Last news in Fakti

8 Юни, 2015 11:10 4 560 10

Папата се качи на Hyundai

  • hyundai-
  • santa fe-
  • папа франциск

Първият корейски автомобил в гаража на главата на римокатолическата църква е Hyundai Santa Fe. Очевидно папа Франциск е харесал доработения кросоувър по време на миналогодишното си посещение в Южна Корея, въпреки че нивото му на защитеност видимо не може да се сравнява с типичния папамобил.

Място в гаража на Ватикана се смята за голяма чест сред производителите. Дълги години фаворит на папите бе Mercedes-Benz, макар че от 1909 г. насам много марки са дарявали коли на римокатолическата църква. През 2009 г. Hyundai също го направи, макар и на шега със специален i10, снабден с характерния брониран "аквариум".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами да

    1 3 Отговор
    Знае човека на какво да се вози..
    Тия немските станаха за смях с техните дефекти! непрекъснати проблеми и в МВ, БМВ, Алди, Фолца..
  • 2 nikitoblend

    2 1 Отговор
    Може и да дават дефекти но с този Хюндай все едно се разхождаш пеша, защита няма.
  • 3 the Saint

    4 1 Отговор
    Всички почитатели на азиатска марка чули не до чули от години дъвчите едно и също нещо... Немските машини давали дефекти! Ама (уж) не знайно, защо не коментирате няколкото азиатски марки в това число и първенците ви Toyota и дори Subaru, които наскоро изтеглиха стотици хиляди автомобили в сервизните си представителства заради дефектни Airbag-ци. Надали сте и чули, защото родните предтсавителства биха предпочели да ви излъжат и да Ви оставят да се пречукате в лзбимото Daihatsu вместо да ви звъннат и да ви преберат "изгората" за ремонт и замяна на не малкото дефектни части по автомобилите. Ама Вас ся ако ви пита човек бихте твърдели, че то това не е никакъв дефект на фона на това което немците правят, нали? НЕ, дори и не си го мисля! След като се доказа, че заради неправилно проектиран пиропатрон въздушната възглавница може да експлоадира в лицето Ви при това съвсем внезапно и без предупреждение, като метални части от този патрон да наранят и дори (забележете) убият човек. Разбира се, сега ще кажете за цялата история на азиатските производители то това е прецедент. Прецедент, прецдент ама какъв! Имайки се предвид че с подобни въздушни възглавници са оборудвани автомобили още в далечната 1995г та до сега... т.е. има няма 20г. И какво се получава, става вече двайсет години хвалите марка, която съм сигурен вътре в себе си дори и Вие не харесвате, а плюете други щото ви е трудно да си ги позволите. Уточнямвам, че ся ще гракнете всички в един лгас "Кой не мои си го позволи, бе!" Казвайки позволите нямам предвид да си купите БМВ, Ауди или Мерг, а да поддържате такъв.
    Да, подръжката им е скъпа, но всяко качество си има цена. И точно заради това, че много хора закупили си автомобил от горе споменатите три марки пренебрегват препоръките на прозиводителите и ползват алтернативни резервни части, та за това същите тези марки си създадоха име на такива с дефекти.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Comment

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "the Saint":

    Коментара ти е убийствен! Евала! Напълно съм съгласен с мнението ти за Немския Премиум и за това как в БГ. яко хейтват и силно го мразят, само защото Ганьо няма пари и е "скъпо". Постоянно яко хвалби за разни Киа, Рено, Дачия и тем подобни абсурди, а същевременно фанатизирана омраза към невероятните шедьоври на немската инженерна мисъл. То затова сме и на тоя хал, не може с омраза и отрицание да се върви напред и да се просперира. Да, и аз нямам пари за нов Мерцедес или БМВ, но това не значи, че няма да призная тяхното върховенство в автомобилостроенето. А за частите си прав, и богатия Ганьо все пак си остава Ганьо и слага турските ментета, че "по-евтинко"!

    Коментиран от #7, #8

  • 5 жеко стоименов

    1 0 Отговор
    кот му подариш на баш-началник-попа в такоз ши го возят. Поп може ли да разбира от коли според вас. Представете си само поп авто маняк :) Дай му пара и Хюндай и ни го и.., да си лай там. Иначе ко го туриш в някой МБ СЛ и да маха отвътре, хората ще погледнат със съвсем друго око на него :) сигурно ши има: '.аси якото' или 'тоз на къв са праай' или 'ши го дръпна с мойта турбо хонда'
  • 6 дедо поп

    1 0 Отговор
    Те поповете затова ходят неглиже, а в къщи броят жълтиците.
    За да не бият на очи и да се правят на бедни, така е от край време!
  • 7 Gost

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Comment":

    Ot komentara ti za Киа, Рено, Дачия , tova koeto podrazbiram az za teb e 4e ti nai veroqtno si igrae6 s Kukli...
  • 8 Стоян Стоянов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Comment":

    Пич, въобще не пречи да си хвалим Киа, Хюндай, Рено, Дачия и т.н. бюджетни автомобили, като в същото време не омаловажаваме немските премиум. Защо трябва да е едното или другото?! Типично по бай ганьовски? И едните и другите си ги купуват, поддържат и карат и в по-развитите от нас държави. Според социалния статус евентуално. Само в булгаристан може да видиш Х5-ца пред панелката - с което гордият и собственик очевидно избива някакви комплекси. Аз например имам от доста години Рено - чудесно е за поддръжка, добре вози, изглежда приятно и до там. Няма да стане Мерцедес - сещаш се. Но и както каза - не е важно само да купиш автомобила - после става веселото. Хайде - със здраве!
  • 9 -_-

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "the Saint":

    Не бях чел по-голяма глупост от твоя коментар ! Защото аргументът ти за въздушните възглавници е невалиден поради простата причина, че същите въздушни възглавници са се слагали и в много немски "премиум" автомобили . Значи казваш, че хората плюят немските "премиум" автомобили защото не могат да си ги позволят ? Прав си, нормален човек не може да си позволи да ремонтира немски "премиум" всеки месец . Преди около 4 години имах 740i E38, лично си го взех и докарах от Германия, 2 месеца след като го докарах се наложи да си взема Subaru Forester S-Turbo, просто защото БМВ-то ми не излизаше от сервиза много често, имаше един куп електрически проблеми, имах големи проблеми с охлаждането, излизаше масло от гарнитурата на главата което се вливаше директно където са свещите, през един есенен ден докато си карах градско се опитах да спра на червен светофар и ABS-ът реши да откаже, гумите блокираха и за малко да се кача върху едно Пежо 206 пред мен, окачването много ми харесваше, но се износваше много по-бързо отколкото на всяка друга кола която съм притежавал . Обичах си седмицата, но се наложи да се разделя с нея защото ме беше разорило, за щастие успях да я продам много бързо и се надявам следващия собственик да не е имал моите проблеми . Най-интересното е, че Форестъра ми си върви чудесно и до днес, като влиза в сервиза само за смяна на консумативи .
  • 10 дърти

    0 0 Отговор
    Папата даже се качи на евтина кола, а нашите "политици" мафиоти НЕ!
    Няма сульо и пульо да се излага с Хюндай я, цървула иска А8 за да е патрон, да буди доверие сред плебса.