Last news in Fakti

18 Юни, 2015 10:19 19 853 33

Запознайте се с Mercedes-Benz GLC

  • mercedes-benz-
  • glc-
  • glk
Немците от Mercedes-Benz официално представиха кросоувъра GLC, който заменя досегашния модел GLK. Иновацията впечатлява с това, че външността и значително по-заоблена от тази на предшественика. Каросерията е станала значително по-обтекаема и е с дизайн, наподобяващ този на модела GLA.
Новият кросоувър е построен на модулната платформа MRA, която вече беше използвана за направата на новата C-Klasse на марката. В сравнение с прекия си конкурент BMW X3, иновацията GLC е с един мм по-къса (4656 мм), с девет мм по-широка (1890 мм), а междуосието е с 60 мм по-голямо.
 
Що се отнася до сравнението на GLC с предшественика GLK, то дължината е нараснала със 120 мм, широчината с 50 мм, а височината с 9 мм. Междуосието е по-голямо от това на GLK със 118 мм. В резултат на тези промени се увеличава пространството за пасажерите отзад, както и обемът на багажника (580 л).
По-големите габарити обаче не се отразяват на общото тегло на GLC. Колата е с 80 килограма по-лека от GLK. В зависимост от версията теглото на GLC варира в диапазона 1 735 - 2025 килограма. По-леката конструкция е за сметка на широкото използване на алуминий в конструкцията на кросоувъра.
 
Първоначално Mercedes-Benz GLC ще бъде достъпен с два дизелови мотора - GLC 220d и GLC 250d. Работният обем и на двата агрегата е 2.1-литра, а мощността им е съответно 170 и 204 конски сили. По-мощният дизел ускорява от 0 до 100 км/ч. за 7.6 секунди, а този със 170 коня - за 8.3 секунди.
Ще е наличен и един бензинов двигател GLC 250, който ще разполага с мощност от 211 конски сили. Тази версия ще ускорява до 100 км/ч. за 7.3 секунди. И трите модификации ще са оборудвани с новата деветстепенна автоматична скоростна кутия на марката, както и с фирмената 4х4 система.
 
Клиренсът на GLC е 181 мм, но при версиите с пневматично окачване той ще може да се регулира. Предвижда се и хибридно CLC, което ще е обозначено с индекса 350е. Първоначално ще има спортен обвес AMG, а впоследствие ще се появи и наточена AMG версия. Предположенията са, че тя ще разполага с битурбо V6 мотор с около 360 коня.

Подробни технически характеристики за съществуващите модели на Мерцедес , вижте ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отличен

    2 0 Отговор
    Отличен е!!!
  • 2 Караиванов

    3 0 Отговор
    А, бе не е лош, но за съжаление започнаха да ги унифицират като Audi. Вече е трудно да кажеш GLE ли е или пък GLC.
  • 3 пфу

    0 4 Отговор
    много грозен руски автомобил такъв сделан със сърп длето и чук чак ти се повдига като го гледаш направо рашъните са номер-1 има на какво да научат германците за да направят един свестен автомобил.
  • 4 Сър пичук

    1 0 Отговор
    Отстрани леко наподобява INFINITI FX.
  • 5 Валери

    1 1 Отговор
    Отличник !!! Инжинерните екипи на мерцедес нямат стигане поне 10г преднина имат, но гледайки чертите на силуета, мусколестото излъчване и линийте някак ми навява Бавария !!! би било хубаво мерцедес да градят собственна линия отличителни черти
  • 6 кан

    0 4 Отговор
    Грозотия...Нивото спада! Само ХОНДА!
  • 7 Hate

    2 1 Отговор
    Съдейки по "хейтването" и по струящата неприязън и омраза от по-долните коментари и познавайки балканския манталитет - значи джипа е прекрасен и адски добър!!!!
  • 8 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    СУВ-овете стават все по-пркетни и с все по-малък клиренс, но пък е лъскачка и ще ставя за демонстрация на положение. Като цяло изглежда добре и луксозно.
  • 9 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Колата безспорно е много добра и дизайна е на нивото на мерцедес само не мога да разбера защо е плеснат тоя грозен таблет отгоре на централната конзола. Не изглежда като нещо от колата а като някаква евтиния купена отделно и то грозна евтиния заради дебелите черни рамки около екрана. Толкова ли не можаха да излислят нещо елеганто което се слива с цялостният дизайн
  • 10 гмм

    0 0 Отговор
    за мен централната конзола е отвратитена с това дърво, дано предлагат и други варианти за нея
  • 11 MOFOS

    0 0 Отговор
    А-ха, и Я така викам, само хонда и оно сивик от старите!
  • 12 Bravo

    0 0 Отговор
    Много е добър Мерджана. На живо предполагам също ще е много готин.
    Тук във Варна обикалят и рекламни Q7-ци. На живо са страхотни. Мисля, че и този Мерджан като го видим по улиците няма да можем да си отделим погледите.
  • 13 АСтаменов

    0 0 Отговор
    Не мога да проумея как се стигна до там, интериорът на новите по-хубави автомобили да е като на такси с поставка за таблет монтирана на таблото с видии за дърво !?!? Защо трябва екранът да изглежда като нещо допълнително, а да не е част от самото табло. .аси изтрещелите дизайнери!

    Коментиран от #14, #20

  • 14 И аз не знам

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "АСтаменов":

    Не мога да проумея как се стигна до там, че все още не са те взели от Mercedes Benz на работа, за да покажеш на тия хора, как се правят нещата!!!
  • 15 Дообреее

    0 1 Отговор
    За разлика от последните М клас и GL клас
    който са отвратни откъм външен дизайн
    били ориентирани към Китайския пазар!
    Това е направо ХУБАВО!
    Е найстина лаптопа вътре е като краден ама....
  • 16 Кобрата

    2 0 Отговор
    Eee супер е джипът, това е нещо друго вече! И без това GLK не можеше да се мери с ML и GL, но сега новият GLC е много хубав! евала на германците
  • 17 Гост

    1 0 Отговор
    Страхотна кола! Джип е силно да го наречеш,защото не е.... Интериорът е страхотен! Семпъл и стилен! Задницата е хубава,но много наподобява тази на Ауди..... Това е единственото,което ме дразни!
  • 18 mediator37

    1 0 Отговор
    Отпред и отвътре е хубава.
  • 19 аз

    0 0 Отговор
    Хубва е!Само вътре това "дърво" се едно гледам на баба ми скрина .аси....
  • 20 W202

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "АСтаменов":

    До колкото знам на този модел екрана си е и таблет и може да се вади и да си го носиш, яснооо. Иначе е страхотен.
  • 21 Бенца

    0 0 Отговор
    некоментирай те хубав или лош е защото близките 5-години ще могат да го купят чисто нов най-много 5хиляди българи и вие няма да сте оттях за вас 20 и над 20-годишни лада ниви и други японски бръкми и по-шестобалната скала за оценка 5 плюс.

    Коментиран от #31

  • 22 656

    1 0 Отговор
    Имам един познат който е паралия и 7-8 години назад все сменяше какви ли не немски, американски и японски коли и то все лачени, накрая седна в един Мерцедес (няма да казвам модела) и каза че толкова години как е могъл да бъде такъв тъпанар и сега да му дойде акъла. Мерца си е Мерц.
  • 23 1111

    1 0 Отговор
    Твоят познат бавно зацепва но никога не е късно да разбереш коя е марката
  • 24 КУКЕР

    1 2 Отговор
    Гола вода!Да отидат до Мюнхен и да видят БМВ Х5 М50д.
  • 25 Фики Стораро

    2 0 Отговор
    Мерцедеса е трепач. Браво на автора. Страхотна статия
  • 26 Ричи

    0 0 Отговор
    Жипа е хубав, ама с това дърво вътре-малко простее!
  • 27 Бедняка

    2 0 Отговор
    Простее простее ама е мерседес бенц със трилъчевата звезда извънземно от космоса а не от дедоти гаража където и каруца няма.
  • 28 Раман (Маверика) Ценов

    0 0 Отговор
    Не е лош този модел. Гледал съм ги в обявите преди да взема Маверика но така и не можах да открия защото намирах само някакви обяви на Автоморга за Мерцедес в Хасково. Сега съм доволен от Форда. На жената съм взел Фокус

    Коментиран от #32

  • 29 А не така

    0 0 Отговор
    Малко бозаво ми идва. Мерцедес нещо в стремежа си да привлекът по-млада алдитория съвсем я подкараха през просото. Мерцедеса трябва да стои по строго, а тези последните са направо за момиченца.
  • 30 old old old

    3 0 Отговор
    И дизайнерите страдат от модни увлечения и предозиране на идеи. Що се отнася до конкретния модел, според мен стоповете го отдалечават от представата за Мерцедес и го уеднаквяват с много други модели, макар че не са грозни. Това дърво на централната конзола с тези отвори за въздуха направо кърти мивки - пълен кич с претенции за лукс. Лаптопа или таблета или мултимедията или както щете да го наречете наистина стои като насадена. Дори и да има функция да се сваля можеше да е доста по-елегантно, като част от интериора - с някаква машинка, която да го повдига или избутва от леглото му, за да си го вземеш за външно ползване.
    За изработка, двигател, окачване и т.н. не говоря и няма нужда - това си е Мерцедес. Така бих пропуснал да говоря и за тези неща за БМВ, понеже това са доказани производители на качествени автомобили.
    За дизайна изказах собствено мнение и знам, че няма да ме вземат на работа в дизайнерското студио на Мерцедес, но нали е форум и всеки може да си каже какво го кефи и какво го дразни.
    Ако имам достатъчно пари и възможност за избор при почти равни характеристики с друг подобен модел не бих взел този само заради тези "недостатъци" в дизайна според мен.
  • 31 mediator37

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бенца":

    То е ясно, ама не съвсем, че никой от нас няма да кара такава кола, че да имал бил право да коментира.
    По тая логика да не коментираме политика, защото никога няма да станем президенти, да не коментираме футбол, защото никога няма да играем на терена, нито манекенките , защото жените н не са манекенки.
    Викаш, да гасим компютрите и да си лягаме.

    Коментиран от #33

  • 32 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Раман (Маверика) Ценов":

    Мавериак обаче разцепва във всеки коментар!Радваш бро!
  • 33 Бенца

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "mediator37":

    Това е като хубава картина на леонардо да винчи или известна склуптура на микеланджело или ги харесваш със душата и пожелаваш със сърцето или не и ето нещо да коментират компетентните коментаторите Alfa-Beta-Gama Трилъчевата Звезда Сътворението На Света В Вашата Слънчева Система!!
    www.mercedestuningmag.com