Last news in Fakti

23 Юни, 2015 10:44 5 854 18

Появиха се снимки на серийния Apline

  • apline-
  • renault-
  • celebration

Френското сп. L’Automobile Magazine публикува официални изображения на новия суперкар на възродената марка Alpine. Прототип на купето Celebration бе показан в средата на юни преди старта на тазгодишните "24 часа на Льо Ман".



Снимките са приложени към патентната документация за Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) през декември 2014-а. От серийната версия липсват задният спойлер на състезателния автомобил и някои аеродинамични компоненти.



Цивилното купе няма да има два ауспухни накрайника, които отстъпват място на голям трапецовиден отвор. Задното стъкло има различна форма, а дифузьорът е с видимо по-малки размери.



Официална информация за механиката все още липсва. По предварителни данни Celebration ще се оборудва с двулитровия четирицилиндров турбомотор на горещия хечбек Renault Megane RS с мощност 250 к.с. Очаква се двигателят да работи в комплект с роботизирана трансмисия с два съединителя.



Продажбите на новия Alpine започват през 2016 г. Френското купе ще се бори за купувачи с Porsche Cayman, Audi TT и Alfa Romeo 4C. Последният засега автомобил на възродената марка слиза от поточните линии през 1994 г. Първоначално се смяташе, че Renault ще си сътрудничи по проекта с британската Caterham, но миналото лято двете компании прекратиха договора си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дизайн

    0 3 Отговор
    Не е кой знае какво на дизайн, но това си е мое мнение.
    Типично по френски - двигателя е "мъртвец"!
  • 2 разноглед

    0 2 Отговор
    К'во е това Ауди отзад? И нещо като Астън Мартин отпред? ...
  • 3 копеле

    0 0 Отговор
    Симпатична френска к..ва

    Коментиран от #6

  • 4 Кофти

    0 1 Отговор
    Ако Jaguar F-type и AUDI A7 можеха да имат "бебе", би изглеждало точно по този начин :D

    Коментиран от #5

  • 5 ваг рулс

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кофти":

    ХА ХА ХА

    Най точният коментар!

    Знаете ли го този виц:

    Как Ауди правят дизайна на моделите си?!
    Взимат една помпа и почват, помпат-помпат, А2, помпат още, А3, помпат - помпат А4, после продължават и така А7, А8 ...... :)
  • 6 Гого

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "копеле":

    Нали знаеш, че хейтването онлайн и писане на обидни думи са подсъдими от 2 дни. Да се надяваме да те посетят скоро. Хем името ти обидно, хем коментара ти безсмислен.
  • 7 м еги

    4 0 Отговор
    До тези които се чудят на дизайна ще кажа да погледнат и да се запознаят с дизайна на Алпин А110 от 60-те - 70-те години и да видят, че това е повторение с нотки на новото време на същият този стил създаден за синята "берлинете" от не без известният италиански дизайнер Джовани Микелоти, а не да ми говорят за кръгове и котки и крилца. Що се отнася до двигателя, повярвайте ще бъде напълно конкуренте в комплектация с автомобила на изброените конкуренти поради ниското тегло и високата мощност.Така беше и през 70-те, когато Алпин побеждаваше доста по мощни автомобили: Порше, Ланча, Форд,и др.

    Коментиран от #9

  • 8 Спас

    0 3 Отговор
    За първи път чувам за тази марка Apline!

    Коментиран от #11

  • 9 Никола

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "м еги":

    Точно това е истината , новия Алпин е еволюция на култовия А110 от 60-70-те , който печелеше всички ралита безапелационно години наред .
  • 10 Фики Стораро

    2 0 Отговор
    Хареса ми колата. Иначе много добра статия и снимките са супер. Поздравления за автора
  • 11 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Спас":

    Една от най-великите френски рали легенди, и безспорно най-хубавата кола, която е произвеждана в България Булгаралпин.
    Едно от най-добрите шасита за каране в онези години.
    За съжаление новата грозотия се доближава единствено с името си до оригинала... Можеха просто да вземат един лотус Elise/Exige, да му набухат френски мотор и да променят дизайна....

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-Ge6GNR22co[/youtube]
  • 12 Дудук

    3 0 Отговор
    Много автомобилни "разбирачи" се подвизават тук, но само 1-2 са чували и виждали легендата Алпин. СРАМНА работа!
  • 13 ярослав станчев

    2 0 Отговор
    Илия Чубриков през 70-те години на 20 век е спечелил бая ралита с дядото на това Рено-БулгарАлпин.Колата е легенда.Който не разбира и не знае за какво става въпрос по-добре да не к.нза в коментарите.И аз сън любител на немските,главно на Ауди,ама когато нещо е добро,било френско,италианско,японско признавам,че е добро.
  • 14 Wow

    0 4 Отговор
    Много смешна лего играчка! Направо се излагат с това подобие на кола!
  • 15 като кост

    1 1 Отговор
    Няма го духа на истинското Рено Алпин от 70-те. Това тук е комерсиализирана версия на съвременна кола.
  • 16 м еги

    2 0 Отговор
    Не знам за какъв дух се говори, че го няма, като се вижда за хората запознати с дизайна на Алпин от 70-те че това е горе долу повторение на красивите форми от онова време но в стила на съвремието.Глупаво ще бъде да се вземе точно и без промяна дизайна от тогава и да се сложат само съвременни пълнежи, това дори и Порше не го прави.И в този дух сигурно и при тях липсва духа от ранните им модели. А до ВОВ смешно е това което си написал, явно нищо неразбираш от показаното сега и връзката му с преди 60 години.
  • 17 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 0 Отговор
    Сравнително изчистен дизайн, без излишни кичозни елементи не изглежда зле, но със сигурност няма да се хареса на тукашните селяци, поради единствената причина, че не е немска щайга произведена без грам стил
  • 18 ръждата

    0 0 Отговор
    Една корса с C20XE леко барнато го прави точка тва рено