3 Юли, 2015 11:54 5 120 6

Джорджето Джуджаро напуска ItalDesign

  • джорджето джуджаро-
  • italdesign-
  • giugiaro-
  • audi-
  • vag

Легендарният дизайнер Джорджето Джуджаро обяви, че се оттегля от компанията, която сам основава през 1968-а. Преди пет години Audi откупи 90.1% от акциите на затъналата ItalDesign Giugiaro. На 28 юни Джорджето и синът му Фабрицио са продали остатъка от 9.9% на VAG, съобщава Automotive News Europe.



76-годишният Джуджаро се отказва и от почетното председателско място, за да се отдаде на хобитата си, гласи официалното съобщение. Според дизайнера оттеглянето му няма да повлияе по никакъв начин на развитието на ItalDesign, която се радва на устойчив растеж след придобиването от Audi. Откакто немците поеха компанията, са наети 250 нови служители.



Джорджето Джуджаро започва кариерата си в Bertone, където създава дизайна на Maserati Ghibli. След като работи още две години за Ghia, основава собствено ателие. Сред най-известните му проекти са първите поколения на Volkswagen Golf, Passat, и Scirocco, FIAT Panda и Cinquecento и първата Lancia Delta. Джуджаро участва и в оформлението на Lotus Esprit , DeLorean DMC-12 , Alfa Romeo Brera и редица концептуални автомобили като BMW Nazca.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Много добър дизайнер, евала
  • 2 някои

    1 1 Отговор
    не мога да си обесня как такъв велик дизаинер направил проекти от сорта на Lotus Esprit,DeLorean DMC-12 и Lancia Delta също така е измисли и FIAT Panda ?!?! това са две краиности от един дизаинер :D
  • 3 Мирон

    1 1 Отговор
    Мисля че за дизайна на Панда не е използвал молив или чертожни инструменти, а просто е сгънал един лист на 2-3 места.
  • 4 Георгиев

    0 0 Отговор
    Наистина велик дизайнер , и всички тези автомобили , и панда :) ме разсмя . Имал съм Фиат панда 750л не са лоши градски колички . Но удобство , и комфорт не можеш да намериш в нея . Все пак е елементарна за ремонт и евтина като кола и поддръжка .
  • 5 Атанаска Васикова

    0 0 Отговор
    НЕ Е ЛОША КОЛАТА
  • 6 Arch

    1 0 Отговор
    Точно заради това е велик - че може да измисли коли от всякакъв клас и ценови сегмент!
    Пандата навремето си беше красива колица, днес стандартите са други!
    То, ако става дума, голяма част от колите на Daewoo са по дизайн на ItalDesign.