Last news in Fakti

8 Юли, 2015 10:55 3 789 12

Появиха се снимки на новия Prius

  • toyota-
  • prius-
  • токио 2015

Тайванският сайт Autonet публикува първите официални изображения и информация за следващото поколение на Toyota Prius. Новият японски хибрид ще дебютира пред публика на салона в Токио през октомври.



На сканираните снимки се виждат два различни Prius-а. Единият е стандартният модел, а другият е версията с възможност за зареждане на батериите от битовата електрическа мрежа (PHV). Дизайнът на пълг-ин хибрида напомня на Mirai. Изображения на интериора засега липсват, но от Autonet твърдят, че той също прилича на салона на водородната Toyota.

Toyota Mirai

Новият Prius ще бъде дълъг 4 550, широк 1 770 и висок 1 490 мм при междуосие 2.7 метра. Стандартният хибрид ще тежи 1 280 кг, а вариантът със зарядно - 1 350 килограма.



Силовата установка ще се състои от 1.8-литров бензинов двигател със 105 к.с., електромотор с 90 коня, йон-литиеви батерии и вариатор. Системната мощност ще достига 145-150 к.с. Версията PHV ще може да изминава до 50 км само на ток, а средният разход в хибриден режим ще бъде 1.4 л/100 км.



Неотдавна плъзнаха слухове, че новият Prius ще има двойно предаване с електромотор на задните колела, а системата ще работи при скорости до 60 км/ч. Появи се и информация, че японският хибрид ще разполага със система за безжично зареждане на принципа на електромагнитната индукция.

Продажбите на следващия Prius трябва да започнат през второто тримесечие на 2016 г.

Подробни технически характеристики за генерациите на Toyota Prius , вижте ТУК
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МSux

    2 1 Отговор
    Убийте го, преди да снесе яйца.
  • 2 Ужас

    1 1 Отговор
    Ужас, по-грозен е от Фиат Мултипла!
  • 3 ххх

    0 0 Отговор
    Не проумявам защо трябва да е грозен?!?
  • 4 бд

    0 0 Отговор
    Красавец от всякъде.Бих карал такива хибриди.
  • 5 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Малиии това подобри рекордите по грозотия на Тойота. Не знам какви дизайнери наемат ама това трябва да си кьорав да ти хареса. Харесвам колите на Тойота - надеждни, интелигентно направени, добри цени, добра сервизна база. В момента имам собствени нов Аурис наскоро купихме Версо - страхотни и безпроблемни коли на добра цена но са пластмасови и лъхат на евтиния. Карам много въртя много километри и ми трябват надеждни коли Тойота правят точно това но дизайна е отвратителен и материалите до които клиента има допир са отвратителни. Здрави , устойчиви на износване но твърди и евтини. Версото кримо ляво като за миниван бива като дизайн , Ауриса ми е странен но се ядва но това чудо направо е трудно за гледане. Сериозно обмислях следващата кола да е именно Приус заради ниските разходи но това е извън пътя по грозотия. Толкоз ли не можаха да я направят като новия Авенсис който поне криво ляво минава за симпатичен ако не се заглеждаш много
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    айде, айде то мнението за дизайна се въпрос на вкус , ма на всичкото отгоре е дефектна имало е и смъртни случаи. По добре нещо немско на 10-20 години.
    P.S. Кога ще излезе версията на тампони?
  • 7 некойси

    0 0 Отговор
    Да си наемат дизайнери от Италия да им решат дългогодишния проблем с дизайна.
    Няма какво да се мъчат.
  • 8 Алфата

    0 0 Отговор
    Тези япоци, тези японци, хееей... Как може онзи ден да гледам това евентуално бижу - новата ванкелова мазда, а днес да ми се сервира едно голямо ла.но! Ама голямо! Ако не сте виждали страстоубиец, е те това е: новия Приус! Ужас!
  • 9

    0 0 Отговор
    Направо щях да ослепея като го видях, няма такава грозна кола.
  • 10 копеле

    0 0 Отговор
    Каква е тази помийна яма......отвратителна, грозна и чак да те накара да грабнеш Калашника.
  • 11 Жожо

    0 0 Отговор
    Може и да изглежда грозновата,но е винаги в челните класации по здравина и не е като ВАГ които сменят само фарове,стопове и лаисни и хоп-нов модел... Някой да ми каже дали може да различи великия Голф 5,6или 7 ако са със свалени фарове и стопове....Трудна задача...
    (Същото е и с Тигуан,Туран и т.н)
  • 12 ккк

    0 0 Отговор
    Ако някой каже ,че това не е грозно,трябва спешно да се прегледа при лекар.