Last news in Fakti

25 Юни, 2015 12:06 15 919 3

По-грозните прототипи на GT-R, Veyron, Mustang, RX-8 и Brera

  • gt-r-
  • veyron-
  • rx-8-
  • brera-
  • mustang-
  • прототипи
По принцип концептуалните модели, които предхождат серийните, са по-красиви, футуристични и по-екстравагантни, но когато се стигне до поточните линии се налагат доста промени. Заради различни фактори като снижаване на крайна цена, аеродинамика, функционалност и т.н. серийните модели стават, така да се каже по-скучни. Има обаче и примери, при които прототипите са далеч по-грозни от крайния продукт. Сега ще ви покажем няколко такива примера, касаещи култови коли като Nissan GT-R, Bugatti Veyron, Mazda RX-8, Alfa Romeo Brera и Ford Mustang.
Nissan GT-R. "Годзила" се появява на бял свят през 2007 година, но още през вече далечната 2001-а японците вадят нейната концепция. Сега специалистите определят този прототип като необтекаем, неспортен и несъвременен, а обяснението е, че дизайнерите на колата все още не са имали ясна идея за това, какво точно искат да направят.
Bugatti Veyron. Много от автомобилните фенове не харесват визията на серийната супер кола Veyron. Вероятно защото не са имали "удоволствието" да видят нейната концептуална визия. Прототипът на Veyron се нарича EB18/3 Chiron и именно тази разработка печели вътрешнофирмения конкурс за дизайн. Въпреки това обаче едва ли някой си представя подобна кола на пристанището в Монако, например.
Ford Mustang. За последните 50 години дизайнерите на Ford създават множество вариации на тема Mustang, които по една или друга причина не стигат до поточните линии. Най-неудачната такава е концепцията от снимката, която кара много от почитателите на модела да се питат: Какво ли щеше да стане с автомобилната икона Mustang ако дизайнът беше тръгнал по този път.
Mazda RX-8. Освен с роторния си двигател, най-спортната съвременна Mazda впечатли публиката и с уникален дизайн. Спортно ориентираната RX-8 обаче не може да се похвали с особено привлекателен прототип. Той се нарича RX-Evolv и се появява на бял свят през 2000 година. Както се вижда крайният вариант е далеч по-забележителен.
Alfa Romeo Brera. Според феновете на марката, които искрено му се възхищават, това е една от най-хубавите коли в цялата история на Alfa. Празникът им обаче може да бъде развален от недотам хармоничния и балансиран концепт. Той се появява на бял свят през 2002 година и е дело на корифеите от Italdesign.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ShAkAtA

    7 0 Отговор
    Верно са много грозни. Добре, че са ги оправили. Не всички де. Бугатито и сега си е грозно, както бай дъ уей е отбелязал дискретно авторът.
  • 2 Бутуша

    1 0 Отговор
    И пак брерата е най-красива от всички други прототипи от статията. А бе италианското винаги е на мода, така да знаете.
  • 3 pen4o

    0 0 Отговор
    abe ne znam kvi prototipi ama tva na nissan si e 4est(photoshop mash up)
    maska na r34 pokriv ot infinity g36 i farove i kalnici it GTR r35