капа или дедра) е по-голям буклук дори и от астра па да не говорим за това от моя аватар.
  • 17 Ботев

    2 1 Отговор
    алоо Роман Ценов, уж си на близо 50 годишна възраст, а се закачаш, като някой 15 годишен хлапак. Другото което е, се пише ФиАт, с А, а не ФиЯт :D

    И много ми е чудно, как слагаш такива етикети на коли, където не си карал.
    Дръж се малко на положение, бе човек. Смешен ми ставаш с тези твои изказвания.

    Коментиран от #19, #20

  • 18

    0 1 Отговор
    Готино е че ще е със задно предаване, иначе щеше да е поредната конфекция.
  • 19 Цеко Романов

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ботев":

    Кой го знае каква ....., ама карал мерцедес! :-) 50-годишен общ работник на строеж, с целоживотни постижения мерцедес Ес класа (както твърди), но не казва година на производство; форд Маверик без година на производство и Фолксваген Транспортер 3! И Ес-класата изведнъж от '92, форда от '93, фолксвагена от '90-те!.

    А, какво ние останалите, които можем да си купим Порше Кайен, БМВ х6 или новото Киа Соренто, но без да се хвалим, си караме старите (от 2006) Хюндаи Санта Фе, които учудващо, но добре и евтино се поддържат?!

    Иначе казано, разправяме се за глупости, мерим си пен.сите, а то за нищо! Преполагам, всичките му автомобили не превишават стойност 20 хил.лева, ама да се похвалим :-)!

    Фиатът е добър!

    Коментиран от #21

  • 20 Роман Ценов

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ботев":

    аз ли се закачам бе ,че всички ми се подигравате и ме обиждате как няма да се карам с тия хора които първи почват да ме обиждат КАК
  • 21 Роман Ценов

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Цеко Романов":

    маверика е 98 година ес класата ми е 2000 година и буса ми е 98 година и да ти кажа върват като лами и трите а не съм си мръднал и пръстът за тях от както ги имам от около 18-20 години нищо не съм им сменявал и да ти кажа ,че съм имал хюндай санта фе и 2 години не можа да издържи сцепи му се двигателя и работя като шофьор в български пощи и трето аз мога да си купя кайен на ли са по12000 лева в мобилето радвай се на твоя хюндай карай го всеки месец на сервиз па се кефи

    Коментиран от #22

  • 22 Цеко Романов

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Роман Ценов":

    Еми, и аз това казвам - ес класа от старата, маверик - от старите, транспортера - от старите. Трите заедно не струват и 10 хил. евро! Нали е така?!

    Отделно, я сметни колко години са от 1998 досега. - има ли 18 години за трите?! Това, че не си сменял нищо е забавно като идея, щото всеки момент може да те удари, а да не говорим, че постоянно се бъркаш в джоба за всякакви операции по колите - гуми, масла, винетки... Да ти е честито, де, поне можеш да викаш - "имам"!

    С общия работник не познах, вярно е, но те улучих горе-долу - шофьор. Неслучайно се казва: " тъп като шофьорски г.з"!

    А приятна вечер и на теб!
  • 23 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Извинявам се за по-долните коментари (че са несмислени) бях почерпен когато ги писах.И второто което е не работя като стройтелен общ работник,но за някой работи сте прави извинете.
  • 24 Японеца

    0 0 Отговор
    Братле,карай си корейската кола и си мълчи! Сега ти започват проблемите.Като ти се прецака лентовия кабел на сервото и ще ти се преака,като ти кажат,че няма само кабел лентов и се сменя всичко заради кабел от 0.50ст. Срещу скромната сума от 2000 бона Как е мой?Колкото и да си патрон пак сереш сещаш ли се.За тези пари човека си поддържа 3 автомобила какво му завиждаш.(:(:(::